header

donderdag 26 maart 2015

♥ Te koop en creatief met loogbeits

Op mijn verkooppagina heb ik diverse spulletjes te koop staan.
Neem gerust een kijkje of er wat leuks voor je bij zit:

* * * TE KOOP * * *


Inmiddels is er al e.e.a. verkocht (en verwijderd) en heb ik de pagina weer met wat nieuwe artikelen aangevuld.  

ZELFGEMAAKTE LOOGBEITS
Verder ben ik weer lekker creatief bezig geweest. Ik had wat leuke blanken houten hartjes uit Oostenrijk die ik met eigen gemaakte loogbeits heb bewerkt - naar een tip van Alie (Huisje Weltevree). En wat een fijn spul, het werkt heel goed! Ze hangen bovenaan de hemel van het babywiegje dat bij ons op de slaapkamer komt te staan voor de eerste tijd. Het wiegje zelf heb ik ook bewerkt maar dat laat ik jullie een andere keer wel zien. De loogbeits geeft de houten hartjes een mooie matte verweerde uitstraling en het is ook nog eens heel goedkoop om te maken en zuinig in gebruik dus ik ga het zeker vaker toepassen! De touwtjes heb ik trouwens gewoon mee gekleurd.



Lees hier het recept dat ik gebruikte:
Vul een glazen pot (zonder deksel) met schoonmaakazijn en leg hier een staalsponsje in. Ik gebruikte goedkope schoonmaakazijn lavendel omdat ik dat toevallig thuis had staan en een staalsponsje met zeep van de Action. Laat dit goedje een paar dagen in de pot trekken. Als je er een roerhoutje in laat staan kun je precies zien hoe donker het wordt. Het reageert op elke houtsoort weer anders, dus eerst even op een klein stukje (onbewerkt) hout uitproberen. Succes!

ZWANGER
Inmiddels ben ik alweer 33 weken zwanger en vanmorgen hebben we weer een groeiecho gehad om de kleine goed in de gaten te houden. Maar het zag er gelukkig allemaal weer netjes uit. De kleine groeit wel lekker maar is nog steeds een klein hummeltje. Ach, scheelt straks wellicht weer met de bevalling! ;) 

Liefs Marieke

dinsdag 24 maart 2015

♥ Winnaar give away 200 volgers!!

TADAAA! Het is zover... ik heb nu toch echt 200 volgers!! 

Superleuk! Bij deze wil ik jullie allemaal stuk voor stuk hartelijk bedanken hiervoor want al die enthousiaste, lieve, inspirerende reacties blijven me keer op keer enorm motiveren om lekker door te blijven gaan met bloggen.

Maar goed... het is nu dan toch echt tijd om de give away te verloten.

SPANNEND!!
Want wie oh wie zou het zijn geworden? ;)
Ik heb alle namen in de computer bij een online lootprogramma ingevuld en...


* * * trommelgeroffel * * * 

De winnaar van de twee zelf bewerkte houten kandelaren is:

(van het blog: Secondhand & sober)

VAN HARTE GEFELICITEERD, MANDY!

Mandy, zou je mij even je adresgegevens kunnen mailen zodat ik het pakketje kan toesturen? (klik) Alvast heel veel plezier ermee, ik hoop dat ze een mooi plekje in je interieur krijgen.

Allemaal super bedankt voor het meedoen!

Liefs Marieke

♥ Potjes, slofjes en meer...

In mijn vorige blogpost vertelde ik al over een mooie (kleine) aankoop die ik bij Huize Vizzini had gedaan. Heerlijke webshop om even rond te snuffelen trouwens, ik heb hem ook in mijn lijstje met de leukste webshops gezet (zie link rechts op de pagina) dus neem zeker eens een kijkje!

Ik kocht er dit kleine schattige houten potje...



Lekker oud, doorleefd en toch stoer door die ijzeren accenten. Het leuke kaarsje dat ik erbij kreeg (bedankt Patricia!) verspreidt zijn geur heerlijk subtiel door de woonkamer. Mijn idee was om het potje te groeperen met wat andere leuke potjes maar degene die ik op het oog had was nagenoeg hetzelfde van formaat dus dat vond ik niet mooi staan. En ja, dan ga je weer een beetje schuiven. 

Zo kwam het kringlooppotje hier op de wandplank boven de eettafel te staan...



En het mooie houten potje groepeerde ik bij een zelf bewerkte pot met tegellijm, een zelf bewerkte kandelaar (voorheen asbak) en een kalligrafeerkwast op het hoge dressoir. 





