header

zaterdag 30 mei 2015

♥ Tuinverbouwing

Dagelijks de looproute in de woonkamer vol hebben liggen met zand is nou niet bepaald wat ik als fijn ervaar... aangezien ik thuis vaak op blote voeten loop. Maarja, je moet er wat voor over hebben als je de achtertuin wil aanpakken en de schuttingdeur van de achtertuin momenteel gebarikadeerd is hé? ;)

Zoals ik laatst al aangaf gaan we de tuin aanpakken. De tuin is iets meer dan 6 meter breed en ca. 12 meter lang vanaf de veranda gerekend. Hieronder zie je hoe de tuin er vanaf zolder gezien uitziet. Hij is opgezet met schuine lijnen. Je ziet de veranda nu niet want die valt net onder het dakbeschot. Rechts is de uitgebouwde keuken met aansluitend de bijkeuken. Achterin de tuin staat nog een schuurtje.




Best leuk hoor de indeling van de tuin en er is echt wel goed over nagedacht door de vorige bewoners want de lei-linden staan precies zo dat we geen inkijk van de andere woningen hebben. Maar ja, soms wil je het toch graag anders (in ons geval strakker) dus ik heb een nieuw ontwerpje gemaakt en heel optimistisch begon manlief van de week al spontaan alle natuursteen tegels uit de tuin te halen terwijl de nieuwe tegels pas volgende week binnenkomen maar toch is er al wel een klein beginnetje gemaakt hoor. Een deel van het bestaande terras dat als een driehoek (net zoals de klimop) midden in de tuin lag (grijs 60x60 cm) is al verplaatst, deze tegels worden nu strak aansluitend op de veranda geplaatst. Als het hele terras ligt maak ik de tegels uiteraard nog even goed schoon, dan zijn ze weer mooi strak en grijs!



We hebben nog een flinke hoeveelheid van dezelfde grote tegels bijbesteld zodat we achterin de tuin (om de hoek bij de bijkeuken) nog een terras kunnen maken waar de eethoek komt te staan. Nu staat daar nog het speelhuisje en de glijbaan en ligt daar nog gras maar dat is niet mooi onderhouden.



Hier komt dus nog een terras van grote tegels want we willen hier graag een stoere lange steigerhouten eettafel hebben - eerst moeten we de huidige teakhouten triangular tafel (vergrijsd) van Hartman 170 cm doorsnee maar eens verkopen via MP. ;) Dus mocht iemand interesse hebben, dan hoor ik het graag!



De natuursteen tegels waren trouwens ook wel echt aan vervanging toe. De voegen van ca. 2 cm lagen overal los en het natuursteen is ondanks het jaarlijks schoonmaken behoorlijk aangeslagen en verkleurd. Bovendien willen we het graag wat moderner en strakker en ik wil af van die schuine lijnen in de tuin. 



De schutting pakken we binnenkort samen met de buren aan. We weten nog niet helemaal wat we daarmee willen. Ik vind zelf potdekselen wel een mooie variant maarja dat moeten we maar even overleggen.

Naast het terras komt dan nog een extra border waar we beplanting in gaan zetten en daarnaast komt een pad van antraciet-kleurige klinkers die recht van de stenen bbq naar de bijkeuken loopt. Links daarvan komt een strak stuk gras te liggen waar de meiden straks heerlijk kunnen spelen; weliswaar zónder groene vlekken op de kleding... Kunstgras dus! Echt gras wil helaas (ondanks meerdere malen proberen, bemesting etc) niet mooi groeien bij ons, vanwege de vele schaduwplekken in de tuin.
Kritisch als ik ben (kunstgras moet tenslotte wel zo realistisch mogelijk ogen) hebben we inmiddels al een hele speurtocht naar de juiste grassoort achter de rug. Maar mijn inziens zijn we daar nu wel goed in geslaagd. Het is een meerkleurige comfort grassoort geworden met meerdere volle vezels in een frisgroene zomerkleur. Heerlijk zacht aan de blote voetjes dus. De rest van de tuin met de twee lei-linden, de klimop-pergola's en de borders met beplanting willen we graag behouden en passen ook prima in het ontwerp. Het zal jullie straks allemaal duidelijker worden als ik het eindresultaat laat zien.




Het kunstgras ligt inmiddels al in de bijkeuken... het wachten is nu nog op de terrastegels en de klinkers. Helaas zitten we voorlopig dus nog wel even met een ontregelde tuin/zandbak. :(



Wat een rommeltje zo hé? Ik hoop dat we het snel af kunnen maken en er van de zomer lekker van kunnen genieten. Binnenkort verwacht ik jullie de vorderingen en het eindresultaat te kunnen laten zien. Nog even geduld dus( en ja, dat geldt ook voor mij)!

