header

maandag 8 september 2014

♥ Weekendje Lille en een opdracht

Afgelopen weekend hadden manlief en ik een weekendje Lille gepland. De kleine meid bleef lekker bij opa en oma logeren en wij gingen zaterdag op weg naar Lille. Althans, de overnachting zelf deden we in Gent en van daaruit reden we zondagmorgen vroeg verder naar Lille toe voor de befaamde brocante markt. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, behalve dat het totaal bijna 100 km aan kramen is verdeeld door de hele stad. En daar hebben we heel wat km's van gelopen, mijn benen en voeten doen er nog zeer van, pfft... Ik hoorde wel veel enthousiaste verhalen van anderen dus dan heb toch heb je een bepaald beeld in je hoofd.. maar helaas, het viel ons toch enigszins tegen. De brocantekramen daarentegen waren verreweg het leukste, de rest hebben we vrij snel doorlopen.


 Ik ben weliswaar niet met lege handen naar huis gegaan hoor, maar of ik er volgend jaar weer heen zou gaan... ik weet het niet. Het is ook maar net wat je zoekt natuurlijk. En eigenlijk moet je juist niet op zoek gaan maar je laten verrassen. Zo heb ik toch nog twee leuke aankopen gedaan voor een heel zacht prijsje en dat is natuurlijk altijd fijn!

Zo kocht ik deze grote oude houten schaal, het is echt een joekel en lekker zwaar. Ik wil hem nog wel lichtelijk gaan bewerken want hij glimt nu een beetje en ik wil hem graag wat doffer hebben.


Verder kocht ik ook nog deze oude boeren schep of hoe je zoiets ook noemt.Mooi met die houtworm-gaatjes erin. Ik ga hem straks behandelen tegen houtworm en wil hem graag iets lichter hebben dus laat daar het bekende chloor recept weer op los. Uiteindelijk wil ik hem buiten in de tuin onder de veranda op de muur hangen. Maar de schaal komt mooi binnen op de salontafel te staan. Wordt dus nog vervolgd!

OPDRACHT
Opdrachten... ik ben er maar druk mee, maar wat óntzettend leuk om te doen zeg! Op die manier kan ik mijn hobby lekker blijven uitoefenen zonder dat ons huis overvol wordt. ;) Zo heb ik van mevr. Deen weer twee potten gekregen om te bewerken. De potten lijken hetzelfde maar zijn niet helemaal gelijk. De vorm is iets anders en de ene pot is groter dan de andere, maar dat mag niet baten. Mevr. Deen kocht ze wit en had ze zelf al eens zwart geverfd. Na bijna 20 jaar in bezit, mocht ik ze nu dan de volgende make-over geven.


Sowieso de vorm van de potten is anders dan ik tot nu toe bewerkt heb, maar er zit ook een band omheen van lood met daarin een tekst gegraveerd van Riviera Maison. Die mochten eraf. 'Kijk maar wat je ermee doet, ik laat het aan jou over!' zei mevrouw Deen tegen me. Ergens vond ik het zelf wel zonde om de loden band eraf te halen. Eroverheen met instantvuller kan trouwens ook niet want dan gaat het barsten en als alternatief een touwtje eromheen had gekund natuurlijk maar ik vond het juist wat aparter zo en dus heb ik geprobeerd ze te behouden. Er zat plaatselijk nog wat verf op dus ik heb ze eerst geprobeerd schoon te maken maar dat ging niet, dus heb ik ze licht opgeschuurd. Dan krijg je wel een ander effect, maar het past wel bij deze stijl. Het was overigens wel een heel gepriegel om het netjes langs te randen af te werken met instantvuller en het verven vroeg ook wat extra oplettendheid. Ik ben er dan ook langer mee bezig geweest dan normaal maar het resultaat mag er zijn... vind ik dan. ;) Ik heb het plaatje voor de foto even leuk afgestyld met Franse louvreluikjes, wat verse dadeltakken, en een konijnenvelletje met daarop een grote verweerde schelp met waxinelichtje erin.Ze heeft de potten net bij me opgehaald en was gelukkig weer erg enthousiast. Mevr. Deen, mocht u dit lezen... hartelijk bedankt weer voor de opdracht, ik vond het echt heel leuk om te doen!


