header

dinsdag 24 juni 2014

♥ De kinderkamer is klaar!

 Eindelijk is hij klaar... de kinderkamer!!! En wat is Zaïra er blij mee, de schat! Ze liet het me gelukkig ook al duidelijk weten: 'Oohh mama, wat mooooi!' (smelt) en daar doe je het toch voor! Missie geslaagd dus, aldus een trotse mama :) hihi.


Zoals jullie al in mijn vorige posten (Groot bed voor Zaïra en Sneakpreview kinderkamer en Kinderkamer enzo) konden lezen wilde ik er graag een stoere meisjes slaapkamer van maken, maar wel met lieve zachte kleuren als accent. Zo kreeg ze een groot steigerhouten bed (zelf ontworpen en gemonteerd) dat ik met de kleur zinc grey van Le Noir & Blanc op kleur bracht. Overigens wel sterk verdund met water zodat de houtstructuur nog goed zichtbaar zou blijven. De opstaande rand rondom is ideaal om het dekbed goed in te stoppen en Zaïra is behoorlijk beweeglijk 's nachts (soms wordt ze zelfs aan de andere kant van het bed wakker) dus op deze manier is de kans kleiner dat ze eruit valt.


 Ik heb semi-transparante roze gordijntjes (met linnenstructuur) gebruikt als hemeldoek. Je kunt ze op verschillende manier ophangen, dus ook als gordijntjes vooraan om er echt een hutje van te maken. Het vergrijsde linnen kussen met houtje-touwtje sluiting dat op bed ligt maakte ik zelf. De grof gestuukte wand erachter heb ik in de kleur mud grey geschilderd, net als de keuken. Het is een warme grijsbruine kleur die mooi bij de donkere gordijnen met bloemenprint passen.


KLEINE ANEKDOTE
Toen ik aan het verven was kwam Zaïra (2,5 jaar) de kamer binnen gelopen en zei ze verontwaardigd en met een enigszins boze blik in haar toch al donkerbruine ogen: 'Oh nee mama, niet míjn muur!!' Ik moest er wel om lachen, zo'n beetje alle muren in huis moeten er inmiddels aan geloven. ;) Uiteindelijk vond ze het gelukkig toch wel erg mooi.


Het eenvoudige klemlampje kocht ik bij de Hema. De donkergrijze kleur past prima bij de verdere accessoires zoals de houten tekstbordjes aan de wand en het 'kruidenrekje' van de Ikea die ik in de kleur charleston grey heb geverfd. Daarna heb ik hem plaatselijk met waterige verf in de kleur mud grey bewerkt en vervolgens opgeschuurd voor een mooi verweerd effect.


Onder het bed staan de grote rieten manden die ik met paste wax carbon een mooie vergrijsde uitstraling gaf. Zo ook de Ikea poef. Erop een schapenvachtje die ik van mijn ouders kreeg bij de geboorte van Zaïra. Het is een heerlijk zacht schapenvachtje speciaal voor baby's. Lekker koel in de zomer en warm in de winter. Ik wil eigenlijk nog wel een klein steigerhouten trapje voor de opening van het bed maken, dat is wat makkelijker in- en uit klimmen en vindt Zaïra vast helemaal geweldig! Maar dat komt binnenkort wel...


Aan het plafond een leuke oosterse lamp met allemaal kleine gaatjes erin, schijnt mooi door als de lamp licht geeft. Eenzelfde soort staat als tafellamp op de hoge kast haaks naast het bed. De kast was eerst wit en behoorde tot een 3-delige set (kast, ledikant en commode). Hij is erg praktisch in gebruik en ik vond hem nog steeds mooi stoer dus wilde hem niet wegdoen. Maar dat wit vond ik niet mooi meer en de rvs greepjes erop ook niet dus verfde ik hem in de kleur richmond green van Le Noir & Blanc en zette er leuke houten knoppen op. Bovenop de kast een prachtige oude kist uit India, in een mooie grijstint en met wat roestplekken her en der. Plaatselijk komt de onderliggende fellere kleur groen/blauw wat naar boven.



Naast de kast staat een sierlijke 'boom' als kapstok. Ook geverfd met Le Noir & Blanc, dit keer in de kleur zinc grey.


Voor aan de muur tegenover het bed maakte ik (voordat Zaïra werd geboren) al een groot wandbord. Deze stoffeerde ik nu opnieuw met een vrolijk bloemenstofje gecombineerd met grof linnen onderaan. Ik spande er banen van roze/wit geruit elastiek overheen en zette ze vast met grote houten knopen. Achter het elastiek heb ik haar geboortekaartje, wat haarknipjes, kaartjes en een knuffeltje geschoven. Onderop het bord schroefde ik drie haakjes om haar gekleurde haarelastiekjes aan te hangen. Met de letters van haar naam boven het wandbord wil ik nog wat anders doen. Er missen sowieso 2 puntjes op de 'i' en ik wil er denk ik iets van een steigerhouten plank achter maken of een mooie lijst om het wandbord waar dan haar letters opkomen ofzo. Ga nog even brainstormen...



