header

vrijdag 26 juni 2015

♥ Erfenisstukken


Jeeeetje wat vliegt de tijd zeg! Het is alweer eind juni en ik zie dat ik deze maand nog maar 1 post heb geplaatst (shame on me). Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen...

Stilzitten heb ik echter niet gedaan, want met twee meiden en een hoofd vol inspiratie, plannen en uitvoeringen ben je wel lekker druk. Inmiddels is ons meisje alweer 8 weekjes oud, moet je nagaan! En zoals jullie weten is mijn oma een weekje later overleden. En dan komt het opruimen, leeghalen van het huis, spullen verdelen... Ik heb niet veel maar wel een paar mooie items mee genomen die me nu extra dierbaar zijn. Een paar stukken staan op het zolderkamertje, maar die laat ik binnenkort in een aparte post zien. Ja... het kamertje is nu dan eindelijk echt af hoor, hihi.

Verder heb ik een prachtige oude baksteenmal meegenomen. Echt een beauty! Ja, mijn oma had wel smaak hoor haha. Deze moet dan ook in de familie blijven. Hij is van hout met ijzer en echt loodzwaar. Mooi om dan het verhaal erachter te horen. Mijn oom vertelde nog dat hij goed wist dat ze er half de stad mee rond zeulden voordat ze hem eindelijk naar huis mee konden nemen. Dat ding is echt loodzwaar, heb hem geprobeerd te tillen dus zag het al helemaal voor me hihi. Ik heb ook al een mooi plekje gevonden waar hij kan komen te hangen maar Bas moet daar eerst even de nodige stevige maatregelen voor treffen zodat hij niet bij het minste of geringste van de muur komt zetten.

Ook nam ik deze leuke slinger mee met oude koeiebellen eraan.





Heel simpel, maar oh zo leuk! M'n moeder had hem al weggegooid (!) toen mijn tante zei of dat niet juist iets voor mij was. Phoe... dus maar snel weer uit de prullenbak gevist, hihi! Vind hem lekker stoer staan zo aan de ladder.

Ook nam ik deze stoere grote koeienbel mee.





Opa en oma hebben deze tijdens een van hun vakanties in Oostenrijk gekocht. Er zaten nog gekleurde franjes (rood, groen en geel) langs zijkanten van de leren riem gestikt maar die waren door de jaren heen flink vergaan en heb ik er bij thuiskomst afgehaald. Zo sober is hij toch prachtig?!  Hij kreeg een mooi plaatsje aan mijn zelfgemaakte luik, welke ik (net als de kringloopkast) van een nieuw stoer kleurtje voorzag... een colorwash van carchoal black. Hier op de foto lijkt het lichter dan in werkelijkheid. De foto’s zijn dan ook op een flink zonnige dag genomen.





Voor in de keuken nam ik als laatste nog een mooie koperen pan mee, hij past perfect bij de puddingvorm die ik al eens eerder kocht.







Tussen de verder redelijk stoere spullen dus toch nog wat brocante! Ik hou wel van die mix. Nu liet ik laatst al doorschemeren dat we onze woonstijl sowieso wat stoerder aan het maken zijn en daar kom ik binnenkort met een post over.

Verder zijn we zo goed als klaar met de tuin, heerlijk al dat zand weg en het is echt genieten nu. Ik heb me een beetje laten inspireren door de ibiza style. Niet de kleurige variant hoor, maar gewoon lekker basic. Ik wil gewoon een beetje een vakantiegevoel krijgen als ik in de tuin zit. :) Ben nog wel even op zoek naar een mooie grote stoere eettafel en heb al een mooie gezien. Als alles dan klaar is, opgeruimd en gestyled, komt daar weer een post over.

