header

woensdag 18 juni 2014

♥ Kandelaren in de hoofdrol

Nu we toch bezig zijn... ;) Na mijn vorige prachtige aanwinst een mooi plekje te hebben gegeven moest ik thuis wel even schuiven met de andere grote kandelaren die daar stonden.


Ze staan nu in de diepe vensterbank voor het raam, maar dat is met het tegenlicht erg lastig te fotograferen dus hier zie je nog even een foto van waar ze eerst stonden. Het waren donkerbruine bijna zwarte kandelaren die ik heb opgeschuurd en vervolgens heb afgenomen met ammonia. Verder heb ik ze geen behandeling gegeven hoor. Ik vind ze wel mooi zo. 

Een poosje terug zag ik voor slechts € 2,50 bij de kringloopwinkel deze lange jongen staan... En ja, dan laat ik die natuurlijk niet staan!  


Ik was al aan het verven toen ik nog even op de valreep een foto besloot te maken van hoe hij er eerst uit zag. Behoorlijk oranje zoals je kunt zien. Op de rechter foto zie je hoe ik hem bewerkt heb. Ik heb met drie soorten verf en paste wax gewerkt terwijl ik hem tussendoor en achteraf nog heb opgeschuurd. Op de foto lijkt hij vrij egaal en grijs van kleur maar dat is in werkelijkheid niet zo. Moet toch maar eens een cursus fotografie gaan doen. ;)

Zoals je ziet staat de donkere broodplank nog steeds hier in huis. Inmiddels aangevuld met een nog een andere broodplank erachter en ze staan ook al even een poosje in de keuken, maar goed... Ik kon hem uiteindelijk toch niet verkopen, hij was zo mooi van kleur en zo lekker verweerd. Ik zou er toch spijt van krijgen. Heb hem dus lekker zelf gehouden!

Verder hangt er in het kale hoekje rechts naast de eettafel nog een leuke wandkandelaar...


'S avonds is het daar best een donker hoekje en ik wil niet altijd de lampen boven de eettafel aandoen (ondanks dat die wel op een dimmer zijn aangesloten).  Dit is gewoon net even iets subtieler qua licht. De kandelaar kleedt het hoekje net wat meer aan op deze manier.En de rest van mijn kandelaren collectie hebben jullie in mijn eerdere posten al voorbij zien komen dus daar zal ik jullie nu verder niet mee lastig vallen. ;) De houten kandelaren die ik in één van mijn eerste posten bewerkte met tegellijm (Kandelaars met tegellijm (vervolg)) heb ik een poosje geleden al naar buiten gedaan. In de tuin komen ze gewoon beter tot hun recht. Binnen hou ik toch meer van de houten varianten.

Liefs Marieke 

21 opmerkingen:

 1. Wat heb je mooie kandelaars zeg, allemaal stuk voor stuk heel mooi.
  Leuk dat al die verschillende bewerkingen weer een ander effect geven.
  De kleur op de muur bij ons is inderdaad wat vertekend door het licht:) ik heb de foto 's avonds gemaakt en het lijkt nu veel bruiner, maar in werkelijkheid is hij veel stoerder en grijzer...goed gezien van je

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn de kandelaars mooi geworden! Ik kom eigenlijk nooit zoiets tegen bij de kringloop, of kijk ik niet goed misschien.
  Ik durf ook geen kaars aan te steken die bij ons tegen de muur hangt: ik ben zo bang dat de muur dan zwart gaat worden! Heb jij daar geen last van?
  Bedankt voor je reactie bij mij.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook met een cursus fotografie kan het lastig blijven om het er helemaal goed op te krijgen, het is toch de lichtval die daar invloed op heeft. Maar op de foto is nog best goed te zien dat de kandelaar niet egaal van kleur is, het is mooi geworden trouwens.

  Ik zie bij de kringloop steeds weer mooie kandelaren staan, waarbij ik mij echt in moet houden, wil ik het huis straks niet helemaal vol hebben staan. Maar als de prijs heel leuk is, valt dat niet mee ;-).

