header

vrijdag 18 juli 2014

♥ Hersenspinsels en blogpauze

Je kent ze vast wel, die leuke binnenkijkers waarbij het hele interieur onder de loep wordt genomen en je een compleet beeld krijgt van de woning... Ik vind het altijd heerlijk om bij anderen binnen te kijken. Woningen in de stijl waar ik zo van hou, spreken mij het meeste aan. Gewoon om inspiratie op te doen. Maar ik kan ook echt enorm van andere interieurs genieten. Hoe donker, licht of kleurrijk ze ook zijn! Juist omdat ze anders zijn. Het haalt je even uit je comfortzone en triggert je op een bepaalde manier.

Hebben jullie dat ook? Dat je in een ander interieur altijd gaat kijken wat jij daar zelf anders zou doen? Nou, ik heb dat wel (erg hé?). Er is altijd wel iets dat ik zou willen veranderen, hoe mooi het totaalplaatje ook is. En dat geeft ook niet, juist niet! Ik ben tenslotte van mening dat je je interieur 'eigen' moet maken. Het moet bij de bewoners passen, net zoals het huis zelf. Ze zeggen niet voor niks: Een woning weerspiegelt de personen die er wonen.

Zo ben ik zelf vaak creatief. Naast het feit dat mijn budget niet altijd toereikend is om de mooiste of duurste spullen te kopen (heb ook nog andere prioriteiten haha), vind ik het gewoon enorm leuk om creatief bezig te zijn. Op die manier kan ik zelf dingen maken of veranderen in de stijl die ik mooi vind. Zo krijg je toch een beetje een uniek 'eigen' interieur. En als ik daar dan ook nog anderen mee kan inspireren is het dubbel zo leuk!

Voor mij persoonlijk ligt de boodschap hierin dat je wellicht niet altijd tevreden bent en misschien nog wel een enorme wishlist hebt (ja, ik ook) maar dat thuiskomen hoe dan ook het allerfijnste is wat er is. In je eigen huis, met je eigen mooie spulletjes en met dierbaren om je heen. Ondanks dat ik nog vanalles wil veranderen en aanpakken... ;) Maarja, soms wil je gewoon zoooo graag dat ene speciale 'iets' hebben en zul je misschien een hele poos moeten sparen voordat je het hebt... maar als je dat dan eenmaal gedaan hebt, ben je er nog veel trotser op! ;)


Bij ons op één van de wandplanken boven het hoge dressoir in een prachtig oud lijstje uit India, staat het volgende:

"Happiness is not a destination. 
It's a way of life!"

Vond het wel een mooie passende tekst. Wat een diepgang weer hé? hihi.

BLOGPAUZE
Dit is mijn laatste post voor de vakantie. De komende drie weken hebben wij lekker vakantie en zal ik helaas niet aan bloggen toekomen vanwege andere prioriteiten. Voor de medeblogsters: Ik zal de komende periode ook niet jullie posten kunnen lezen of erop reageren, maar ik beloof het na de vakantie weer in te halen hoor!

Voor nu wens ik jullie allemaal alvast een hele fijne zonnige en ontspannen vakantieperiode met veel plezier! Tot over een paar weken!

Liefs Marieke

maandag 14 juli 2014

♥ Kastknoppen

Ik kreeg al meerdere reacties op mijn vorige post dat die houten deurknopjes op oma's kastje eigenlijk wel weggelaten konden worden. En jullie hebben gelijk... het is inderdaad wel mooier zonder, maaaar... in werkelijkheid heb ik die sleuteltjes er vaak helemaal niet inzitten! 

We stoten ons met enige regelmaat aan die dingen (hoe decoratief ook) en dochterlief loopt er ook regelmatig mee rond te zeulen waardoor we ze soms kwijt zijn. Vandaar dat we ze er tegenwoordig gewoon maar uitlaten en ergens anders neerleggen. Voor de foto wilde ik de sleuteltjes gewoon laten zien, hihi. En sja, ik ben nu eenmaal praktisch ingesteld... die knopjes zijn gewoon wel erg handig, wil je de deurtjes überhaupt kunnen openen. ;)

Ik heb inmiddels al een manier gevonden om ze subtiel te verouderen, door middel van een colorwash met krijtverf. Ik gebruikte hiervoor een mix van wat verfrestjes die ik nog had liggen gemengd met water.


