header

donderdag 6 februari 2014

♥ Nostalgisch keukentje voor Zaïra

Op Zaïra's 2e verjaardag (afgelopen eind september) wilden we haar een mooi cadeau gegeven. Ze was altijd al graag 'thee aan het zetten' en 'koekjes aan het uitdelen' en 'aan het koken' natuurlijk. Heerlijk vond ze dat. Maar ze had er niet echt een plekje voor. Zodoende hadden we het idee om haar een keukentje te geven. Maar ik wilde natuurlijk niet zomaar ééntje. De meeste zijn fel gekleurd en van plastic en dat spreekt me helemaal niet aan. Dus ik op zoek naar een mooi landelijk keukentje. Op de website van nostalgische keukentjes vond ik een mooie. Je kan ze daar zelf samenstellen (welke kleur je wilt, tegeltjes of houten schroten erachter, welk type greep je wilt, met of zonder plankje erboven, roostertjes op de gaspitten of niet) waardoor je er toch echt een eigen keukentje van maakt. Na een beetje gepuzzel waren we eruit. Dit moest hem worden...


Is hij niet schattig? Ik wilde het even met jullie delen, aangezien mijn blog toch ook over stoer landelijk wonen gaat. Het is echt een heel stevig en mooi afgewerkt keukentje van hout. Hij werd bij ons thuis bezorgd en zat heel stevig verpakt tussen houten planken. Als kleur hebben we gekozen voor wit met zwart en met landelijke houten schroten erachter. Het leuke wasbakje met wandkraan en oventje zit er standaard in. Alle knoppen draaien, ook die van de kraan, de deurtjes kunnen uiteraard open en er zitten diverse haakjes aan om wat op te hangen. Superleuk!

 

Onderin kun je al de keukenspulletjes (en ander speelgoed) uit het zicht opruimen. Ideaal! Zaïra was dan ook helemaal blij toen ze het keukentje uitpakte. Ze speelt er dagelijks mee. En mama is natuurlijk ook blij, want zeg nou zelf... zo'n keukentje is toch hartstikke leuk om te zien? :)


Liefs Marieke

11 opmerkingen:

 1. Net echt ....
  Als je het keukentje van dicht bij fotografeert. Schattig hoor, ook nog in de landelijke stoere stijl!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoooo leuk!
  echt heel schattig!

  lieve groet,
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt dus nu al een speelgoedkeukentje uitzoeken met al je wensen, net als bij een echte keukenzaak! Goh, toen mijn dochter zo klein was, had je alleen plastic (iieee) of troosteloos uitziend recht-toe-recht-aan fornuis van hout (dat wel nog). Dus hebben we maar zelf een ontworpen en geknutseld. Hihi, ook toevallig wit met zwart! Zij was er reuze blij mee, maar wij ook, want dit paste tenminste bij de rest in de woonkamer. En inderdaad tevens een handige opberger!
  Hier zal ze vele uurtjes zoet mee zijn. Hij is prachtig!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf knutselen zaten wij eerst ook nog aan te denken maar uiteindelijk hebben we toch maar deze gekocht! Superleuk dat jullie dat wel hebben gedaan, dan heb je helemaal een uniek keukentje!

   Liefs Marieke

   Verwijderen
 4. Owww wat ontzettend leuk zeg Marieke.....liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal leuk! In de tijd dat puberdame nog heel veel met haar keukentje speelde, had je alleen die plastic gevallen, maar dit is toch echt zoveel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een droomkeuken voor je dochtertje...wat zal ze genieten.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zijn ze hè? ik heb zoiets ook gehad voor Sofie en heb deze net verkocht.
  Ze heeft er veel mee gespeeld.

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke keuken! Ik wist niet dat er ook zulke mooie verkrijgbaar waren.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...