Blijft moeilijk om die sfeer weer te geven met fotografie maar het staat echt heel gezellig! Hoewel ik me wel steeds meer ga storen aan die witte muren. Het liefst zou ik daar een lichte tint kalkverf op smeren maar het is wel wat grover gestuukt.


Zie je dan nog wel effect? En welk merk werkt het fijnste? Iemand advies? Wat een vragen allemaal hè? Ga maar snel eens bij een verfhandel langs, denk ik... ;)

SLOFJES
Op het blog van Priscilla: diybypepris zag ik een poosje geleden superleuke babyslofjes voorbijkomen die ze zelf gehaakt had. Priscilla laat ook veel DIY items op woongebied zien, dus neem maar eens een kijkje op haar blog. Gelukkig kon ik er ook een paar bij haar bestellen. Zo kwamen ze binnen, leuk verpakt! 


Ze haakte de slofjes speciaal naar mijn wensen in een neutraal grijs gemêleerde stof en ik wilde er graag een leuke houten knoop op. Ik vind ze super gelukt! Zijn ze niet schattig?




Nog van harte bedankt, Priscilla... Ik vind ze super!

GIVE AWAY
Ja en dan staat de teller ineens op 199 volgers, hoe snel kan het gaan?! Nog 1 volger te gaan en dan kan ik het pakketje met de twee houten kandelaren op de post doen!! Wie oh wie zal het worden? Ik ga maar alvast alle namen opschrijven! :) Pfft...

Liefs Marieke



donderdag 19 maart 2015

♥ Een beetje voorjaar en een kringloopschatje

Ik heb alvast een beetje voorjaar/Pasen in huis gehaald. Was ik daar vorig jaar wat actiever mee bezig met een heuse Paastak inclusief eitjes als versiering, heb ik daar dit jaar niet zo’n behoefte aan eigenlijk. Heb de tak nog wel maar weet niet of ik hem dit jaar nog tevoorschijn haal. Ik maakte een leuk klein maar vol kransje van wat oude takken met de bedoeling deze voor het kleine raampje in het toilet te hangen. Maar eigenlijk vond ik hem eerst zo met wat eitjes erin ook wel erg leuk staan op de eettafel... 



Het lijkt zo wel een beetje een nestje maar er zit gewoon een gat in dus het is echt een kransje. Als de Pasen dan weer voorbij is (of als ik het eerder zat ben) kan ik hem alsnog leuk voor het raampje in het toilet ophangen.

KLEIN KRINGLOOPSCHATJE
Soms heb je zo'n dag dat je hart een klein sprongetje maakt als je iets moois bij de kringloop hebt gevonden. Zo ook gister... Het is maar een klein dingetje maar ik vond hem zo schattig dat ik hem echt niet kon laten liggen. En voor de prijs van een paar cent hoefde ik het al helemaal niet te laten.

Vinden jullie het ook geen schatje? :)


Het potje lijkt een beetje van hout te zijn gemaakt door zijn vergrijsde en verweerde, sobere kleur... maar het is van aardewerk en plaatselijk komt de terracotta kleur er zelfs lichtelijk doorheen. 


Hij staat nu even bovenop de nieuwe kast maar ik heb er eigenlijk een ander plekje voor in gedachten. Ik heb namelijk via de webshop van Huize Vizzini nog een mooi oud stoer houten potje besteld, die waarschijnlijk vandaag binnenkomt! Kan ik ze weer leuk samen groeperen... 

ZWANGERSCHAP
Vanmiddag heb ik weer controle bij de verloskundige, dus ik ben benieuwd hoe het ervoor staat. Voel me verder kiplekker en de kleine is ook behoorlijk levendig in mijn buik, dus dat is wel een goed teken en een fijn gevoel. Dat gevoel zal ik trouwens wel weer gaan missen als de kleine eenmaal is geboren. Maarja, we krijgen er natuurlijk nog iets veel mooiers voor terug! Volgende week hebben we ook weer een groeiecho gepland staan. 

