header

zondag 28 december 2014

♥ Inbouwkast op zolder

Inmiddels zijn de kerstdagen weer voorbij. Hebben jullie fijne dagen gehad? Wij hebben beide dagen bij familie doorgebracht, absoluut geen verplichting maar gewoon supergezellig!

Hier in huis staat de kerstboom nog lekker op zijn plaats, meestal haal ik hem pas in het begin van het nieuwe jaar weg. Vooral nu met de sneeuw (ook al is het hier maar weinig) vindt ik dat nog wel even gezellig staan. Maar als hij in het nieuwe jaar weer weg is, komt daar weer rust en ruimte voor in de plaats en dat vindt ik ook wel weer prettig.

In de kerstvakantie zijn we verder gegaan met de inbouwkast op zolder, waar de slaapkamer van Zaïra komt. Ik heb zelf geen vakantie maar ik werk parttime dus dan heb ik nog enkele dagen om samen aan de slag te kunnen thuis. De inbouwkast is inmiddels klaar met grote dank aan manlief en zijn vader. En helemaal naar ons zin! Kijk maar even mee...



De indeling van de kast is gemaakt. Hier nog even lekker rommelig met allerlei apparaten en stof haha. De lamp... daar moeten we nog wat anders voor verzinnen, daar ben ik nog niet uit. Het is de hoofdlamp op zolder maar het plafond is slechts 180 cm hoog dus een hanglamp zou alleen maar in de weg hangen. Het stroompunt zit precies in de nok bovenin de inbouwkast (open gedeelte met legplanken), niet echt handig dus. Iemand tips?



Ik wil ook in deze kamer weer een lekker stoere sfeer neerzetten, dat ga ik dan weer combineren met vrolijke kleurtjes, het blijft tenslotte een kinderkamer en daar mag het van mij juist wel fleurig zijn. Als de basis maar neutraal is. De schanieren zijn zwart en ook best robuust dus het moet daar wel bij passen. Ik gaf de deurtjes en planken dan ook een colorwash met matte verf van Le Noir & Blanc in de kleur mudgrey. Als ik daar de hele kast mee zou doen, dan zou het een grote massieve wand worden en ik wilde het wel speels houden. Zodoende wilde ik de staanders een andere kleur geven, ik koos voor de kleur charleston grey van Le Noir & Blanc. 


Hier ontbreken de deurgrepen nog maar zie je al wel de kleurencombinatie van het uiteindelijke resultaat. Links zie je een open kast met legplanken, hierachter zit de schoorsteen weggewerkt dus vandaar dat deze wat ondieper is. Hier komen haar boekjes, knuffels en ander speelgoed in te staan.


In de middelste kast (die een stuk dieper is) hangt een roede voor hangende kleertjes en zijn er 2 legplanken gemaakt zodat ik daar nog wat kleertjes en mandjes met ondergoed en sokjes op kan leggen. De binnenkant van de deurtjes ga ik nog verven hoor.


In de rechtse kast zijn wat legplanken gemaakt. Hier komen voornamelijk beddengoed te liggen. 

Zaïra vindt de kast nu al helemaal geweldig, elke keer klimt ze erin en speelt ze verstoppertje. Ach, zolang er nog niks in de kast ligt... :)



En zo ziet de kast er dan uit met grepen erop:


De spulletjes die erin staan blijven daar niet staan hoor maar het was zo'n rommeltje op zolder dat ik ze even ergens kwijt moest. Manlief is nu met het overige verfwerk op de zolder bezig (kozijnen en schotten etc) en als die lucht weg is, kunnen we Zaïra haar bed en spulletjes naar boven verhuizen en alles leuk aankleden. Als haar 'oude' kamertje dan helemaal leeg is kunnen we de babykamer gaan aanpakken, zin in! Wordt dus nog vervolgd.

DE 20 WEKEN ECHO
Inmiddels hebben we de 20-weken echo ook gehad en weten we of Zaïra een broertje of zusje krijgt. Ik probeer het geslacht voor de buitenwereld nog even geheim te houden, maar weet niet of ik dat vol kan houden hoor haha. Gelukkig zag alles er goed uit op de echo, dat was dus een hele geruststelling. En toch ook weer zo prachtig om te zien hoe compleet zo'n klein mensje nu al is. En klein wordt de baby zeker, zei de deskundige. Nu was ikzelf en Zaïra ook een klein poppetje bij de geboorte dus dat vindt ik helemaal niet erg. Wel was de buikomtrek aan de kleine kant. Echt op de onderste lijn. Niks om ons nu al zorgen over te maken maar toch krijg ik binnenkort weer een echo om de groei in de gaten te houden, voor de zekerheid. Zolang het zo blijft of bijtrekt is er niks aan de hand maar als de lijn verder zakt zullen er wel maatregelen genomen moeten worden.