Eronder ook weer wat rekjes en daaronder een langwerpig bankje die eerder altijd in de hal beneden stond. De twee stoeltjes die ik met paste wax in de kleur carbon behandelde passen er mooi onder. Erop wat speelgoed, waar ze regelmatig mee in de weer is. Het is ook gewoon lekker een speelkamer, niet alles is (en blijft) even netjes en dat hoeft ook helemaal niet. Het is nog maar een kleine gup en ze moet hier tenslotte ook gewoon lekker haar eigen 'rommeltjes' kunnen hebben staan. 



In de vensterbank staat wat houten decoratie waaronder een paard van de Ikea. Oorspronkelijk felroze van kleur maar met afbijt bewerkte ik hem plaatselijk zodat hij een wat meer verweerde uitstraling kreeg. Ik vond zelf eigenlijk de blauwgrijze versie het mooist maarja, madam was heel stellig: Het moest en zou hoe dan ook de roze variant worden! Zucht... het is echt een meisje hoor! ;) Ik vind hem wel stoer geworden.


Op de vloer ligt een wit koeienvel dat eerst beneden in de woonkamer onder de salontafel lag. Maar ik miste toch een beetje het warme-voetjes-gevoel zo 's avonds op de bank dus daar ligt nu weer lekker het grote hoogpolige tapijt. Ooit wil ik daar nog graag een mooie kelim, maar dat is weer een ander verhaal. Uiteindelijk staat dit koeienvel toch ook lekker stoer op haar kamertje!


Liefs Marieke

35 opmerkingen:

  1. Zooo mooi zeg..wat een prachtig geheel heb je ervan gemaakt zeg!!Complimenten hoor!!groetjes dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige kamer heeft die kleine meid. Ze zal daar vast veel uurtjes zitten.
    Fijn als je ziet dat ze er zo blij mee zijn.

    Lieve groet lia
    P.s dat is idd die schaal..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super mooie kamer voor je dochtertje, daar kan ze alleen maar héél blij mee zijn !!!
    En al die mooie spulletjes om het gezellig te maken...maar ja ... hoe kan het ook anders ...:-)
    Super mooi Marieke... gefeliciteerd hoor !!
    Ik zat daarnet nog even je posten te doorlopen van voor ik je volgde...ik zag dat je ook eens een houten beeldje in muurvuller of tegellijm zette...het doet me denken aan de 2 steenen beeldjes die ik vorige week in een woonwinkel kocht....goed idee als eens zoiets in de kringwinkel staat...voor enkele euro's...haha
    héél fijne dag nog
    liefs
    Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zaïra heeft een prachtige kamer gekregen. Dat is toch de droom van ieder klein meisje, zo'n mooie kamer:-) Daar kunnen heel veel uurtjes doorgebracht worden, spelend en natuurlijk ook slapend. Mooi hoor, Marieke.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In één woord ...SUPER! Dat moet daar gezellig vertoeven zijn!

    Liefs,

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er heel mooi uit, Marieke...geen wonder dat je dochter er zo blij mee is. Ik vond het vroeger ook zo leuk om de kinderkamers in te richten, al zou ik het nu absoluut anders doen dan toen. Zaïra zal elke avond wel met veel plezier in haar bed klimmen, lijkt mij zo ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw wat een prachtige kamer!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat zaira daar mee blij is , dat kan ik geloven .
    Dit is de mooiste kinderdroom die uitkomt.
    Super mooi !!!.
    Nog een lieve groet jilly

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijke droomkamer........daar kon ik toen ik kind was alleen maar van dromen!

    Wat zal ze hier heerlijk slapen en dromen.