GIVE AWAY
Jaaaaaaa... het gaat echt heel snel nu! Nog maar 1 volger erbij en dan zit ik op 200 volgers en ga ik de give away verloten dus hou mijn blog goed in de gaten! Superleuk dat er weer nieuwe volgers bij zijn gekomen! Van harte welkom op mijn blog. Ik wens jullie veel lees- en kijkplezier. Indien je als anonieme volger meedoet, check dan nog even of je contactgegevens in je reactie staan, mocht je winnen dan is het namelijk wel handig als je naam of email-adres erin staat zodat ik contact met je kan opnemen. :)

Liefs Marieke

dinsdag 17 maart 2015

♥ Poer enzo

Nog maar twee weekjes werken en dan heb ik lekker verlof. Heerlijk vooruitzicht! Vooral ook omdat ik nog hartstikke fit ben en al het nodige eigenlijk al is gebeurd want de babykamer is nagenoeg af, de wasjes zijn gedraaid en alle inkopen voor de uitzet zijn gedaan. Over twee weken kan ik me dus lekker met andere dingen bezig houden want er zit geen druk meer achter.

Zo hebben we plannen om de bijkeuken te gaan aanpakken. Nee, ik ga jullie geen foto van de huidige situatie laten zien want het oogt echt als een enorm rommelhok, vergelijkbaar met een ontploft verfatelier en washok tezamen haha. Plannen zijn om daar van steigerhout (in dezelfde stijl als de inbouwkast op zolder) een ombouw te maken voor o.a. de vriezer, wasmachine, wasmiddelen, de ketel, tuinstoelkussens en nog meer spullen. Aan de andere kant maken we dan een zelfde soort ombouw onder de spoelbak en willen we het gereedschap van manlief een handige opbergplek geven. Aangezien we hier op korte termijn mee willen starten zullen jullie daar binnenkort wel meer over lezen in een andere post. Eerst maar eens even goed berekenen hoeveel steigerhout, scharnieren en andere spullen we hiervoor nodig hebben.

ZELFGEMAAKTE POER
Ik denk dat het komt doordat er momenteel op diverse andere blogs weer wat nieuwe varianten te zien zijn, maar de laatste tijd krijg ik wel vaker vragen over mijn zelfgemaakte poer. Hoe ik dat nu precies heb gedaan en hoe hij er uitziet. Destijds heb ik al wat foto’s laten zien maar dat waren voornamelijk ietwat donkere sfeerfoto’s. Bij deze voor jullie dan nog even een paar foto’s genomen in daglicht.



Zoals op de foto hieronder zie je hoe hij er momenteel even bij staat. De achtergrondfoto op de computer heb ik gegoogled en is van MOLITLI, vond het gewoon een sfeervol plaatje...


Wil je zelf aan de slag om een poer te maken? Hier kun je mijn DIY omschrijving nog even lezen: Prachtige oude poer. Ik heb de werkwijze even iets aangepast (uitgebreider beschreven) zodat het makkelijker is om het DIY proces te volgen.

Vandaag een lekker zonnig dagje dus misschien dat ik nog wel aan een leuk klusje toekom, maar vanmiddag gaan we eerst even naar het ziekenhuis. Mijn oma van bijna 96 jaar die nog zelfstandig woont is gevallen en heeft haar arm gebroken, arm mensje. :(

Ik wil jullie allemaal in ieder geval bedanken voor alle leuke reacties die ik elke keer op mijn posten krijg en wens jullie een hele fijne zonnige dag!

GIVE AWAY
Nog maar 3 volgers te gaan en dan ga ik de give away van 2 houten kandelaren verloten. Je kunt nu nog meedoen! Klik hier om te lezen hoe...

Liefs Marieke

vrijdag 13 maart 2015

♥ De nieuwe oude kast is af!

En helemaal naar mijn zin... ondanks dat het juist eigenlijk níet ging zoals ik wilde. Gelukje bij een ongelukje zullen we maar zeggen! :) Blijkbaar was de laklaag op de kast toch echt te pittig om er met 1 laag remover af te gaan en aangezien dat afkrabben toch een beetje een rotklus is (en ik écht geen zin had om dit hele proces weer te moeten herhalen, grr) besloot ik het maar zo te laten en er het beste van te maken. De kast was na de remover dus nog aardig rood van kleur. Mijn idee was sowieso wel om het slordig te schuren zodat het een geleefde speelse kast zou worden maar ik had hem van oorsprong graag een stuk minder rood gewild. Achteraf ben ik blij dat dat niet lukte, de warme ondertoon in het hout zorgt nu juist voor meer warmte en sfeer in... jawel de woonkamer! Hij heeft de slaapkamer dus niet eens gehaald haha.


De foto hieronder gaf me trouwens de inspiratie voor het bewerken van de kast. Ik zag deze kasten op de website van be Uniq en besloot dat ik mijn kast ook een dergelijke beetje Oosterse uitstraling wilde geven... Het model kast lijkt er zelfs wel een beetje op.