Liefs Marieke

34 opmerkingen:

 1. Heel mooi zijn de potten geworden, Marieke! Ik moet dit recept nog steeds proberen, als ik dit zie krijg ik de kriebels, dus..wie weet kom je zulke over een poosje tegen op mijn weblog, hihi! Lekker weekendje weg geweest, gelukkig heb je toch nog mooie vondsten kunnen scoren.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marieke,
  Wat jammer dat Lille voor jullie wat tegenviel. Zelf ben ik er nog nooit geweest dus ik zou niet weten wat te verwachten. Maar je hebt tenminste wel wat super mooie spullen gevonden...
  En deze twee potten zijn weer helemaal goed geworden. Mooi dat je die band hebt behouden, want dat staat wel heel leuk vind ik...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige potten heb je er weer van gemaakt!! En je hebt 2 mooie aanwinsten van de markt meegenomen hoor! Toch niet voor niks geweest!;) fijne week nog! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marieke, afgelopen weekend zijn mijn man en ik samen met mijn vriendin en haar man ook in Lille geweest. Jammer dat het je een beetje tegenviel maar misschien heb je net het verkeerde stukje gehad? Wij zijn nu twee jaar achtereen zaterdag en zondag geweest en hebben nog niet alle delen van de stad gehad. Dit jaar de gehele zondag weer een heel nieuw deel gevonden, waar de verenigingen stonden en de professionele handelaren en ook hier weer niet alle zijstraten mee kunnen pakken. Dus dat is weer voor een volgende keer...Je hebt toch wel leuke dingen gevonden en wat van het sfeertje geproefd...gewoon nog een keer proberen LOL...Je hebt de potten van mevrouw Deen schitterend opgeknapt en supermooi gefotografeerd. Complimentjes...
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben natuurlijk afgelopen vakantie in Lille geweest, maar nog nooit naar die markt, ik ben er ook niet nieuwsgierig naar, want hier in ons land kun je genoeg brocante vinden. Qua stad vind ik Gent (waar jullie overnacht hebben) vele malen leuker en mooier dan Lille. Gelukkig heb je wel leuke dingen gevonden!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De markt in Lille heb ik zelf nog nooit bezocht, je hoort er de laatste jaren sowieso vaak over dat de prijzen zó zijn opgeschroefd dat het echt niet leuk meer is. Gelukkig heb jij daar geen last van gehad en heb je voor een leuk prijsje een paar mooie aanwinsten binnengehaald.

  De bewerkte potten zijn inderdaad geslaagd. Ik heb er hier ook nog een staan, als het weer iets minder wordt, wil ik er aan beginnen.

  Een fijne avond! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eerst en vooral , leuke foto van jullie beiden.
  Ondanks het tegenvallen van de markt, heb je toch wel een super mooie schaal mee hoor
  En jouw opdracht voor Mw. Deen , ik denk dat haar avond niet meer stuk kan , met die schitterende metamorfose.
  Fijne avond nog
  liefs christel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt me een hele ervaring, de rommelmarkt in Lille. Moet enorm zijn. Je hebt toch heel mooie aankopen gedaan! En fijn dat het met de opdrachten goed gaat.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zaterdag ook in Lille geweest! Wij waren ook voor de eerste keer en wist ook niet wat ik moest verwachten. Jeetje wat hebben wij wat afgelopen......pfff Ik heb ook een paar dingetjes gevonden voor een zacht prijsje. Echte grote dingen kon je niet kopen want je moest er helemaal mee door de menigte lopen en nog een stuk lopen naar de auto. Dat was niet te doen....
  Ik zag wel van die mooie smeedijzeren panelen....dat is dan weer veel te zwaar, jammer.
  Ik heb toch wel genoten en zou volgend jaar weer gaan, maar dan alleen in de wijken die interessant zijn.

  Trouwens jij hebt weer mooie potten gemaakt!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vorig jaar zijn wij naar Lille geweest, wij gaan dan alleen naar het gedeelte waar de brocante ligt. Want de rest is net de koninginnemarkt bij ons in Nederland. Ik vond dat de meeste wel fen prijzen wisten. Dus we zijn dit jaar niet gegaan. Maar je hebt wel een mooie houten schaal gekocht daar kun je wel wat mee.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ondanks je niet vele aankopen toch een weekendje weg met manlief, en dat is ook gezellig!
  Die houten lepel vond ik vandaag in de schuur van ons nieuwe huis:-) Achterblijvertje...zó blij mee!
  Mooi werk weer je potten !!

  Groetjes Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat Lille een beetje tegen viel. maar je hebt wel wat leuks gekocht.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat je zoveel opdrachten binnenkrijgt! Het ziet er erg goed uit!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De potten zien er weer mooi uit :)
  Ondanks dat Lille tegenviel heb je toch een paar mooie items gevonden, je schaal zal straks een blikvanger zijn op je tafel.