Zo zonder sleuteltjes erin oogt het ook iets rustiger. Als Zaïra wat groter is en er niet meer mee speelt, plaats ik de sleutels wel weer terug en haal ik de knoppen er alsnog af. Maar voor nu is dit even de beste oplossing.

Ik heb hetzelfde recept ook maar toegepast op de deurknoppen van de kledingkast in de kinderkamer (links). Bewerkt zijn ze net even wat stoerder dan toen ze naturel waren (rechts).


Kleine verandering maar toch een heel ander effect, ik ben er weer tevreden mee!

Liefs Marieke

zondag 13 juli 2014

♥ Oma's kastje en leuke vondsten

Zo, oma's glas-in-lood kastje is ook weer klaar! Dit kastje mochten we na het overlijden van Bas zijn oma meenemen. Echt niemand had er oog voor... hij was tenslotte van origine heel donker houtkleurig. Je kent het wel, echt een beetje dat ouderwetse massieve hout. Maar ik zag de vorm en de glas-in-lood raampjes (ookal is er 1 glaasje stuk) en die prachtige verweerde sleuteltjes die erin zaten en ik wist niet hoe snel ik tegen manlief moest zeggen: 'Jaaa, die wil ik wel!' Uiteraard met het idee om hem op te knappen. :)


Zo gezegd, zo gedaan. We namen het kastje mee en dat was nog in mijn 'witte' periode dus ik maakte ik hem..?.Juist: wit, haha! Toch was ik dat al een poosje zat en de hal moet nog opgeknapt worden hoor maar uiteindelijk heb ik hem daar nu toch weer even terug gezet. Ik schuurde het kastje en verfde hem met matte lak in de kleur charleston grey. Hij heeft echt een hele andere uitstraling gekregen zo, veel stoerder!


En zo zag het kastje eruit toen hij nog wit was (halverwege de bewerking). Wat een kleurtje al wel niet kan doen hé?


In praktijk zitten de sleuteltjes er vaak niet in, want dochterlief loopt er nogal eens mee rond te zeulen dus er moeten wel knoppen op. De houten knoppen heb ik nog even naturel gelaten. Ik wil ze nog wel bewerken, een wat meer verouderde look geven... maar ik weet nog niet hoe ik dat het mooiste kan doen. Paste wax is naar mijn idee geen optie. Iemand nog andere tips? 



Naast de kast heb ik wat vergrijsde rieten manden staan waar sjaals en handschoenen voor de winter in zitten opgeborgen.


Aan de andere kant van de hal hangt de zelfgemaakte eucalyptus/woestijnplant krans aan de haak van de kelderdeur. Bovenop het kastje staat wat decoratie. Hieronder zie je alvast één van de kringloopvondsten die ik heb gekocht. Het is een soort kikker en hij is gemaakt van sierlijk houtsnijwerk. Nu heb ik niks met kikkers hoor en hij lijkt hier niet zo speciaal maar hij is in werkelijkheid echt veel mooier. Het hout is mooi vergrijsd en in het midden kan een waxinelichtje staan. Ik vond hem in ieder geval wel grappig, hihi! 



Oh en hier is trouwens nog de andere kringloopvondst, deze hangt nu buiten onder de veranda. Het is een zware gietijzeren kaarshouder voor aan de wand. Hij was grotendeels zilver gespoten (lekker kitsch haha) maar na hem goed opgeschuurd te hebben kwam de zwarte onderlaag gelukkig weer naar boven. Vervolgens heb ik hem een grijze colorwash gegeven om hem iets zachter te maken qua kleur.



Nou, ik ga nog even goed nadenken over wat ik met die knoppen kan doen om ze wat ouder te laten lijken. Ergens na de zomervakantie ga ik pas beginnen met het schilderen van de lambrisering in de hal. Nog even geduld dus...

TE KOOP
Ik heb net mijn verkooppagina weer aangepast. Alles wat er op stond is verkocht en er staat nu weer wat nieuws op: Een mooi stoer wandrek. Neem gerust een kijkje!

Voor nu wens ik jullie een hele fijne zondag! :)


Liefs Marieke


woensdag 9 juli 2014

♥ Van nieuw naar oud

Vandaag laat ik jullie gewoon even lekker wat sfeerplaatjes zien van een gezellig hoekje op het lage tv-dressoir... 


