header

vrijdag 4 juli 2014

♥ Nieuwe tafel voor de veranda

Nouja, echt 'nieuw' is hij niet... want ik kocht hem bij de kringloop. Maar wel nieuw voor óns, vooral nadat ik hem van een compleet andere look voorzag. 


We hadden eerst altijd een granito tafeltje onder de veranda staan, maar deze is echt te klein van formaat t.o.v. de bank. Ik kon hem ook nooit zomaar even verschuiven want dat ding is echt loodzwaar. Zo ontstond ook het idee om toch maar eens naar een nieuwe tafel te gaan kijken. Maar ik wilde geen standaard tuintafeltje. Dus hup... ik 's morgens gelijk de auto ingestapt en bij de eerste kringloopwinkel was het al raak! Ik kocht een mooie stevige grenen tafel met 3 laatjes erin. Helaas was het blad akelig toegetakeld met lichtblauwe verf. Werkelijk waar, de kleur deed gewoon pijn aan mijn ogen! De verf was ook heel slordig aangebracht, maar dat wilde ik er sowieso toch afhalen.


 Eenmaal thuis wilde ik het blad gelijk met de bandschuurmachine onder handen nemen maar dat zou echt een eeuwigheid gaan duren dus smeerde ik hem in met afbijt om hem van dat lelijke kleurtje af te helpen. Maar zelfs met een hele goeie laag afbijt kreeg ik de verf er moeizaam af. Dus heb ik hem helemaal goed met de hand opgeschuurd met grof schuurpapier en daarna nog even met de schuurbandmachine erover geweest. Zie je het al voor je? Een paar uur achter elkaar non-stop schuren met 26 graden, pal in de zon... Ik leek wel gek! Maarja, ik moest en zou hem die middag natuurlijk af hebben. ;) 


Toen ik het blad helemaal kaal geschuurd had, besloot ik er met de hamer plaatselijk oneffenheden in te slaan voor een wat meer verweerde uitstraling. Daarna heb ik het grenen blad op kleur gebracht met een colorwash (krijtverf flink aangelengd met water). Ik koos voor een restje mud grey dat ik nog had staan. Het zorgde voor precies het juiste effect, het blad oogt nu een beetje vuil en is warm vergrijsd van kleur. 



 Het onderstel verfde ik met matte lak van Le Noir & Blanc in de kleur charleston grey. Zo past hij ook veel mooier bij de loungebank die we hebben staan. 





Let niet op de houten vlonders want die moet ik nodig weer eens schoonmaken, hihi. De rioleringsbuis gaan we binnenkort op een mooie manier wegwerken, en dan zal de aankleding ook iets anders worden. Dat laat ik jullie tegen die tijd vast wel weer zien...



Ik zie ook dat ik er weer wat nieuwe volgers bij heb gekregen... Gezellig dat jullie meelezen, hartstikke leuk en natuurlijk van harte welkom op mijn blog!


Liefs Marieke

36 opmerkingen:

  1. Ik vind het juist alleen maar leuk dat het tafeltje niet nieuw is...zelf vind ik het de kunst om met weinig kosten iets moois te creëren. Ik heb wel bewondering voor je doorzettingsvermogen, want vanmiddag was het toch echt behoorlijk warm. Maar ik vermoed dat je onder de categorie 'wat ze in haar hoofd heeft, heeft ze niet in haar ....' valt en dan kan dat dus echt niet wachten hihi. Je hebt de tafel erg mooi opgeknapt, ik hoop dat je er lang plezier van zult hebben.

    Fijn weekend. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahaahahahaaha top om te lezen,ja zo gek had ik ook kunnen zijn! wat zul je gezweten hebben!zo kun je niet eens van het prachtige weer genieten:( dombo, maar ja, als t eenmaal in dat koppie zit, grrrrr maar je hebt wel eer van al je werk, zowieso al kanp dat je het zo goed aanpakt, ik klodder er gelijk over heen.....uhhhh...heb ook nog zo,n salontafel (nu in de opslag..) staan, en die is ook al heel veel keer geschilderd en overal heen gesleept, dat zal bij jou ook nog wel gebeuren denk ik zo!
    geniet er lekker van, en hopelijk ben je niet helemaal verbrand...?aiaiaiaai

    doei Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Marieke,
    Zo te zien heb je wel eer van je werk want het ziet er héél leuk & gezellig uit !!
    Geniet van je weekend en lieve groet,
    Stella