Nu wilde ik graag wat meer kleur in de woonkamer hebben en met de laatst aangeschafte oude kandelaar met subtiele roodachtige verfrestjes erop, het warm gekleurde Ikat-doek en wat houten potten komt het al veel meer in de buurt van de sfeer die ik graag wil. Nu met deze kast erbij is het meer een eenheid geworden. Ik stoorde me al enigszins aan de groeiende berg speelgoed (veelal gekleurd en rommelig voor het oog) dus deze kast bood een perfecte oplossing om dat netjes uit het zicht en toch toegankelijk op te bergen. Beneden had ik de opbergruimte sowieso meer nodig dan op de slaapkamer, waar we nu het Franse (Ikea) bureau heen hebben verhuisd. Die staat daar qua kleur perfect. Ik zeg: Win-Win situatie!

Het doorleefde uiterlijk van deze kast maakt hem net wat stoerder. De voorgeschiedenis van het bewerken zoals de 'houtwormgaatjes' maken, deukjes en geschaafde randen kennen jullie wel (of kunnen jullie hier nog even lezen), maar wat heb ik daarna nog aan de kast gedaan om tot dit resultaat te komen?


Nadat ik de remover had verwijderd heb ik de kast licht opgeschuurd, gewoon plaatselijk en lekker slordig om dat doorleefde karakter extra te benadrukken. Vooral niet netjes te werk gaan is daarbij mijn advies. Dus niet symmetrisch werken of overal evenveel weghalen want dan wordt het te 'gemaakt'. Ik smeerde de 'houtwormgaatjes' en oneffenheden in met zwarte schoensmeer (dan wel weer even een beetje de vettigheid eraf schuren). Daarna zette ik de hele kast in een colorwash van een restje grijze kalkverf die ik nog had staan. Verder nog plaatselijk afgewerkt met paste wax van Painting The Past in de kleur cement voor die mooie matte vergrijsde waas. Lui als ik ben heb ik de binnenkant van de kast gelaten zoals hij is. Was me teveel werk en dat zie je toch haast niet door al dat speelgoed dat erin staat. ;)


De originele greepjes heb ik laten zitten, ik vind ze juist in hun eenvoud erg mooi.


Het blijft moeilijk om de originele kleuren en afwerking te fotograferen, maar zoals hij hierboven afgebeeld is komt de kleur wel redelijk overeen met de werkelijkheid.

Hieronder zie je trouwens nog even hoe de kast er origineel uitzag toen ik hem bij de kringloopwinkel kocht...


Bovenop de kast heb ik een tafereeltje neer gezet van een oude stenen vijzel, een zelf bewerkte pot, een zelf bewerkt houten potje met deksel, een geweitje en een kruiklamp op een konijnenvel.



Staat vooral 's avonds erg sfeervol. Maar ach, die decoratie... dat kan maar zo weer veranderen natuurlijk. ;)

Liefs Marieke

woensdag 11 maart 2015

♥ Een nieuw projectje

Wat een prachtig weer de laatste dagen, zeg... Echt heerlijk! Op diverse blogs en op Facebook zie ik al leuke lente-tafereeltjes voorbij komen met voorjaarsbolletje, kransen en tuinierende mensen. Normaal heb ik inmiddels ook al iets van tulpen, bolletjes of ander groen in huis gehaald maar daar is het tot op heden nog niet van gekomen. Ik ben namelijk met een ander projectje bezig.

Bij de kringloop kocht ik deze leuke (spotgoedkope maar loodzware) kast voor bij ons op de slaapkamer...


Zo stond hij bij 'De winkel van Sinkel’. Het is nog even de vraag hoe we deze kast naar boven gaan krijgen, maar daar vinden we wel wat op en anders moet ik er een ander plekje voor verzinnen. ;)

Het is dan wel niet mijn kleur maar het model stond me juist wel aan. Hij staat nu buiten onder de veranda om te bewerken. Ben gister al begonnen maar mijn tempo ligt nu niet zo heel hoog dus ik doe er wel even over voordat ik hem af heb. ;) Ik heb hem als eerste een beetje mishandeld. Met een spijker maakte ik plaatselijk diverse 'houtworm' gaatjes en met een beitel schaafde ik slordig de randen bij zodat hij wat minder netjes oogt. Ook schuurde ik hem plaatselijk licht op. Ik wilde hem eerst antraciet verven maar dan zouden juist al die mooie details onzichtbaar worden dus gaan we hem maar lekker slordig en oneffen schuren en daarna met pastewax of een colorwash bewerken. Misschien nog een ander greepje erop. Maar daar ben ik nog niet uit...




