header

maandag 18 april 2016

♥ Kozijnen, sfeer en meer

Volgers van mijn Instagram- en Facebook account hebben vast al een en ander voorbij zien komen maar om mijn blog ook een beetje up-to-date te houden plaats ik hier ook nog even een post. Helaas zijn niet alle foto's van goede kwaliteit, sorry daarvoor!
 
 Ik was al een poos aan het twijfelen of ik de kozijnen voor en van de openslaande deuren achterin de woonkamer een andere kleur zou geven. Ze waren roomwit maar moesten nodig een nieuw laagje verf hebben maar ergens stond dat roomwit me tegen. Het was me veel te aanwezig, vooral nu ik de wanden ook allemaal grijs had gesaust. Dus besloot ik toch maar voor grijs te gaan. Ik liet de kleur die ik voor de wanden had gebruikt in een zijdeglans/matte lak mengen (Flexa) en ging aan de slag.
 
 
Op de foto hierboven lijken de deuren nog aardig te glimmen (ze waren nog niet helemaal droog) maar inmiddels is het al flink uitgehard en een stuk matter. De raamkozijnen links en rechts waren al eerder geverfd en zien er dus al een stuk matter uit. Veel rustiger en mooier als je het vergelijkt met hoe het eerst was...
 
 
Nu de tuin nog een beetje netjes maken haha. Het raamkozijn voorin de woonkamer bij de diepe vensterbank kreeg trouwens ook een grijs verflaagje. En daarna moeten de keukenkozijnen nog.
 
 
Mooi ook, mijn voetjes op de vensterbank haha. ;)
 
Voor de rest heb ik eigenlijk niet zoveel uitgespookt in huis. Als het goed is, is het goed en kan ik er een hele poos van genieten. Toch blijf ik altijd wel een beetje met accessoires wisselen etc. Dus ik heb hier nog wel wat leuke sfeerplaatjes voor jullie...
 
 
Ik kocht dit leuke potje voor een klein prijsje bij de Kwantum, staat prachtig in een sober interieur. Mooi met wat asparagustakken erin.
 
 
In de keuken had ik in mijn zelfgemaakte kruikje ook wat asparagus staan, maar op een gegeven moment viel dat helemaal uit en ging ik over op de...
 
 
Juist: Tulpen! Heerlijk een beetje voorjaar in huis. Ook op de eettafel kwamen wat tulpen te staan...
 
 
Bij de Action hadden ze leuke blank houten bakjes te koop. Ik bewerkte hem zodat hij een oude verweerde look kreeg en zette hem in de badkamer met wat gastendoekjes en een lekker geurend zeepje.
 

 
Ook kocht ik er een grote broodplank die ik met Dasty kaal maakte.
 
 
Deze kreeg een mooi plekje in de keuken bij de andere broodplanken.
 
 
Op de kast bij mijn chocoladekist staat een grote oude stenen vijzel die ik decoreerde met wat oude koeienbellen. Mooi stoer en sober... ik hou ervan!
 
 
En ik ben ook nog steeds blij met mijn zelfgemaakte tribalketting. Geeft een mooi etnisch sfeertje...
 
 
En verder mocht ik voor mijn schoonzusje nog twee potten bewerken. Altijd leuk om te doen, was voor mij alweer een poosje geleden. Ze had zelf al een pot gekocht en wilde deze potten een beetje in dezelfde stijl hebben als die pot dus dat heb ik geprobeerd...
 
 
 
Ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben! :) Volgende keer plaats ik weer een 'normale' post.
 