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje marieke wat een verschil zeg!!je had er dan ook echt zin in met deze hitte..geweldig als je het doet,doe je het goed toch!!(hihi)hij is prachtig geworden en het staat erg mooi zo!!lieve groet Dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je tafel is prachtig geworden! Hij past zo helemaal mooi bij je bank. Het kost even bloed, zweet en tranen maar dan heb je ook wat :-).
    Fijn weekend. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een werk en dat met hoge temperaturen. Ik vind je een topper hoor,. Maar het is dan ook zeker de moeite waard geweest. Prachtig is die geworden,
    Ik wens je een fijn weekend, Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, oh, Marieke, Marieke! Was het niet letterlijk bloed, zweet en tranen, dan wel spreekwoordelijk. Het was bloedjeheet gisteren. In mijn denken zie ik je voor me. Hard werken, het zweet loopt je af, verfvlekken in je gezicht....
    Maar het resultaat mag er zijn, want het tafeltje ziet er heel mooi uit!
    Ik vroeg me af of je hem ook weerproof gemaakt hebt of dat door de weersinvloeden de verf ook weer mag afbladderen of dat er rot in het hout komt.

    Wat mijn fotoboek betreft:
    Je kunt van je blog bij Blogger een blogboek maken. Daar staat alles in , de teksten en de foto's.
    Maar als je vaak blogt of veel foto's hebt wordt naarmate het boek dikker wordt, de prijs ook erg
    hoog En dat doe ik dus niet.
    Wat ik nu doe is per thema mijn blogfoto's en foto's die ik overgehouden heb zelf organiseren en een boek maken, zoals je dat kunt doen bij de HEMA, Kruidvat, Albelli, enz. Dan krijg ik mijn foto's toch tastbaar in de hand.
    Ik hoop dat ik het zo wat beter heb uitgelegd en anders waag je er maar een mailtje aan.

    Wens je mooi weekend en liefs,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is me nu helemaal duidelijk Gerry. Ik wist niet dat dat kon, zo'n blogboek.

      P.s: Ik ben nog wel van plan om de tafel af te lakken met matte lak (die heb ik ook voor het keukenblad gebruikt) maar de tafel staat sowieso wel droog onder de veranda en heeft dus geen last van regen. We zien wel hoe het gaat. ;)

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  8. Haha....jij hebt idd geen last van uitstelgedrag zoals je al aangaf op mijn blog!
    Het moet bij jou zelfs in de hitte terwijl wij dan denken: ja.....komt wel als het regent!
    Knap dat je dat dan toch doet, ik moet er niet aan denken.
    Maar je hebt wel eer van je werk: het is enorm opgeknapt! Zo zou ik hem ook wel binnen willen hebben!

