header

donderdag 22 mei 2014

♥ Project keuken - deel 2

Na de vorige keer het werkblad te hebben geverfd, heb ik van de week alle muren een andere kleur gegeven. Wat kan een kleur een andere sfeer geven zeg! Zoals ik al aangaf in Project keuken - deel 1 mocht het van mij allemaal wel wat donkerder worden want het is een hele lichte keuken en ik hou gewoon van deze kleuren. Pfft! Het was wel een flinke flus want we hebben geen glad gestuukte muren maar ze zijn wat grof van structuur. Zodoende kun je er dus geen effecten op zien maar de structuur zelf zorgt al voor wat leven dus dat is wel mooi. Maargoed, om alles goed dekkend te krijgen was ik dus wel even bezig. Maar het resultaat mag er zijn! Ik ben weer blij met mijn 'nieuwe' keuken, zo voelt het namelijk wel een beetje hihi!!


En hier nog even een foto van hoe de keuken er eerst uitzag, wel even anders hé?


Voor de muren koos ik voor de kleur mud grey van Le Noir&Blanc. Ik heb deze kleur al vaker voor accessoires gebruikt en heb er laatst ook Zaïra haar keukentje mee onder handen genomen hihi. Daar komt binnenkort nog wel een foto van. Zo langzaam aan verdwijnt er steeds meer wit. Ik gebruik het enkel nog af en toe als accent en de kozijnen en deuren hou ik ook nog lekker licht. Voor de rest werk ik veel in ton-sur-ton tinten om het mooi rustig te houden. De keuken sluit nu dan ook veel beter qua kleur en sfeer aan bij de rest van ons interieur. Het is dan wel geen nieuwe keuken (die zou ik heel anders hebben gemaakt) maar de komende jaren kunnen we hier wel weer mee door.



De randen langs het werkblad moeten nog wel worden gekit maar ik wilde jullie alvast laten zien hoe het is er nu uitziet. Verder staat een ander groot project op de planning: alle raam- en deurkozijnen en deuren voorzien van een nieuwe verflaag. Die hou ik gewoon lekker zijdeglans roomwit, staat lekker fris. Bovendien is de keuken zelf ook roomwit en ik vind dat contrast met de donkere muren wel mooi. In de woonkamer hebben we ook roomwitte vouwgordijnen en na enig getob hebben we besloten dat in de keuken ook maar roomwitte vouwgordijnen moeten komen. Maar dat doen we pas nadat al het schilderwerk is gedaan.


De linnen Hoffz theedoek komt mooi uit tegen de donkere wand. Staat mooi in combinatie met de gestreepte linnen theedoeken die ik een paar jaar terug bij Dille&Kamille kocht. Helaas is het ook hier weer moeilijk om de kleur goed op de foto te krijgen want het blad oogt hier veel groeniger dan in werkelijkheid.


Het duurt nog wel een poosje voor deel 3 klaar is (alle kozijnen en deuren geverfd en nieuwe vouwgordijnen in de keuken) maar mocht dat zover zijn dan zet ik het uiteraard weer op mijn blog! Voor nu wens ik jullie allemaal weer een hele fijne dag met lekker veel zon.

Liefs Marieke

35 opmerkingen:

  1. Hoi Marieke,
    Ik vind het super mooi geworden zeg. Wat een geweldige combi, die muren bij de roomwitte keuken. Wat staat dat heerlijk warm. En je hebt ook heel mooie spullen op je aanrecht staan. Leuk gedecoreerd.
    Heel veel succes én plezier bij het schilderen van alle deuren en kozijnen... wat zal het mooi worden allemaal...
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een werk is het geweest.
    Ik heb ook deel1 van de keuken net gelezen.
    Maar het resultaat mag er zijn.
    Heel mooi geworden en veel beter zo.

    Gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo....jij hebt helemaal geen nieuwe keuken meer nodig.....wat mooi geworden Marieke...wat een verschil...en wat een mooi contrast, daar houdt ik ook van....je hebt je keuken van 'sorry' saai naar heel sfeervol omgetoverd...SUPER.
    Fijne zonnige dag.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Marieke, je hebt hard moeten zwoegen....:-) maar het resultaat is wel
    verbluffend, wat heb je nu een stoere landelijke sobere keuken....wat houden
    we toch van die woordjes hé...haha.....prachtig is de keuken geworden hoef je
    helemaal nog aan geen nieuwe te denken, héél mooi gedecoreerd ook ....
    héél fijne dag nog
    geniet van je nieuwe keuken
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is inderdaad moeilijk om kleuren goed op de foto te krijgen, maar het is je goed gelukt!!
    Alles ziet er stukken beter uit dan voorheen!!!
    Een zonnige groet,
    Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is dit een verschil zeg, het is erg mooi geworden Marieke. De komende jaren kun je wel vooruit, daar hoeft echt geen nieuwe keuken voor in de plaats te komen. Ik ben wel heel benieuwd of het aanrechtblad mooi blijft, want je moet het wel gewoon kunnen blijven gebruiken. Beton ciré zit ook nog in mijn achterhoofd, voor het geval wij de keuken een metamorfose zouden willen geven.

