header

donderdag 22 mei 2014

♥ Opdracht in Volendam - deel 1

Gister een lange maar superleuke dag gehad! Ik had een opdracht gekregen van Geertje in... jawel: Volendam! Ik moest er wel even een uur voor rijden, maar dat was het zeker waard! Ze was bij Linda (Stoer en robuust wonen) geweest waar ze de door mij bewerkte pot zag staan en zo kwamen ze in gesprek. Linda adviseerde haar contact op te nemen met mij, superleuk en nog bedankt Linda! Na wat mailverkeer werd duidelijk dat Geertje haar woning graag een wat meer landelijke en sobere uitstraling wilde geven. Ze wilde haar witte glanzende schouw en glanzend gouden spiegel erboven liever bewerken (dat goud kon tenslotte écht niet meer, vond ze) maar ze wist zelf niet hoe en in welke kleur ze hem moest bewerken en was gewoon bang dat het niet zou worden zoals ze in gedachten had. Nadat ik haar advies had gegeven over hoe ze het zou kunnen aanpakken werd toch wel duidelijk dat ze het zelf echt niet aandurfde en het liever aan mij overliet (tegen betaling). Hoe leuk is dat?! Ik kreeg wat foto's van haar interieur toegestuurd en gaf mijn advies over welke verf en welke kleuren ik in haar interieur zou toepassen. Ze heeft een vrij licht huis dus mocht naar mijn idee wel wat kleur toevoegen. Of nouja kleur... het leek me mooi om een iets donkerdere warme grijstint toe te voegen. Ze had ten slotte ook al wat kasten en accessoires in die kleur.


Hier zie je de situatie nog even zoals hij eerst was. Zoals je kunt zien is de schouw hier nog wit glanzend en de grote spiegel is van glanzend goud. De rest van het interieur is vrij licht, maar aan de overkant staat wel een donkere bank en 2 landelijke vitrinekasten in een donkere kleur.


Gisteren was het dus zover! Haar man had de schouw al fijn voor me opgeschuurd, de spiegel lag al klaar op een tafel om te bewerken en na even lekker thee te hebben gedronken en te hebben gekletst was het dan tijd om de handen uit de mouwen te steken. Toen ik de spiegel zag, schrok ik wel even. Hij was echt enorm groot en paste niet eens op de eettafel. Hij was ook heel bewerkelijk met veel decoratieve vormen erop. Daar zou wel even tijd in gaan zitten, maar ik had al helemaal in gedachten hoe dit zou gaan worden en dat het helemaal goed zou komen. Die vele bewerkingen op de spiegellijst zouden alleen maar voor meer diepte zorgen en dat zou er hem er juist mooier op maken.

Eerst zette ik de spiegel in een egale kleur op, Geertje hielp me daarbij. Ik koos voor de kleur Flanders grey van Le Noir & Blanc. Daarna bewerkte ik hem plaatselijk met de kleur mud grey en Charleston brown. Dat wreef ik met een hydrofieldoek goed uit in de vele decoratieve bewerkingen die op de spiegel zaten. Toen hebben we het even goed laten drogen terwijl we lekker een broodje aten en nog wat thee dronken. Vervolgens ben ik er nat deppend met de kleur Charleston grey overheen gegaan om wat accenten te benadrukken. Her en der nog even wat opgelicht  maar meer wilde ik er ook niet aan doen, hij was mooi zo en Geertje was super tevreden. Wat een andere uitstraling! Het ietwat protserige goud verdween als sneeuw voor de zon en er kwam een landelijke, sobere en stoere spiegel voor in de plaats! Lijkt nu wel een soort van warme betonlook (op de foto lijkt hij overigens wel iets grijzer dan in werkelijkheid). Helemaal zoals we in gedachten hadden en wat zal dat straks anders staan!




Toen was de schouw aan de beurt, deze schilderden we samen in een zeer matte lak van Le Noir & Blanc, ik koos voor de kleur Charleston grey. Geertje vond het wel een beetje spannend en was echt bang dat het veel te donker en te hard zou worden. Maar ik stelde haar gerust... ik zou de verf lichter maken en de kleur op het blik was ook niet echt hetzelfde als de verf zelf (dit kon ik uit ervaring vertellen omdat ik de kleur zelf thuis ook al ergens op had toegepast). Bovendien kleurt dit heel mooi bij de wat lichtere spiegel. Toen ik eenmaal in het blik begon te roeren, zag ze dat de kleur veel zachter werd. Ik goot er een beetje Flanders grey doorheen en hierdoor begon de kleur wel heel erg te lijken op de twee landelijke vitrinekasten die ze al in de woonkamer had staan. Perfect!


Hier staat de schouw (in delen) nog te drogen na de eerste laag verf. Uiteindelijk hebben we hem in 3 lagen opgezet. De schouw had naar mijn idee niet veel bewerking nodig. Ik wilde er nog wel iets mee doen om het wat levendiger te maken en benadrukte de lijnen en decoratiehoekjes iets met een wat lichtere kleur verf die ik uitveegde. Hierdoor kwam de onderliggende kleur plaatselijk ook weer iets naar boven. Heb hier alleen nog geen foto van gemaakt. Het eindresultaat laat dan ook nog heel even op zich wachten want alles moet eerst even goed drogen en uitharden voordat het weer op de plaats van bestemming komt te staan/hangen. Als dat zover is, maakt Geertje wat foto's voor me van het eindresultaat en zal ik die in deel 2 weer op mijn blog plaatsen. :)

Geertje... als je dit leest: Super bedankt voor deze leuke opdracht en bedankt voor je gastvrijheid en het helpen. Ik ben echt blij dat je super tevreden bent met het eindresultaat (daar gaat het tenslotte om) en vond het heel erg leuk om te doen. Ik hoop dat je er veel plezier aan mag beleven en zo steeds meer die sfeer kan creëren die je voor ogen hebt!!