Op deze sombere regenachtige dagen kunnen we tenslotte allemaal wel wat warmte gebruiken. :)


Ik ben nog steeds helemaal blij met mijn oude kandelaar. Geeft gelijk zoveel sfeer! Het luikje erachter komt bij de Xenos vandaan. Hij was nieuw, egaal wit en er zat een spiegel achter, je kent ze vast wel...
  


De spiegel haalde ik eruit en het luikje schuurde ik op zodat het onderliggende hout naar boven kwam. Verder bewerkte ik hem met diverse kleuren krijtverf en paste wax en schuurde ik hem weer plaatselijk op totdat hij een mooie oude afgebladderde en verweerde uitstraling kreeg.


Verder ben ik gister nog bezig geweest met oma's glas-in-lood kastje dat in de hal stond. Ik heb hem bewerkt en hij is klaar maar moet nog wel even op de juiste plek worden gezet (zwaar!). Hoewel ik nog niet weet of ik hem wel weer in de hal wil zetten, misschien zet ik hem toch liever ergens anders, hihi. Ik heb ook nog een leuke kringloop vondst gedaan en ben nog wat aan het schuiven geweest. Binnenkort laat ik aan jullie zien wat het is geworden... Voor nu wens ik jullie een hele fijne dag!

Liefs Marieke

vrijdag 4 juli 2014

♥ Nieuwe tafel voor de veranda

Nouja, echt 'nieuw' is hij niet... want ik kocht hem bij de kringloop. Maar wel nieuw voor óns, vooral nadat ik hem van een compleet andere look voorzag. 


We hadden eerst altijd een granito tafeltje onder de veranda staan, maar deze is echt te klein van formaat t.o.v. de bank. Ik kon hem ook nooit zomaar even verschuiven want dat ding is echt loodzwaar. Zo ontstond ook het idee om toch maar eens naar een nieuwe tafel te gaan kijken. Maar ik wilde geen standaard tuintafeltje. Dus hup... ik 's morgens gelijk de auto ingestapt en bij de eerste kringloopwinkel was het al raak! Ik kocht een mooie stevige grenen tafel met 3 laatjes erin. Helaas was het blad akelig toegetakeld met lichtblauwe verf. Werkelijk waar, de kleur deed gewoon pijn aan mijn ogen! De verf was ook heel slordig aangebracht, maar dat wilde ik er sowieso toch afhalen.


 Eenmaal thuis wilde ik het blad gelijk met de bandschuurmachine onder handen nemen maar dat zou echt een eeuwigheid gaan duren dus smeerde ik hem in met afbijt om hem van dat lelijke kleurtje af te helpen. Maar zelfs met een hele goeie laag afbijt kreeg ik de verf er moeizaam af. Dus heb ik hem helemaal goed met de hand opgeschuurd met grof schuurpapier en daarna nog even met de schuurbandmachine erover geweest. Zie je het al voor je? Een paar uur achter elkaar non-stop schuren met 26 graden, pal in de zon... Ik leek wel gek! Maarja, ik moest en zou hem die middag natuurlijk af hebben. ;) 


Toen ik het blad helemaal kaal geschuurd had, besloot ik er met de hamer plaatselijk oneffenheden in te slaan voor een wat meer verweerde uitstraling. Daarna heb ik het grenen blad op kleur gebracht met een colorwash (krijtverf flink aangelengd met water). Ik koos voor een restje mud grey dat ik nog had staan. Het zorgde voor precies het juiste effect, het blad oogt nu een beetje vuil en is warm vergrijsd van kleur. 



 Het onderstel verfde ik met matte lak van Le Noir & Blanc in de kleur charleston grey. Zo past hij ook veel mooier bij de loungebank die we hebben staan. 





Let niet op de houten vlonders want die moet ik nodig weer eens schoonmaken, hihi. De rioleringsbuis gaan we binnenkort op een mooie manier wegwerken, en dan zal de aankleding ook iets anders worden. Dat laat ik jullie tegen die tijd vast wel weer zien...



Ik zie ook dat ik er weer wat nieuwe volgers bij heb gekregen... Gezellig dat jullie meelezen, hartstikke leuk en natuurlijk van harte welkom op mijn blog!


Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...