    Succes met deel 3!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo marieke de keuken is mooi geworden en heel gezellig een grote klus maar zeer geslaagd succes met schilderen ben zelf ook bezig maar dan met voorgang van wit naar een donkere grijs tint nog niet klaar maar wel al een heel andere zweer een kleur doet inderdaad heel veel groetjes caro

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er netjes uit, kan wel zien dat je je tijd goed hebt besteed de afgelopen dagen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg mooi geworden en je schreef toen dat je het glas vd afzuigkap niet mooi vind, maar dat valt nu veel minder op als je de voor en na foto ziet
    Veel plezier van je nieuwe keuken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Altijd fijn als het weer achter de rug is en het is weer lekker opgeknapt, daar kun je nu van gaan genieten, al ben ik wel benieuwd hoe het geverfde keukenblad zich gaat houden.
    Geniet van je keuken make-over!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er prachtig uit! Wat een kleur al niet kan doen! Het is net of je een nieuwe keuken hebt! Mooi hoor en ben benieuwd naar deel 3!
    Succes ermee!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Net wat je zegt: Wat een kleurtje al kan doen. Het is mooi geworden. Het steekt nu wat mooier af allemaal. Ik wens je alvast succes met de kozijnen en deuren. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je hebt de keuken een mooie metamorfose gegeven! Heel sfeervol.......en ook leuk gedecoreerd. Je ziet maar weer, dat je geen nieuwe keuken hoeft aan te schaffen om deze mooie sfeer neer te zetten.
    Echt heel mooi gedaan! Geniet ervan!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Marieke, ik heb me eindelijk kunnen aanmelden als volger op je blog. Eerlijk gezegd was ik het een beetje vergeten, zoals ik denk ik wel meer mensen vergeet te volgen...oeps. Maar vanaf nu ben ik van de partij hoor! Bedankt dat je altijd de moeite neemt om op mijn posts te reageren. Ik vind dat je een erg sfeervol huis hebt! Alvast een heel fijn weekend, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Marieke, Ik vind je keuken heel mooi opgeknapt.
    Je hebt van een redelijk kille keuken een hele sfeervolle gemaakt. Mooi hoor.
    Ik ben benieuwd naar deel 3 .....

    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het is prachtig geworden en inderdaad wat een kleur niet kan doen in een ruimte. Ziet er uit om door een ringetje te halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je keuken is heel mooi geworden. Het is het zwoegen dubbel en dik waard geweest. Nu kun je er idd weer een paar jaar tegen. Ik vind het ook mooi dat je toch contrast houdt door er roomwitte kozijnen naast te houden en dat je de vouwgordijnen licht houdt. Oogt weer een stuk frisser en het donker komt volgens mij nog beter uit. Het ziet er nu heel gezellig uit, ook met de aankleding. Hier mag je zeker trots op zijn!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een beetje kleur al niet kan doen. Het ziet er veel beter uit zo, ook ik ben benieuwd of je aanrechtblad goed blijft.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat een andere kleur zo'n verschillend keukengevoel geven. Het is mooi geworden.
    Ik denk dat het ook een mooie keus is om kozijnen, deuren en gordijnen licht te houden.
    Je hebt eer van je werk en ik wens je er veel in!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat mooi geworden zeg...maar wel een klus! Wij hebben ook van die geribbelde muren (spachtelputz??) en dat is vervelend verven. Het hecht niet dus eerst een laag hechtmiddel er op en dan 2x verven...pffft! Maar...je hebt de klus geklaard en het grote genieten kan beginnen! O, nee....de deuren nog, nou ja even wachten en dan weer moed verzamelen met dit mooie weer, of heb je daar geen moed voor nodig?

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Inderdaad heel anders en wat mooi zo zeg !! ik zeg goed gelukt hoor.....liefs van mij...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De kleur op je muur is prachtig, heel mooi vind ik 't.

    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Héél mooi zo .. en inderdaad wat een verschil ! De kleur van de muur is ook héél mooi !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een verschil het zijn gewoon twee heel verschillende keukens. Je muur heeft een prachtige kleur gekregen. Leuk om te zien.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooie warme sfeer heeft je keuken gekregen, daar kan je blij mee zijn!
    Liefs en een fijn weekend, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een verschil Marieke, mooi hoor, hier precies hetzelfde, alle muren van wit/creme naar donker en heb een hele andere keuken!

    Ik hou van deze kleuren, overigens vind ik je decoraties ook weer erg mooi, lekker koken dit weekend voor jou! :)

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Dat is echt een verandering!! En dan gaat het alleen om de achtergrond en het werkblad! Mooi gedaan hoor!
    Lekker van genieten!

    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dit is al een hele mooie verandering. Wat zul je hier plezier aan beleven.
    Mooi hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een verschil! Zo mooi om te zien wat "een beetje" verf kan doen. De sfeer verandert totaal. En met al je mooi spulletjes wordt het een sfeervol geheel!
    Fijn weekend. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Mooi geworden hoor, wat een verandering hè een ander kleurtje op de muur. Het is een mooi geheel geworden zo. Daar kun je dan echt van genieten.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Que bonito post, me he paseado por tu bloc y ha estado un regalo visitarlo, te invito a ver el mio, y esta semana encontraras trucos para hacer una limpieza ecológica del baño que espero te sea útil. Espero tu visita y si no eres seguidora me encantarías que te hicieras y así compartir nuestros blocs. Elracodeldetall.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Tjonge, wat een verschil al maakt zo'n andere kleur, ik vind het erg mooi geworden! Dat is leuk koken! :-)

    Prettig weekend nog!

    liefs,
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  33. wat een verschil!
    veel beter zo:)
    enne je raamkozijnen enzv.............ik zou het wel weten als ik mocht...........geen creme meer maar een donkere kleur.....wow.
    denk er nog eens goed over....je ziet het ook in blogs voorbijkomen en ik vind het zo gaaf!
    (maar ik mag het niet, snik..)
    doei! inge

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Mooi blog! Ik mis de Steenstrips nog :) Groetjes, Hellen

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...