  De kandelaar aan de muur hangt er heel sfeervol, dat zal een prachtige sfeer geven wanneer de kaars is aangestoken.

  Slaap lekker :-)! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ooknz'n kandelaren tik. Ben er gewoon gauw verliefd op. Er stasn hier in huis en buiten dan ook altijd kandelaren. Het liefs van die mooie oude verweerde. Die van jou zijn ook mooi geworden.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marieke, waarom komt me dat zoooo bekend voor...je koopt 1 iets en je ganse interieur moet schuiven, maandag was ik bij Slots en ook bij Nathalie kocht ik iets en dinsdag ben ik echt
  moeten gaan schuiven en nadenken....hahaha...maar het is gelukt !
  Wat mooi zijn die houten kandelaars geworden...prachtig, ene die broodplank...zou ik ook niet wegdoen...héél zeker dat je er spijt van kreeg...kan je ook op tafel leggen met decoratie op...
  geniet van je prachtige spullen
  Fijne dag nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er weer gezellig uit!!
  Groetjes,
  Silvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke sfeerplaatjes! Kandelaars blijven altijd mooi. En zeker als je ze zo mooi bewerkt!!

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie gezellige plaatjes weer :)
  Je kandelaar is mooi geworden!,

  Groetjes, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt een mooie verzameling kandelaars. Leuk om het verschil zo goed te zien met een lik verf. Wat een verschil!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geslaagde projectjes weer. Heel erg leuk! Ik ga binnenkort ook weer op zoek naar mooie kandelaren om op te knappen.

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt een mooie kringloopvondst weer een mooi make-over gemaakt.
  Volgens mij houd jij ook heel erg van kandelaren. Ik precies zo. Ze geven altijd veel sfeer.
  Geniet ervan!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kandelaars! Ook die muurkandelaar is erg leuk, ik heb laatst op markplaats een gietijzeren exemplaar gevonden, die heb ik onder de overkapping gehangen achter het huis. (Volgende blogpost ;)) Geniet ervan, liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt de kandelaars weer mooie metamorfoses gegeven, zo kan je ze helemaal naar je eigen idee omvormen, super toch eigenlijk? Geniet ervan!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je bent weer heerlijk bezig geweest hoor......leuk allemaal.....liefs van mij...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook ik heb zo'n kandelaren tik hihi. Het staat altijd zo gezellig vind ik. Je hebt weer mooie sfeerplaatjes laten zien. Enne, ik ga even een kaarsje aansteken op m'n kandelaar, het is zo somber buiten, dan maar binnen gezellig maken.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het zijn erg mooie kandelaars geworden. En een leuk idee dat je ze zelf hebt gevonden en opgeknapt.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je kandelaars zijn heel erg mooi geworden , maar je wandkandelaar vind ik echt super.
  Dit staat ook nog op het vervanglijstje . Nu nog vinden hè.
  Nog een fijne avond , jilly en christel

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk, al die kandelaars! Ik hou er ook van! Vindt je wandkandelaar ook er mooi!

  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gezllig hoor al die kandelaren in huis. Bij kringloopwinkels heb je nog weleens geluk he, even een metamorfose geven en je hebt een beauty van een kandelaar.
  Om even terug te komen op je vraag op mijn blog, de antiekwas die ik gebruikt heb is de gewone ouderwetse donkere boenwas, echt heel donker. Daar kun je heerlijk je item mee verouderen of een beetje bevuilen, zoals ik met de kroonluchter heb gedaan.
  Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Marieke, tijdje geleden hebben we een emailwisseling gehad. Door omstandigheden van mijn kant niet mee verder gegaan. Heb net Monica een compliment gegeven voor haar blogs. En dat doe ik bij deze ook voor die van jou! Groeten van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ziet er erg leuk uit met al die kandelaren! Leuk dat je zelf ook creatief bezig bent geweest daarmee. Kandelaren brengen toch altijd een mooie sfeer in huis. Ik ben lang op zoek geweest naar kandelaren die ik echt geweldig vond en heb ze uiteindelijk gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...