Liefs Marieke



18 opmerkingen:

  1. Je bent heerlijk bezig geweest. Had ik al wat van op Instagram gezien. De potten zijn ook goed gelukt. En de grijze kozijnen/deuren staan prachtig.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent heerlijk bezig geweest. Had ik al wat van op Instagram gezien. De potten zijn ook goed gelukt. En de grijze kozijnen/deuren staan prachtig.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt je kozijnen mooi geschilderd en in een hele mooie kleur!
    De potten zijn ook mooi geworden, daar zal je schoonzus blij mee zijn.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Marieke het is toch een heel leuke post. Je kozijnen en deuren zijn mooi geworden. Inderdaad veel rustiger. Al je andere uitspattingen zijn ook goed geslaagd. Dat van die plank van de Action met Dasty (wat is Dasty eigenlijk?) is echt een vondst. De plank is super geworden.
    Sober en stoer is 'hot' op dit moment maar bij mij tot op zekere hoogte. Wat kleur en Franse joie blijft mijn grote liefde.
    Groeten,
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dasty is schoonmaakspul en kun je bij de Action kopen. Googel maar eens, het is werkelijk overal perfekt voor! Vet ergens vanaf halen, tuinmeubels schoonmaken, hout 'beitsen' etc..

      Verwijderen
    2. Dasty is schoonmaakspul en kun je bij de Action kopen. Googel maar eens, het is werkelijk overal perfekt voor! Vet ergens vanaf halen, tuinmeubels schoonmaken, hout 'beitsen' etc..

      Verwijderen
  5. De deuren zijn heel mooi geworden! Mooi geheel zo samen :) en dat potje van de kwantum.. ik zag hem ook staan!! toch niet meegenomen .. heb al zoveel potten hihhi :)

    Liefs
    mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoezo normale post ?....ik heb genoten hoor dus heel normaal...liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik moet nodig aan de slag met mijn kozijnen aan de buitenkant (de binnenkant afgelopen winter gedaan) ben nog even de zin aan het zoeken zeg maar pffff! Mooi geworden hoor en beter dan de roomwitte kleur.

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat mooi je deuren en kozijnen. Ik zou dat ook zo graag willen maar Jan ziet dat helaas niet zitten. En het was een gezellige post hoor met mooie foto's.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Veel mooier Marieke.
    En je sfeerplaatjes zijn ook mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. toooop! kozijnen veel beter, ik heb het ook gedaan, alles:_) staat gelijk veel beter.....leuke spullen zie ik! tsja die bakjes van de action, gaaaafff ik heb ze steeds alten liggen, stom he? maar ik heb al zoveel....die broodplank ook, hoe dom!! k ga nog maar eens kijken grtjes, Inge R

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi zeg.. ik heb in ons nieuwe huis erg getwijfeld of ik de kozijnen donker zou verven. Toch de keuze gemaakt en ben er nog steeds erg blij mee. Leuke accesoires heb je zeg.. vooral dat bakje van de action.. daar hou ik van.. hoe jij dat verzint en opknapt. Geniet van je mooie huisje..
    Groet, Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi zeg.. ik heb in ons nieuwe huis erg getwijfeld of ik de kozijnen donker zou verven. Toch de keuze gemaakt en ben er nog steeds erg blij mee. Leuke accesoires heb je zeg.. vooral dat bakje van de action.. daar hou ik van.. hoe jij dat verzint en opknapt. Geniet van je mooie huisje..
    Groet, Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je raamkozijnen zijn echt super mooi geworden na de schildersbeurt. Wat kan het dan ineens kloppen allemaal hè? Hier zul je vast met heel veel plezier naar kijken.
    En je sfeerplaatjes zijn ook allemaal heel erg mooi.
    Fijne dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier moet ook nodig geverfd worden maar ben bang dat ik alles te donker ga vinden....ben er nog niet uit! maar die van jou vind ik wel heel mooi geworden dus wie weet....
    leuke sfeerplaatjes heb je laten zien en ach....het hoeft toch niet altijd groot te zijn!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat mooi zeg, die grijze kozijnen! Maakt mijn keuze wat makkelijker. Ook zit zat te dubben: licht of donker. Maar bij het zien van jouw resultaat... het wordt denk ik toch maar donker :-). Leuke blog trouwens; ik was nog niet bij je langs geweest. Ga ik vaker doen hoor!

    groet Marry (marrythuis.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Erg mooi de kozijnen! Heb zelf deze week ook de helft van de kozijnen in antraciet geverft maar dan krijtverf. Nu genieten van het mooie weer en layet weer verder!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...