Hier zie je ons hummeltje: het hoofdje links met een handje verderop voor het gezicht. :)

Verder wil ik nieuwe volgers welkom heten op mijn blog. Superleuk dat jullie me hebben gevonden! Ik volg zelf de vele andere blogs uiteraard nog steeds, mag jullie verhalen graag lezen maar om overal op te reageren, daar kom ik helaas nog steeds niet aan toe (sorry)!

Verder wil ik iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling toewensen! Geniet ervan en dat we er volgend jaar maar een prachtig jaar van mogen maken allemaal!

Liefs Marieke  

28 opmerkingen:

  1. Liebe Marieke,
    ich schaue als stille Leserin schon lange ihren Blog, ich finde es so schön wie Sie immer alles so schön dekorieren und die vielen Ideen die Sie haben. Ich freue mich für Sie das alles mit dem Baby in Ordnung ist und wünsche Ihnen ein gutes, vor allem gesundes neues Jahr für Sie und Familie.
    Liebe Grüße
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er geweldig uit hoor, je dochter krijgt een prachtkamer. De kastenwand is ook heel erg mooi geworden. Fijn dat alles goed gaat met de zwangerschap. Het is inderdaad elke keer weer een wonder zoals het groeien kan. Onze dochters waren bij de geboorte behoorlijk zwaar, de oudste was meer dan tien pond en kwam als een michellin vrouwtje ter wereld hihi. Maar daar zie je niets meer van hoor, het is allemaal bijgetrokken ;-).

    Wat kun je het gezichtje al mooi zien hè, op de echo....echt gaaf!

    Ik wens je een fijne jaarwisseling en een heel mooi 2015, met als hoogtepunt de geboorte van jullie tweede kindje.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Marieke, de kast is prachtig! Stoer en stijlvol! En de 20-weken echo...blijft spannend, hé? Ik zit inmiddels op 33 weken en mijn verlof begint bijna....voor mij is het 'grote' aftellen dan ook bijna begonnen. Wij weten nog niet of ons zoontje een broertje of zusje krijgt, we gaan het meemaken! Succes met je zwangerschap en een hele fijne jaarwisseling gewenst! Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat word een heel leuk kamertje... Het heeft wel wat weg van onze zolder, en daar kan dus ook niets in het midden hangen.
    Wij hebben een enkele spot aan een muur hangen, en hier en daar wat stopcontacten gemaakt. Daar kun je dan wat schemerlampjes gebruiken. Misschien is dat een oplossing.
    En wat leuk dat je het gezichtje al zo mooi kunt zien. En het eerste wat bij mij opkomt is dat je een zoontje krijgt. Weet niet waarom...;-))

    Geniet lekker van het vooruitzicht.
    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie, stoere kast! Iemand krijgt daar een geweldige kamer en zo te zien, is ze daar nu al heel blij mee. En fijn dat de 20-weken-echo bevestigt dat het goed gaat met je zwangerschap, blijft altijd beetje spannend.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw,dat is een mooie en originele zolderkast..heel mooi gemaakt..
    Hebben jullie verder geen stopcontacten om daar een lichtpunt mee te maken ??
    Schattig die echofoto...
    Groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw Marieke , dat heeft jouw man (en papa, dacht ik, ) prachtig gemaakt .
    Het word vast een héle mooie kamer. Het rendiertje hangt er al super mooi.
    Dat word nog wat om Zaira ,dat af te leren , niet in de kast te klauteren ,hihi.
    En spannend , al in de helft ben je, nog een helft te gaan ....
    Een mooi nieuw jaar en vooral binnen een kleine 20 weken , een wolk van een babytje...
    Lieve groetjes
    Christe