Liefs Marieke


22 opmerkingen:

  1. Nog even geduld gaat vast mooi worden benieuwd naar eind resultaat groetjes caro

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohh het houd hier ook niet op...bouwen/verbouwen, de tuin achter de garage moet een veranda worden met een Finse sauna erachter(manlief) ik hou helemaal niet van een Finse sauna...maar goed ;-) één en al rotzooi om huis, de badkamer beneden is nog niet klaar,het badmeubel wordt handgemaakt en laat op zich wachten....
    Er moet een enorme den uit de tuin gehaald worden....de badkamer boven moet helemaal nieuw, bahhbahh en ik hou zo NIET van bouwen en verbouwen hé,'t is gewoon mijn ding niet.
    Na dit hele gebeuren gaat dat dus ook niet meer gebeuren, ik ben zo wel tevreden met wat ik heb ;-)
    Fijn ook hé zo in je tuin..vooral als het heel hard waait..pffff
    Ik wens je veel veegplezier Marieke ;-)

    Groetjes
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een klus, maar dan heb je wel wat(hoop je..) haha
    ik vind dat grijze hekje zo leuk, als ik m zo op straat zou zien staan, nam ik m mee, geen idee wat ik er mee zou moeten, maar k vind m gewoon top:) dus...ik zou als ik jou was het niet wegdoen
    de overkapping is leuk zeg, die komt straks vast nog veel beter tot zijn recht.
    je kinderen vinden het ws helemaal super zo,n achtertuin:)) wat maken wij ons dan eigenlijk druk he?

    groetjes, Inge R enne succes met bezemen, en stofzuigen, pppffff

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben nog genoeg te doen! Ben echt benieuwd naar het eindresultaat!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie hebben een mooie ruime tuin. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit komt te zien.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een werk maar wat een heerlijke ruimte hebben jullie in de tuin. Het gaat vast heel mooi worden. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk aan de klus dus . Hier ook we hebben net een leuk kippenhok gemaakt .
    Ben benieuwd wat het bij jullie gaat worden
    Sterkte met de troep....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een hele klus, maar dan heb je ook wat..... Zal straks heerlijk genieten worden in het zonnetje. ;)

    liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jullie blijven ook maar klussen hé?
    Leuke plannen, benieuwd naar het resultaat!
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt al heel leuk. Wel even een hele troep maar dan heb je ook wel wat. Helemaal in de zomer met het lekkere weer zul je er (vast wel) plezier van hebben ;-) Wij gaan thuis van de zomer uitbouwen waarbij ook een groot stuk van de tuin omgegooit gaat worden. Weer wat anders ook.vBen heel benieuwd hoe het er uiteindelijk bij jullie uit gaat zien!
    Liefs, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat gaat vast mooi worden! Succes verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo leuk om een nieuwe tuin te maken! Al is al dat zand in huis wat minder natuurlijk, maar het word vast prachtig, ik ben heel benieuwd hoe het word! Toen wij hier kwamen wonen was er helemaal geen tuin, het was een overwoekerde wildernis haha, stukje bij beetje heb ik de tuin aangeplant, sommige stukken volgens een ontwerp, sommige stukken zijn gewoon ontstaan, heerlijk om zo buiten bezig te zijn!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja het moet altijd eerst rotzooi worden, maar als het resultaat dan prachtig wordt, hebben we het er wel voor over. Heel veel succes met de klus!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja , dat zandverhaal , dat ervaar ik ook nu , en vooral met de hond , die veegt zijn pootjes niet hè.
    Onze klinkers gaan maar in productie na de twaalfde juni , dus moeten we ook nog wachten , pfff.
    Maar er zijn ergere dingen .
    Hopelijk kan jij ook van jouw tuin genieten in de vakantie.
    Succes
    Groetjes
    Christel ,Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een klus! Maar als ik je plannen zo hoor gaat het helemaal goed komen. Ben nu al benieuwd naar het eindresultaat!
    Fijne zondag. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik zie dat er al hard gewerkt is. Maar er moet nog wel een heleboel gebeuren. Maar je plannen klinken erg goed. Volgende week wordt t erg warm.mnu maar hopen dat die stenen er een beetje snel inliggen he. Dan kan het grote genieten beginnen. Laat de zomer dan maar komen!
    Ik ben heeeeeel benieuwd naar t eindresultaat. Succes met de werkzaamheden!

    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ach....wanneer het volgende week, zoals voorspelt, 30 graden wordt doe je toch gewoon of je aan het strand ligt!! Succes met je tuinperikelen.....

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Stilzitten staat ook niet bij jullie in het woordenboek hè? Maar in de tuin werken is altijd heerlijk.

    Groetjes, Inge
    de knotwilg

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke grote zandbak, hihi. Inderdaad, als het eind van de week 30 graden wordt zou ik een paar strandstoelen neerzetten, cocktailtje in je hand en de Trinidad-band op de achtergrond laten spelen...
    Volgens mij wordt het heel mooi als alles klaar is. Ben benieuwd naar het kunstgras... Maar eerst maar weer zand vegen...binnen...Succes met klussen!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Als de zomer komt, zullen jullie vast gaan genieten, ook al lijkt het nu
    nog ver weg...die tuin komt klaar hoor.
    Lekker om te veranderen en het helemaal naar jullie zin te maken.

    Succes!!!
    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Nu een paradijs voor jullie dochter hahaha, voor moeders wat minder maar het wordt een plaatje. Hoe gaat t met de kleine?Ik hoop goed

    lieve groet Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dat is een flinke klus geweest! Hopelijk hebben jullie er nu enorm veel plezier mee?

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...