header

maandag 5 januari 2015

♥ Binnenkijker: Rust in huis

Hoewel ik de periode van kerst met al zijn versieringen enorm leuk en gezellig vind, kijk ik toch vooral ook uit naar het moment dat ik alles weer naar zolder kan brengen om zo weer wat leegte in huis te brengen. Daarmee gaat namelijk altijd een kleine verandering gepaard. Is het niet in de opstelling van de meubels dan wel in de decoratie.

Terwijl de één ervoor kiest een nieuwe plant neer te zetten waar eerst de kerstboom stond, hou ik juist van de kunst van het weglaten. Het geeft gewoon rust en ruimte en daar hou ik wel van. Ik krijg dan ook altijd zo'n opruimfase waarbij gelijk alles aan kant moet, herkenbaar? Ach, misschien is het ook wel de bekende opruim- en schoonmaakwoede waar de meeste zwangere vrouwen bekend mee zijn. Alles schoon, opgeruimd en fris voordat de kleine komt. ;)  Nu duurt dat hier nog wel even wat maandjes maar toch... de tijd vliegt. En nu ik nog lekker bewegelijk ben, mijn buik nog niet echt in de weg zit en ik nog niet 'waggel', acht ik het een prima gelegenheid om hier maar eens mee te beginnen.

Eerst de woonkamer dus maar even aangepakt nadat alle kerstversiering weer netjes op zolder is opgeborgen. De indeling is nagenoeg hetzelfde gebleven want die had ik een poos terug al veranderd en dat bevalt nog prima. Bovendien kunnen we daar helaas ook niet heel erg creatief mee zijn, gezien de afmetingen van onze meubels. Maar qua decoratie mocht het van mij wel iets ingetogener. 

Kijk je even mee?



Aan de linkerkant de zuil met een lamp erop en een ladder met daarover heen een lekkere zachte plaid. Op de grond heb ik een roestige draadmand staan met tijdschriften erin als WLS en Landelijk Wonen. Op het lage dressoir enkel de tv en de grote oude kruik met een paar stoere stronken hout erin. Daarboven hangt nog steeds de zelf bewerkte Lapricornhead van PTMD.


We draaien nu een kwartslag naar rechts. In de vensterbank staan de oude luikjes waar ik nog steeds verliefd op ben met wat hoorns ervoor en verder een grijs houten serveerplateau met daarop diverse houten kandelaars op een konijnenvachtje. De kaarsen ogen paars/roze maar zijn grijs! Het is een flink diepe vensterbank en ik mis nog wel iets qua aankleding... misschien toch maar een schapenvachtje eronder.



Nu draaien we nog een kwartslag naar rechts en staan we bij de bank met het wandrek erboven. De aankleding hiervan heb ik sober en rustig gehouden.


Op de salontafel staat de grote oude houten bak die ik op de brocantemarkt in Lille (Frankrijk) kocht met erin een oude en vooral erg zware stenen vijzel, dadeltak en een geweitje.


Iets verderop rechts naast de bank staat het hoge dressoir. Hier is niet veel veranderd, maar toch heb ik de magnoliatakken weer tevoorschijn gehaald en de rozenbotteltak weggedaan. Ja, juist... diegene waarvoor ik zo'n moeite deed hem te bemachtigen haha. Helaas vielen de besjes er bij bosjes af en heb ik gemerkt dat ik toch niet zo'n fan van kleur ben. Links de zelfgemaakte poer.



Op de eettafel (deze staat iets verderop haaks op het hoge dressoir) is ook niet veel veranderd qua aankleding. Ik heb alleen een wat lagere pot op het dienblad gezet. Kleine verandering maar het oogt zo gelijk een stuk ruimtelijker. Op de grond links tegen de tafel aan staat de oude Franse kist.


Het schapenvel dat eerst op de vensterbank lag met die grote kruik erop, verplaatste ik naar de leuning van de klepbank. Zit lekker zacht en warm in de rug en breekt het witte geheel een beetje.

Sja... en als ik dan zo bezig ben met het verschuiven van de decoratie, begint het toch altijd weer te kriebelen om e.e.a. aan te pakken hoor. Juist nu ik zwanger ben, wil ik allerlei verfklussen gaan uitvoeren... zucht! Zoals de klepbank een mooie grijze kleur geven. Kan niet wachten om daarmee te beginnen. Toch niet echt verstandig, lijkt me... Anderzijds, na de bevalling komt het er voorlopig ook niet van. Dus wie weet dat ik toch nog wat kleine projectjes ga aanpakken (uiteraard met verf op waterbasis en goed geventileerd of gewoon lekker in de buitenlucht). Het verven van de witte wanden (hier moet ik nog een passende lichte sfeervolle kleur voor zoeken, iemand tips?) stel ik wel even een poosje uit.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om even een kijkje in onze woonkamer te nemen en wens jullie een fijne avond! Deze dame gaat nu lekker met de beentjes omhoog op de bank liggen. :)

Liefs Marieke

23 opmerkingen:

  1. Wat is het gezellig bij je! Die kruik op je tv kast vind ik echt zo gaaf!! Prachtig exemplaar.
    Bij ons staat ook sinds oudjaar alles op een andere plek, behalve de tafels :)

    Fijne week verder.
    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi hoor Marieke.....gezellig bij je....liefs van mij...x.,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mij doe je altijd een plezier met een mooie binnenkijker, Marieke. Het ziet er sfeervol uit! Ik denk dat je die schoonmaak of opruimwoede maar gewoon over je heen moet laten komen ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sfeervol en gezellig bij je! Je hebt alles weer een mooi plekje gegeven! Ik hou ook van de rust weer in huis brengen na de kerst! En alles weer even opfrissen en veranderen hoort daar helemaal bij:)

    Liefs Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erg leuk om bij je binnen te mogen kijken, altijd weer genieten!! En wat heb je een sfeervolle, warme woonkamer!
    Ik ga je graag volgen, leuk!

    Lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er allemaal weer sfeervol uit ook net je vorige post gelezen de kast voor de kamer van jullie dochter vind ik geweldig de echo foto zo mooi de baby is heel duidelijk te zien wij hebben een lichte zand kleur met een iets grijze inslag op de muur staat heel mooi met donker hout groetjes caro Ps de console hangt nu in de keuken😀

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi,

    Leuk hoor een rondleiding door je huis!
    Het ziet er weer erg sfeervol uit

    groetjes, Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er weer gezellig uit hoor! En haal je nou maar niet teveel op de hals ;-)

    Als de kleine er straks is, is het wel een idee om inderdaad de wanden een kleurtje te geven, komen je kozijnen en rolgordijnen nog mooier uit. Maar niet noodzakelijk, jullie hebben een heerlijk plekje zo!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan ook zo genieten van de rust in huis nu alle kerst naar boven is. En dan weer lekker kramen en alles even van een andere kant bekijken, letterlijk soms. Je hebt het heerlijk sfeervol gemaakt. Oké, hier en daar wat klusjes (wanneer zijn we eigenlijk helemaal klaar, hihi ??) maar het hoeft niet, het staat mooi zo allemaal.
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Marieke wat een mooie gezellige post, vandaag gaat mijn kerstboom eruit en het kriebelt
    om met vanalles te gaan schuiven...wat een gezellige sfeerplaatjes laat je ons zien !
    héél fijne dag nog
    liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel erg mooi Marieke, deze binnenkijker... Ik vind het super zoals het er uit ziet...
    Doe jij nog maar lekker van die klusjes zoals je bank schilderen, maar hele wanden, nee daar zou ik nog maar even mee wachten, trouwens toch een echte zomerklus als alle deuren open kunnen...
    Geniet van je lekker opgeruimde kamer...
    Liefs, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bedankt dat ik even bij je binnen mocht kijken. Het ziet er heel sfeervol uit!
    Maak je niet gek met de schoonmaak, doe rustig aan...en geniet!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zo mooi bij jullie .. stoer ... sfeervol ...

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel herkenbaar...gelijk na de Kerst...wil ik alles schoon en fris...ben al drie dagen bezig om weer nieuwe hoekjes te maken...en dat voelt zo lekker...schoon en fris.
    Bij jou is het ook weer goed gelukt...sfeervol hoor.
    Fijne Week nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat ontzettend leuk om zo in je huis rond te kunnen kijken! Je eethoek en het hoge dressoir vind ik helemaal top, alles er van vind ik mooi! En die kruik bij je tv, zo eentje staat hier ook nog op het verlanglijstje, prachtig!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een heel sfeervolle woonkamer, Marieke!
    Als je advies vraagt: zet in de vensterbank er een klein groen plantje bij, je zult zien hoe dat verandert.
    Volgens mij heeft iedereen last van de schoonmaakwoede na de Kerst. Een opmaat naar de lente en de rust terugbrengen. Je bent er goed in geslaagd!
    Ga lekker je gang zolang je je goed voelt.
    Een fijne week!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Staat gezellig allemaal weer. Als je niet van rood houd bij de rozebottel dan kan je ze ook in groen krijgen. Die heb ik altijd. Ze drogen dan mooi roest bruinig in. Ik ben ook geen fan van rood. De groene kan je alleen in het begin halen. Dat is maar even daarna kan je alleen nog rood krijgen en moet je weer een jaar geduld hebben.
    Het ziet er in ieder geval weer gezellig bij je uit!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat leuk om zo even bij je rond te kijken, sfeervol! en ik ben ook net klaar met poetsen van mijn huis, heerlijk weer de kerstspullen eruit, de bezem erdoor :-))
    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Net een rondleiding in 3D.Heel leuk om eens een toertje in je woonkamer te mogen doen.
    Mijn favoriete hoekje is de buffetkast met de spiegel ,mooiiiiii!
    Lieve groetjes
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo....dat is een hele rondleiding geworden! Maar leuk!
    Wat heb je een aantal mooie plekjes in je kamer. Zit jij ook het meeste aan die mooie, grote eettafel? Wij gebruiken die tafel het meeste, pas 's avonds zitten we op de bank vanwege de tv. (onding eigenlijk hè)
    Doe maar rustig aan met al je plannen....voor je het weet doe je te veel! (zei de oude, wijze grootmoeder, haha)

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat ziet het er mooi sfeervol uit. Mooi nu he, die schapenvachten, hoort zo bij de winter. geniet maar lekker van je mooie huis, groet Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  22. zeker heel leuk om zo mee te kijken! t ziet er allemaal heel sfeervol, stoer uit!
    heb gelijk zin om magnoliatakken te knippen, haha
    ik ben bang dat jij nog wel lekker gaat schilderen;) gewoon lekker doen, zeker als je buik nog niet in de weg zit;-) beter nu doen, als op het allerlaatste moment dat je veel zit en dan maar gaat denken....tjsa die bank, muur, enz, enz en het dan nog gaat doen met je nesteldrang, woehahaha, deed ik dus ook......je bent gewaarschuwd, hihihi

    groetjes! Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik vind het prachtig geworden! Het wandrek boven de bank vind ik ook erg mooi. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

    Groetjes,
    Reineke

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...