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi gemaakt hoor die inbouwkast, daar kun je straks lekker veel in opbergen. Het gaat vast een superleuke kamer worden.
    Mooi altijd die echo foto's! Fijne zondag nog!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi en erg handig, die kast. Zal je dochter vast blij mee zijn.
    Leuk he, die foto van jullie ongeboren kindje. Veel geluk alvast met alles!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Marieke,
    Fijn dat het goed gaat met jou en de groeiende kleine... En heel fijn dat die kamer van Zaira zo ontzettend mooi aan het worden is. Wat een super leuke kasten zijn het geworden...
    Ik wens je een fijne avond en alvast een heerlijke jaarwisseling en alle goeds voor 2015,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Blijft bijzonder zo'n echo. Toen ik zwanger was deden ze dat alleen als er iets bijzonders was.
    Ik snap helemaal dat Zaïra blij is met haar kast/kamer. Maar ze moet nog even geduld hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig allemaal .. doet me héél erg denken aan mijn zoontje zijn kamer ;-) en die vind ik nog steeds heel mooi en heel stoer ...

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wat gaaf geworden! Echt superstoer en mooi die inbouwkast, ik vind de kleuren helemaal te gek! En wat is jouw dochter een plaatje!
    Fijn dat het goed gaat, pas goed op jezelf en de kleine en alvast een fantastisch 2015 toegewenst!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel mooi kamertje word het marieke! Is vind de scharnieren ook heel stoer! Benieuwd naar het eindresultaat!:) wat mooi om jullie kindje weer zo goed te zien op de echo! Hopelijk is het buikje de volgende keer weer 'bij'!
    jullie ook alvast een gelukkig 2015 gewenst!
    Liefs Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je kast is al een eind opgeschoten, mooi hoor met die colourwash erop, het wordt vast en zeker heel stoer allemaal.
    Fijn dat het met de baby ook goed gaat, wart vliegt de tijd dan, alweer 20 weken.
    Succes met alle klussen en voor jou ook een gelukkig 2015 gewenst.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuk begin van deze stoere kamer! Echt heel mooi gedaan, De kleuren van Le Noir Blanc zijn erg goed! Ideaal die kleine potjes!
    Dat lichtpunt is even zoeken naar een oplossing....en anders maar veel leuke schemerlampjes!
    Mooi hoor de echo van jullie kindjes....wat blijft het toch een WONDER!

    Lieve groet Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De kast is echt super stoer geworden. Mooi hoor. Wat zal ze straks trots op haar kamer zijn.
    Fijn dat alles goed is met jullie baby.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De kast is echt gaaf geworden!
    Mooi de echo...het blijft toch een wonder.
    Ik wens je alle goeds voor 2015!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  19. De kast is echt gaaf geworden!
    Mooi de echo...het blijft toch een wonder.
    Ik wens je alle goeds voor 2015!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Superleuk geworden en helemaal zelf, nog leuker. Altijd weer een wonder hè als je dat levende wezentje dan zo ziet?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooi de kast....de inhoud is ook schattig....;-))....prachtig je echo foto...!...liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie stoere kast, echt knap werk!
    Zal best een leuke kamer worden voor je dochter, ben benieuwd :)
    Schattig he zo'n echo foto, fijne zwangerschap verder en doe lekker rustig aan.
    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat is een stoere kast voor een, volgens mij, een stoer meisje! Gaaf geworden!
    En wat mooi om zo'n echofoto te hebben! Ik wens je nog een fijne zwangerschap toe en alle goeds voor 2015!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  24. je kast is stoer!! heel mooi
    super verstopplekje!! hahaha leuk om te zien, overal hetzelfde:)
    prachtig je echo! niet gelijk zorgen gaan maken, hoor....straks krijg je een nog een 8 ponder;-) je zult het zien! houd ons maar op de hoogte, van de vlg echo, ben benieuwd.
    alle goeds toegewenst voor het jaar 2015
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat is de mengverhouding bij de colorwash van de kast (mud grey)?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtig gedaan! Is dat 'muurverf' dat je toen gebruikt hebt? Of zelf een bepaalde mengeling gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Erg mooie kast, welk hout hebben jullie gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Beste Marieke,
    Ik ben via Pinterest bij jou mooie kast terecht gekomen.
    Nu had ik een paar vraagjes:
    1. Wat voor soort hout hebben jullie gebruikt?
    2. De verf op de kastdeuren hoe heb je dit aangebracht om het zo licht te houden?

    Echt een te gekke kast die wij willen namaken voor onze zoon :)

    Liefs Lisa

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...