    Fijne zondag

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kan me helemaal indenken hoe het voelde! Erger nog: hier stond ook zo'n gek te schuren!
    Jouw tafeltje is heel leuk geworden, echt een aanwinst.
    Helaas kan ik dat niet van de mijne zeggen: er moeten nog heel wat bewerkingen komen wil dit nog iets worden, vrees ik!
    Veel plezier van je mooie verandatafel!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha ha ik herken je verhaal, nog iemand die het lef heeft een tafel totaal kaal te maken!!!
    (http://nellekeshobbyhoekje.blogspot.nl/2014/07/salontafel.html)
    Alleen ben jij al een stap verder... Mijn tafel moet nog een beschermlaag krijgen maar weet nog niet wat.
    En warm dat was het ja. Maar het resultaat mag er zijn.
    Echt mooi geworden.
    Ook de kleur van het onderstel vind ik erg mooi.
    Nou geniet er maar van.
    Fijne avond.
    Groetjes,
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, dat is mooi geworden. Ik ben benieuwd naar het totaalplaatje straks.
    Fijne zondag, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het ook juist leuk dat je van een oud tafeltje weer iets moois hebt gemaakt. Maar wat een werk en dat met deze temperaturen! Dat is wel hele goede blauwe verf geweest, dat je 'm er bijna niet af kreeg, haha. Maar het is je toch gelukt, petje af! Het tafeltje is echt een aanwinst voor je buiten-zithoek, heel mooi!
    Ik heb nog een vraagje: ik vind het soms erg moeilijk lezen deze zwarte letters op donkere ondergrond. Bij je post zijn de letters groot genoeg, maar hier bij de reacties zijn ze kleiner. Het kan natuurlijk aan mij liggen, ben ik de enige en moet ik toch een sterkere leesbril...?? Maar ik wilde het je toch even melden.
    Nog een heerlijk weekend gewenst (met hopelijk wat meer zon)!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb het iets aangepast hoor, de letters zijn nu donkerder en duidelijker te lezen. Ook heb ik het menu qua kleur wat helderder gemaakt. Ik hoop dat het nu beter is!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  13. Hoi Marieke,
    Wat een leuke tafel toch. Zo zie je maar dat een tafel van de kringloop helemaal naar je eigen zin te maken is... Je moet er alleen even doorheen kunnen kijken. Eerst is het een lelijke tafel in heel raar blauw, maar je ziet van tevoren al dat je de verf er af kunt halen, en dan een mooi ander kleurtje er op en dan wordt het een juweeltje. Je hebt het echt prachtig gedaan. Wat een beauty is het geworden... heel mooie kleur vind ik...
    Lekker bezig geweest dus, heb jij dan ook de neiging om gelijk nog wat anders op te willen knappen? Juist als je daar helemaal geen tijd voor hebt eigenlijk... ? Want het ging zo lekker en nu ben je weer klaar...?
    Ach, geniet nu eerst maar van het weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey Marieke, wat is je tafel mooi geworden! Kun je er nu ook gewoon glazen, koffie of thee op de tafel zetten of moet je dan nog onderzetters gebruiken?

    Fijn weekend! Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor dat kan, maar dat krijg je ongetwijfeld kringen haha. Ik ga hem nog aflakken met matte lak, puur ter bescherming.

      Liefs Marieke

      Verwijderen
    2. Aha dat dacht ik wel, ik heb loogbeits van esatto op de salontafel maar ook volop kringen ;) ik zou m eigenlijk opnieuw moeten behandelen en daarna er direct iets overheen zodat je geen kringen meer krijgt.

      Verwijderen
  15. Je hebt de tafel een mooi nieuw leven gegeven, en daar heb je nog heel lang plezier van.
    Fijn weekend
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. En dan moet het persé af, zo herkenbaar. Je tafeltje staat wel heel leuk zo en ziet er in zijn tweede leven misschien zelfs nog wel een stuk leuker uit!

    Groetjes,
    Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Daar ben je druk mee geweest, en dat met 26 graden whaha....ik geloof dat ik dus niet de enige ben die van dat soort dingen doe. Maar je hebt er een mooie tafel bij.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Knap van je, met die hitte. Maar ik begrijp je helemaal hoor, als ik iets in mijn hoofd heb dan wil ik het ook gelijk doen zodat je er dezelfde dag nog plezier van hebt. Hij is heel mooi geworden!

    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Die is mooi geworden....blauw...hoe bedenken ze het.
    Veel plezier met je mooie tafel!

    Fijne zondag verder,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mazzel dat je zo snel een tafel hebt gevonden en leuk dat je 'm gelijk hebt aangepakt!
    Hij past heel mooi in het plaatje!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig geworden hoor je tafel en even wat werk (het moet nu nog af!!!), maar dan heb je wel weer wat heel moois. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat eigenlijk een lelijke blauwe tafel was, is nu wel een toppertje geworden .
    Amai, en dat terwijl het buiten zo warm was .
    Weer een geweldige transformatie !!
    Grtjs jilly

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat is een leuke tafel geworden Marieke! Wel even flink wat werk, en dat in die warmte, maar dan heb je ook wat:-)

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooi geworden.
    Wel leuk zo'n blauw blad ;-)

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat gaaf weer!!

    Liefs Lieke
    http://robust-posch-wonen.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat leuk gedaan zeg, ik herken het wel hoor, wat je in je ... hebt moet gebeuren:-).

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat heb je dat leuk gedaan! Ziet er heel erg gezellig uit hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat mooi gedaan!! Heel mooi zo'n houten tafel, staat echt prachtig op je veranda!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat heb je dat leuk gedaan zeg! Heel erg mooi gemaakt hoor, grappig om te zien dat je met weinig toch nog wat leuks kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mooi gedaan zeg! Ik ben nu ook al druk bezig om mijn veranda op te knappen voor de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...