header

maandag 17 november 2014

♥ Het begin is er...

Hoewel de misselijkheid langzaamaan iets minder wordt is de vermoeidheid helaas nog steeds volop aanwezig. Ondertussen lees/volg ik wel graag de nieuwe posten van medeblogsters maar veel reageren komt er nog niet van, alleen op Facebook soms. Een 'vind-ik-leukje' is immers zo aangevinkt. Nog even geduld... Zoals vele al zeggen: Het is voor een goed doel! :) Het mooie is dat ik de kleine nu af en toe al lekker voel bewegen. En dat is een heerlijk gevoel! Ik blijf het bijzonder vinden. Donderdag hebben we alweer de tweede controle dus eigenlijk gaat dat best snel. Blijft toch altijd wel een beetje spannend dus ik ben benieuwd.

En dan het wonen...
Toen we onze woning kochten hebben we gelijk al het hele huis voorzien van stucwerk, ook de zolder. Daar ligt ook netjes hetzelfde laminaat als op de eerste verdieping (niet onze eerste keus maar destijds vanwege het budget voor gekozen). De trapbekleding hebben we daar met stoere vloerbedekking mooi op aan laten sluiten. Hier zal ik later nog eens een totaalplaatje van laten zien.

De zolder is nu qua schilderwerk nagenoeg klaar en van de week hebben we alvast het nieuwe steigerhout voor de inbouwkast ingeslagen inclusief scharnieren, deurgrepen, schroeven en alles wat we nog meer nodig hebben. Het is de bedoeling dat ik hem nadat de kast helemaal in elkaar zit nog met een colorwash of beits ga bewerken. Daar ben ik nog niet helemaal uit, maar uiteraard wel passend bij Zaïra haar hemelbed, de vloer en de gordijnen etc. Zaterdag zijn manlief en zijn vader alvast begonnen met de inbouwkast. Qua meet- en zaagwerk nog wel wat rekenwerk want er zit een schoorsteenkoof in die behoorlijk krom loopt en dat moest natuurlijk wel netjes en strak afgewerkt worden. Op de foto's hieronder zien jullie gelijk al even om wat voor een ruimte het gaat. De aankleding (verlichting, klok etc) wordt uiteraard anders hoor, maar dit hing er nog van toen het de waskamer was.
Het gedeelte wat je nu ziet is de afwerking van de kromme schoorsteenkoof. Doordat de kast daar een stuk mist en dus ondieper wordt, komen daar gewoon losse schappen/planken voor te hangen zodat we daar wat leuke spulletjes in het zicht kunnen zetten. De rest zien jullie de volgende keer. We bouwen momenteel namelijk nog in etappes (wanneer het ons uitkomt), dus zodra we weer verdergaan laat ik jullie de vorderingen weer zien.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne dag toe en wil ik nieuwe volgers welkom heten op mijn blog. Fijn om te weten dat jullie mijn blog nog steeds frequent bezoeken/lezen terwijl ikzelf even wat minder aanwezig ben. Bedankt!

Liefs Marieke

25 opmerkingen:

 1. Het wordt mooi, Marieke! Prachtig met het steigerhout. Fijn dat je je ook weer wat beter voelt! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste vier maanden zijn gewoon niet leuk (tenminste als ik van mezelf uitga) en daar moet je gewoon even doorheen. Daarna komt de energie vanzelf weer terug. Wordt vast heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marieke , fijn te horen dat het al een beetje beter met je gaat.
  Hopelijk ben je snel van die vermoeidheid af.
  Zo te zien word zaira haar kamer een juweeltje .
  Lieve groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om weer een post van je te lezen!
  En goed om te horen dat de misselijkheid minder word..nu de vermoeidheid nog!
  je ziet nu al dat het mooi gaat worden! Leuk idee ook om wat planken in het zicht te houden! Ben benieuwd hoe alles word hoor!
  Hopelijk is alles goed donderdag!
  Fijne week!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je er gewoon aan toegeeft even niet zoveel te bloggen, andere dingen hebben gewoon prioriteit nu. Heerlijk om met het kamertje bezig te gaan....stapsgewijs leven jullie toe naar een nieuwe fase....

  Lieve groet Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig voel je je inmiddels ietsie beter, Marieke! Dan kan je tenminste wat meer genieten van alles wat er bij komt, zoals het opknappen van het kamertje. Succes ermee en we zien het wel als het (bijna) af is!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een wonder toch hè....als je het eerste leven in je buik gaat voelen. Een heel bijzonder gevoel!
  Fijn dat het nu ietsje beter met je gaat en kunt gaan genieten.....