Liefs Marieke

25 opmerkingen:

  1. Wat leuk Marieke, dat je via Linda door Geertje werd gevraagd. Ook spannend want er wordt toch een bepaald resultaat verwacht. Maar de spiegel is erg mooi geworden, met de grijs geverfde schouw wordt het vast een hele mooie combinatie. Ik ben erg benieuwd naar de foto van het eindresultaat.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is dit toch leuk om te doen. Ik rij heel almelo en omstreken door om iedereen advies te geven. Ik doe dit altijd voor niets. Ik merk wel dat het steeds vaker gebeurd en er gaat veel tijd in zitten. Misschien moet ik er ook maar eens wat voor gaan vragen, helemaal als je zelf ook echt aan de slag moet. Het blijft leuk, maar intussen kan ik er wel een partime baan van maken hi hi
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Advies geven doe ik uiteraard ook gratis hoor! Is hartstikke leuk om te doen. Met deze spiegel en schouw zijn we wel echt van 11:00 tot 17:00 bezig geweest. Flinke klus maar supermooi resultaat!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  3. Wat leuk dat je dit hebt mogen doen. En het resultaat van de spiegel is al verbluffend mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is het een mooie spiegel geworden zeg! Prachtig! Ik denk dat de schouw (ik heb dezelfde!)
    ook erg mooi gaat worden.............even wachten op deel 2.

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk, zeg "een opdracht". Het is een prachtig resultaat geworden! Best spannend om voor een ander zoiets te doen.....
    Waar het bloggen toch niet toe kan leiden.

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat Geertje jou heeft gevraagd. Volgens mij vind jij het ook superleuk om te doen.
    En het eindresultaat mag er weer zijn. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je gevraagd eerst!!! Een heel karwei maar je hebt er wel eer van.
    en benieuwd naar het geheel!!!
    Fijne avond en groetjes,
    Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk zo'n opdracht! De spiegel is prachtig geworden en dat zal met de schouw ook wel zo zijn.
    Helemaal fijn natuurlijk als de klant tevreden is!
    Fijne dagen, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohh wat leuk zeg Marieke eigenlijk ben ik best jaloers op, je dat je van je hobby je werk hebt gemaakt echt erg leuk en Ik ben ook zooooo benieuwd naar het eind resultaat lieve groetjes Nicole en alvast een fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die spiegel is echt super mooi geworden . Ben heel benieuwd naar het eindresultaat ,
    Missie geslaagd zou ik zeggen .
    Een heel fijn weekend
    Jilly

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super geslaagd Marieke echt heel mooi die spiegel maar je hebt er ook gevoel voor, misschien moeten wij onze krachten maar gaan bundelen haha.
    Ik ben benieuwd naar de andere foto's.
    Liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk dat je dit mocht doen zeg! ben benieuwd naar het eindresultaat.

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk zo'n opdracht, Marieke!
    De spiegel is super geworden!
    Ben heel benieuwd hoe het geheel is geworden.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke opdracht en de spiegel is héél mooi , ben nu wel benieuwd naar het eindresultaat !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mijn complimenten.... je hebt er weer wat moois van gemaakt!
    Ben benieuwd naar het eindresultaat.

    Liefs,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel mooi geworden de spiegel. Leuk dat je zo'n opdracht mocht doen! Ik ben benieuwd naar de rest!

    Liefs,
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Marieke, wat een leuke opdracht heb je gekregen, ik vind de spiegel erg mooi geworden, ben benieuwd naar het eindresultaat! Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Complimenten!! Wat is het mooi geworden, geweldig! Leuk dat jij dat mocht doen:))

    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heb ik deze post nou gemist....ik had hem nog niet gelezen..
    Leuk Marieke dat je een opdracht gehad hebt...de spiegel is super gaaf geworden...zo ook de schouw.
    Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat...leuk zeg!

    Fijne Avond,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Superleuk en een groot compliment voor jou !!!
    Die spiegel is echt geweldig geworden. Ik heb ook een paar kleuren van le noire&blanc en die verf kwast zo heerlijk weg. Zelf heb ik steeds per item 2 kleur gebruikt maar ik ga je goede advies ook eens proberen
    Voor nu fijn weekend en ik ben nieuwsgierig naar t eindresultaat bij Geertje
    lieve groet Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat super gaaf voor je Marieke en wat knap dat je t durft zeg!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een prachtige dingen maak jij toch. Nu was ik benieuwd van welk merk het krijtverf Charleston Brown is?

    groet Erna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Erna,

      Ik heb geen contactgegevens van je dus hoop dat je het hier terug leest. De kleur charleston brown is van Le Noir & Blanc. Een verflijn die alleen de Karwei verkoopt. Ik werk zelf al een poosje met deze hele matte verf (verflak mat, muurverf mat of nuance muurverf mat) en dat werkt heerlijk. Maar bovenal zijn die testpotjes lekker goedkoop terwijl je er best lang mee doet. Ook fijn!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
    2. Hoihoi bedankt voor je reactie. Had al even gekeken bij Karwei en deze kleur was er alleen in hoogglans. :-( ik zal het de volgende keer even bij de verfbalie vragen.

      Verwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...