P.s: Ik kom er momenteel helaas maar weinig aan toe om te reageren op andere blogs. Ik lees jullie verhalen wel grotendeels maar doordat ik zoveel blogs volg en ivm de drukte thuis kom ik er gewoon niet aan toe overal op te reageren (sorry). Degenen met Facebook zijn voor mij nu wel even handig, daarvoor hoef ik niet speciaal in te loggen en een reactie is zo geplaatst. Hoop dat ik het weer een beetje kan oppakken als het hier thuis in rustiger vaarwater komt...

Liefs Marieke

14 opmerkingen:

  1. Wat een mooie spullen heb je uit de erfenis uitgezocht.
    Met deze spullen herinner je je opa en oma op een mooie manier.
    En het past heel goed in je interieur.
    Lekker dat alles goed met jullie gaat.
    Heerlijk genieten van het mooie weer.
    Groetjes Brenda ( wonen in je eigen stijl )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd leuk als je het verhaal achter de mooie spulen weet. En dan vooral als het spullen zijn die uit de eigen familie komen. Dat geeft het net iets meer vind ik altijd. Opa en oma hadden goede smaak.......

    liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie erfstukjes van je oma! De slinger met belletjes heb ik ook alleen met blauwe kraaltjes tussen de belletjes. Heeft mijn moeder ooit eens in een antiek winkel gekocht. Nu hangt hij dus bij mij ;)
    Het reageren neemt soms inderdaad wat tijd in beslag, en dat gaat op fb een stuk makkelijker....
    Fijn weekend.

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De koeiebelletjes waren echt iets voor jou, je ziet ze regelmatig terug in de webshops .
    Jouw oma was echt vooruitziend.
    Het reageren op blogs neemt inderdaad veel tijd , maar ja , ik heb geen twee kleine meisjes meer.
    Ondertussen is ons terras ook zo goed als klaar en kunnen we straks ook gaan genieten .
    Ben wel benieuwd naar jouw Ibiza stijl .
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  5. staat niet gek hoor dat je het druk hebt. Met 2 dames kom je je handen tekort maar gaat het hard zeg, 8 weken alweer.
    Heel fijn weekend

    lieve groet Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie aandenkens van je oma heb je uitgezocht. Nu weer helemaal bij de tijd.
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie erfstukken heb je van je oma zeg. Vooral die slinger met koeienbellen eraan vind ik erg mooi. Maar goed dat je moeder hem net niet had weggooit!
    Fijn weekend!

    Liefs, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt echt een paar prachtige stukken om je oma te gedenken. Mooie keuzes...
    Logisch dat je het zo druk hebt, 8 weken al weer... Dat vliegt echt om hè...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij mij n oma was het meeste in de loop van de jaren al weggedaan of verdeeld maar heb wel DE dropjesbus! Eentje vol herinneringen, dus hoe leuk dat jij dingen van je oma hebt die ook nog eens helemaal in je huis passen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie erfstukken ik zelf ben dol op oud koper en koeien en geiten bellen dus je snapt ik vind het prachtig groetjes caro

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie aandenkens aan je oma, ik heb een prachtige (ver)zilverde schaal uitgezocht indertijd omdat ze daar altijd de koekjes mee uitdeelde, dat was voor mij een mooie herinnering, ben trouwens reuze nieuwsgierig naar je tuin!
    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bijzonder dat je zulke mooie aandenkens aan je oma hebt kunnen uitzoeken. En ze staan ook nog eens prachtig! Ik heb thuis ook nog een paar spulletjes van mijn oma. Ze zijn me erg dierbaar.
    Fijn dat je tuin klaar is. Kun je er lekker van genieten met dit mooie weer. Ik ben ook erg benieuwd hoe je tuin is geworden.
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat mooi die spullen van je Oma en ze staan ook nog prachtig zo blijft de herinnering levend !!!
    Gr v :Truus de Jong .

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooie spullen heb je uit het huis van je oma gekregen. Op deze manier blijft ze ook weer een beetje bij je. De spullen passen ook nog eens goed bij je interieurstijl.
    Groet, Margo

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...