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig dat het inmiddels wat beter met je gaat, Marieke! Het is inderdaad heel bijzonder om een kindje in je buik te voelen. Het is dat ik er de leeftijd niet meer voor heb, maar dat gevoel zou ik absoluut nog wel een keer mee willen maken!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat het langzamerhand wat beter met je gaat Marieke. Het blijft een heel wonder wat zich in je lichaam afspeelt.
  Gelukkig kunnen jullie een mooi kamertje voor Zaïra maken. Het ziet er veel belovend uit.
  Succes met alles!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moest me ook steeds door de eerste 4 maanden heen worstelen, maar dan kwam het echte genieten. Zeker als je 'leven' voelt: net kleine vlindertjes die tegen je buikwand kriebelen...zo'n apart gevoel. Een wonder van de mens!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog even en de ergste misselijkheid zal wel voorbij zijn (tenminste zo gaat het meestal) dus nog even doorbijten!
  Heerlijk om het nu te voelen, dat is genieten.
  En je kamertje gaat vast mooi worden, dat is weer een leuk project.
  Succes er mee!

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig gaat het weer wat beter. Tja en dat gevoel kan ik me ook nog herinneren als de dag van gister, zo mooi en zo bijzonder.
  En verder stap voor stap.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor je het weet hou je de kleine on je armen....de tijd gaat zo snel.....liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk weer eens wat van je te lezen en dat het ietsjes beter gaat. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden , de kamer van je dochter!! Succes met alles!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk om bezig te zijn met de veranderingen die het krijgen van een baby teweeg brengt. Je man en schoonvader zijn goed bezig! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Je zal je hopelijk snel weer beter voelen en het misselijk zijn zal verdwijnen. En anders gewoon je tempo aanpassen aan je energieniveau. Vooral genieten van deze periode! Die gaat zo snel voorbij.
  Gr, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Succes donderdag met de controle leuk weer wat van je te lezen je dochter haar kamer word vast leuk groetjes caro

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh dat gaat een heel mooie kamer worden. Een schoorsteen wegwerken lijkt me een hele klus, maar dat is het wel waard. En dan krijg je heel leuke plankjes met allemaal leuke spulletjes er op... dat heb je ook nodig, een stukje om die spullen op uit te stallen...
  Ben benieuwd naar de vorderingen.
  Doe rustig aan verder, het zal steeds een beetje beter gaan.. en dan krijg je je energie ook weer terug, maar je kunt het niet afdwingen natuurlijk...
  Ik kan het me nog herinneren hoor, het gevoel van een bewegende baby in je buik... prachtig.
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat de misselijkheid een beetje minder is, hopelijk verdwijnt de vermoeidheid ook snel. En ja een prachtig gevoel is dat toch, beweging van dat kleine wonder. Probeer er maar lekker van te genieten ondanks alle kwaaltjes. Ben benieuwd hoe het kamertje gaat worden. Succes!

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Blij dat je je wat beter voelt en wat leuk om zo bezig te zijn met die kamer, het ziet er nu al mooi uit! Enne, geniet van ieder schopje!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gelukkig dat je ook geniet van de zwangerschap, zo leuk om de kleine te voelen, dan begint het ook echt realiteit te worden.
  Je zolderkamer wordt vast heel mooi, leuk met het steigerhout, we zien vast wel hoe het eindresultaat geworden is.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ziet er al mooi uit het begin van de kast. Geniet van je zwangerschap hopelijk is de vermoeidheid straks ook minder.
  Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nou Marieke, wat fijn dat je je wat beter voelt. Nu lekker genieten van de kleine in je buik.
  Het kamertje word vast mooi,succes met het klussen!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk weer een berichtje van je te lezen, fijn voor je dat je al iets beter voelt :-) succes met het klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Marieke,

  Gelukkig maak ik uit je blog op dat je al weer wat energie terug hebt. Geniet van je zwangerschap.
  Leuk om te zien hoe jullie de zolderkamer aan het verbouwen zijn.

  Die schoorsteen doet mij denken aan mijn vroegere slaapkamer bij mijn ouders op zolder. Met ijzeren ladder te bereiken/alleen een klein dakraampje/maar wel een schoorsteen zo scheef als wat maar door mijzelf behangen met grote oranje en bruine cirkels en keurig op patroon. Dat vond de schilder zelfs die de wanden bekleed met wit behang kwam sauzen in een bijpassende lichte tint.

  Maar ik had een eigen slaapkamer, kon alleen onder de nok rechtop staan. Was ook nog een afscheiding door middel van de stenen muur met een toog erin. Daar was mijn kledingkast getimmerd, kon er in staan. Als er 2 vriendinnen bleven slapen, hup 2 stretchbedden erbij. Kon allemaal.

  Veel klusplezier samen met de mannen. Maar dat gaat vast wel lukken.

  Lieve groet van Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hey leuk Marieke dat je er weer was. Ook al zie ik t nu pas*bloos*
  Ik moest vanmorgen ineens aan je denken en kwam ff kijken om erachter te komen dat ik n post van je had gemist. Zaīra's kamer wordt een plaatje weet ik nu al. Doe rustig aan en geniet zoveel mogelijk want n w de zwangerschap gaat veel sneller
  dikke kus
  liefs Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...