Tenslotte zette ik hem in de remover van Painting The Past:
'Remover van PTP is een volledig biologisch afbreekbare, pH neutrale verf- en wasverwijderaar. In tegenstelling tot de reguliere verfremovers bevat Remover van PTP geen agressieve chemische afbijtmiddelen. De nieuwe remover is samengesteld op basis van water en biologisch afbreekbare bestanddelen. Hiermee is de reukloze verfverwijderaar volkomen veilig in gebruik en voorkomt men, in tegenstelling tot reguliere verfverwijderaars, irritatie van longen, ogen en huid.'

Hieronder is de remover al gedeeltelijk ingetrokken want er zat een veel dikkere laag op.


Ik wilde deze remover toch graag eens zelf proberen en om nu met chemische afbijtmiddelen te werken terwijl ik zwanger ben, leek me sowieso geen goed idee dus dit was een mooie gelegenheid. Het spul smeert lekker weg en is best zuinig in gebruik. Maar toch kreeg ik het er naderhand niet zo gemakkelijk vanaf. :( Vergelijkbaar met andere afbijtmiddelen maar deze is tenminste nagenoeg geurloos en beter voor het milieu dus dan maar wat harder met de krabber aan de slag of nog even extra schuren.

Benieuwd naar het eindresultaat?
Hou mijn blog dan in de gaten want ik laat binnenkort zien hoe hij is geworden! Vandaag ga ik ermee verder.

GIVE AWAY
Ik zie dat ik er ook weer wat nieuwe volgers bij heb, van harte welkom op mijn blog. Nog maar 6 volgers te gaan en dan verloot ik de twee houten kandelaren onder de deelnemers. :) Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je wel kansmaken op mijn give away? Klik dan hier en lees hoe je mee kunt doen.

TE KOOP
Ik heb de verkooppagina ook weer aangevuld, klik hier om daar een kijkje te nemen.

Liefs Marieke

woensdag 4 maart 2015

♥ Nieuwe aanwinsten

Al een poosje wilde ik graag een afwerpstang hebben, liefst een van een damhert maar een ‘gewone’ was ook goed. Ik hou nou eenmaal van dat soort elementen in huis. Via Facebook vond ik een mooie afwerpstang van 65 cm lang voor een mooi prijsje bij Nummer 8. Hij ligt nu op het geitenvelletje bij de grote XL pot en een oude kandelaar in de vensterbank.



Over oude kandelaars gesproken... dat is toch een soort tic van mij, denk ik. Vele (zelf bewerkte) kandelaren die ik jullie op mijn blog heb laten zien, hebben het huis alweer verlaten of elders een plaatsje gekregen (ik hou nu eenmaal van rust in huis) en in plaats daarvan schaf ik dan echte oude kandelaren aan. Vind ik toch het mooist! Zo was ik gister weer naar MOLITLI in Nijkerk gereden en kocht daar een prachtige hoge oude houten kandelaar (links). Hij is lekker groot (zwaar!), robuust en prachtig doorleefd. Ik heb hem met 2 andere zelf bewerkte kandelaren en wat hoorns op een konijnenvelletje op het lage dressoir staan.




De laatste foto is bij daglicht genomen. Her en der zie je nog wat oude verfrestjes op de kandelaar zitten en de barsten zorgen ervoor dat hij een mooi verweerd uiterlijk heeft. Ik ben er weer helemaal blij mee!

Ben jij nou ook zo gek op kandelaren? Kijk dan even bij mijn
give away... ik geef namelijk 2 houten kandelaren weg!

UPDATE ZWANGERSCHAP
Vanmorgen hadden we een groeiecho. Ik ben nu precies 30 weken zwanger en in verband met de zwangerschapsdiabetes krijg ik extra echo’s om de groei van de kleine goed in de gaten te houden. Bij zwangerschapsdiabetes komt het namelijk vaak voor dat de baby te snel groeit (doordat de baby meer glucose binnenkrijgt) wat weer complicaties kan geven bij de bevalling etc. Maar ‘gelukkig' is ons kleine hummeltje juist aan de kleine kant en zag alles er heel goed uit. De baby is enorm bewegelijk (goed teken) maar juist omdat ons hummeltje zo klein is wordt er toch weer extra opgelet of de baby wel goed blijft groeien. Over 3,5 week en over 6 weken hebben we dus weer een groeiecho gepland staan. Ach... een beetje extra controle kan geen kwaad! ;)

Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...