  Fijne week verder,
  Groetjes, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke post heb je geschreven over de potten van mijn moeder, morgen ga ik bij haar eten dan kan ik ze in het echt bewonderen maar zo op de foto te zien zijn ze weer geweldig geworden. Ik zal mijn moeder deze post ook even laten lezen dat zal ze heel leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat Lille een beetje tegen is gevallen maar toch ook wel even fijn zo samen weg. Gezellig als je een keer langs komt heb veel krukjes op voorraad . Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ben je er goed in om al die potten een make-over te geven en het natuurlijke van de pot ook nog te behouden! Mooi!
  Jammer dat je in Lille niet helemaal vond wat je dacht, maar je schaal is wel super!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben er nu al een aantal jaar niet meer geweest, maar je moet echt een plattegrond hebben. Daarop kun je zien waar je moet zijn. want je hebt er een soort van jaarmarkt, en een gedeelte met antiek wat niet echt mijn ding is. Dan is er ook nog een tijd dat er hardlopers aanwezig zijn zodat je niet bij bepaalde kramen kunt. Maar je moet zeker ook de smalle zijstraatjes nemen waar bewoners zelf hun spullen proberen te verkopen.
  Maar die bak is echt heel mooi...
  Mijn muur komt trouwens wat lichter over dan hij nu in werkelijkheid is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden inderdaad ook een plattegrond en aangevinkt welke delen we sowieso wilden bekijken, dat waren gelijk ook de leukste maar de rest vond ik niet zo interessant eerlijk gezegd. Hier in Nederland hebben ze vaak ook leuke marktjes en fairs, kleinschaliger en vaak met erg leuke spullen dus dan maar wat vaker hier blijven! ;)

   Verwijderen
 19. Ik ben ooit, lang geleden, met mijn dochter geweest met zo'n Libellereis met de bus.
  We hebben bijna niks gekocht omdat we het overzicht kwijt raakten: er was gewoon te veel en het was te druk!
  Dus wat ons betreft nooit weer: kleine marktjes zijn zo veel leuker!
  Mooi zijn de potten weer geworden!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ben nooit naar die markt geweest, maar eerlijk gezegd verlang ik er ook niet naar. Veel te groot, te massaal en te druk naar mijn zin. Ga liever naar de kleinere marktjes hier. Maar ja, iedereen houdt gelukkig weer van iets anders. Je bak is heel mooi, zeg. Leuk dat je zo'n plezier hebt in het potten omtoveren.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goedemorgen, Marieke! De potten zijn prima gelukt, heel wat anders dan ze waren.
  Je leest verschillende berichten over Lille. Iedereen is het wel over eens dat alles veel duurder is geworden. Gelukkig zijn er af en toe nog koopjes te vinden en ben jij lekker geslaagd!
  Fijne dag, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ach, je bent weer een ervaring rijker, met Lille. Ik lees er ook verschillende verhalen over, maar één ding hebben ze allemaal gelijk: té duur en té massaal. Maar toch zou ook ik het graag eens met eigen ogen willen zien. Maar dan wel met een goede kaart én goede wandelschoenen, zo te lezen! Jij hebt in ieder geval mooie spulletjes gescoord.
  Leuk dat je metamorfoses zo goed lopen! Ook deze is weer prima gelukt. In huize Deen zullen ze in de nopjes zijn ermee, kunnen ze weer 20 jaar mee...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk wat je gekocht hebt in Lille, ik ben ook 2 maal geweest en natuurlijk super zoveel kramen en spullen maar het zou handig zijn als je precies weet waar de handelaren staan en waar de jaarmarkt is. Ik heb toen nog wel leuke spullen gekocht. Ook een gietijzeren onderstel van een buitentafeltje....alleen het lopen naar de auto niet zo handig.
  Je potten zien er weer mooi uit...
  Veel groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jammer dat Lille niet zo goed bevallen is. Het lijkt mij ook leuk om eens te gaan. Maar dat ben ik al jaren van plan haha. Wie weet komt het er ooit nog eens van. De potten zijn weer erg mooi geworden. Ik wens je een fijne week. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je hebt in ieder geval wel wat leuks gekocht in Lille. En je bent er even lekker op uit geweest, komt vaak zo weinig van hè, om samen even weg te gaan.
  De potten zien er weer prachtig uit...

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooie spulletjes gekocht !!! En ook echt wel een héél mooie foto van jullie 2-tjes !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jammer Marieke dat het een beetje tegen viel maar je hebt wel leuke dingen gekocht hoor.
  En je bent lekker samen eens op stap geweest ;-)
  Je opdracht is goed gelukt! Super!

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een geslaagde opdracht weer, helemaal leuk geworden. Logisch dat mevrouw Deen er blij mee is!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Lille, wat leuk dat je geweest bent, wel jammer dat het een beetje tegenviel. Ik was veel te moe om te gaan, zag het niet zitten om door die enorme drukte te schuifelen en te sjouwen. Wie weet volgend jaar.....Je potten zijn mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo Marieke,ik volg je blog al een poosje met veel plezier.
  Even een pluim voor het eindresultaat van de 2 potten.
  Ik vind ook dat je er goed aan gedaan hebt om de metalen rand te laten zitten.
  En toen ik de foto zag met de luikjes erachter dacht ik:
  Wat een plaatje,ik had de potten zelf gehouden!
  Haha
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je mijn blog volgt Anita! Dank je wel. Denk dat mevr. Deen er niet blij mee zou zijn als ik ze zou houden haha. Bovendien heb ik er echt geen ruimte meer voor. Hou niet van een te vol huis... ;)

   Liefs Marieke

   Verwijderen
 31. En een fijn en kreatief weekend!
  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...