    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ahhh, scahtje, met "nee, niet mijn muur, hahahha zie het helemaal voor me! ja alles moet in "ons"stijltje, nou wees maar blij dat je dit zo gaaf hebt gekregen ik "moest" van puberdochter 10 jaar geleden alles in kanl geel/oranje/en rood!!!! schilderen, zie je voor je? heb het altijd een vreselijke kamer gevonden;( dus jij kunt hier wel lekker van genieten en je dochter ook!
    tsja waar zal ik beginnen? je kruidenrek vind ik echt heel leuk verzonnen, de oude kist is zo gaaf! die kleur alleen al, het "kleed"op de grond, is wow, het bed dat je dat zelf hebt bedacht en gemonteerd, nou das echt knap van je! kleuer ook mooi, en roze....ja wat wil je?? haha
    die klipjes aan je wandbord vind ik ook een hele goeie, ik heb nl ook zo eentje zelf gemaakt alleen hangt ie niet bij mn dochterje, toch eens op hangen;-) ben altijd haar klipjes kwijt...
    die letters....ja, daar kun je vast wel iets mee, lijm ze met lijmpistool op haar bed, idee? met nog meer letters zodat je een zin maakt...bij xenos hebben ze hele gave..
    nou ik stop ermee, ga wat doen! haha

    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoera eindelijk klaar!!!! Wat is hij mooi geworden!!!!! Jullie hebben er heel wat werk aan gehad, maar het is een gezellige stoere meidenkamer geworden.
    Nog een fijne avond en groetjes,

    Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een gave kamer heeft je dochtertje gekregen. Lekker hè, je op zo'n project je uit kunnen leven. Leuk idee, het kruidenrek als verzamelplek voor haar knuffels! Grappig zoals ze zei, NIET mijn muur, haha.
    Fijne avond, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ze is prachtig ! Een stoere meisjeskamer !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooie kamer zeg !!! superrrrr....fijne week verder liefs Ria..x !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hartstikke leuk geworden Marieke, vooral omdat je veel zelf gemaakt/gerestyled hebt, dat maakt zo'n kamertje juist zo persoonlijk!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is haar kamer mooi geworden en wat een gaaf bed. Wat zal je dochtertje daar blij mee zijn. En wat zullen jullie daar een werk aan hebben gehad. Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een creatieveling ben je toch zeg! En wat is het leuk geworden....echt een stoere meisjeskamer!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zo wat een werk heb je er weer van gemaakt, prachtig hoor en wat een prachtig bed met die prachtige zelf gemaakte kussens erg leuk, ben hier ook bezig maar ben op zoek naar grote houten knopen liefs nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een geweldige meidenkamer. Ik vind hem erg stoer maar toch lekker meisjesachtig! Wat een creabea ben je! Leuk dat je zoveel dingetjes zelf gemaakt/bewerkt hebt! Zo geef je het helemaal je eigen stijl!

    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je hebt er een prachtige kamer van gemaakt, Marieke!
    Wat een werk heb je eraan gehad, maar rijkelijk beloond !
    Leuk al die zelfgemaakte spullen, daar straalt heel wat creativiteit van af!
    En roze: het zal nog even duren!
    Het mooiste is natuurlijk de waardering van dochterlief zelf.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een lieve, stoere en mooie kamer is het geworden zeg!
    Mijn complimenten!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wauw Marieke, dat is erg mooi geworden! Ook mooi dat je wel gewoon kleuren gebruikt in de kamer, soms worden kinderkamers zo grijs aangekleed, en het zijn nog maar kinderen toch? Ik vind de kleur op je muren ook erg mooi. Wat zal je dochter trots zijn op haar mama! Fijne week, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heel mooi geworden! lief en stoer tegelijk...enne dat van die muur..heel herkenbaar..hihi.

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ps vergeet ik je te vragen of je op mn "nieuwe"oude blog wilt kijken en weer volger bij me wilt worden? GRAAG! ik ben nl al mn volgers ook kwijt geraakt, SNIK
    groetjes, Inge
    sfeer in landelijke stijl nummer 2

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zaira heeft een prachtige kamer gekregen! Wat ben je toch creatief! Dat vind ik ook het leukste, dat je van bestaande spulletjes iets heel eigens hebt gemaakt. Die kruidenrekjes van I.kea zijn een vondst! Leuk dat je dochter zo trots is op jou, dat je haar zo'n mooie kamer hebt gegeven. Hier zal ze uren speelplezier beleven!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Haar kamer is prachtig geworden maar moest toch het meest lachen om die geweldige opmerking van dat dametje. Ik denk dat je voorlopig niet meer aan haar muur mag komen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuke kamer heeft je dochter gekregen , heerlijk hè als dit allemaal zelf kan maken !
    Ze zal er veel plezier van hebben !
    Bedankt voor je lieve reactie !
    Ook jij een fijne zomer !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hallo,
    Ik kom via-via je blog binnen vallen. Wat rrn leuke blog en leuke ideen heb je.
    Leuke kinderkamer!!
    Nu even alle andere posts van je lezen;)
    Tot lees!
    Bisou,
    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Super zeg echt heel gaaf geworden......

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een leuke meidenkamer! Prima balans tussen stoer en meisjesachtig, heel erg leuk gedaan!! En als je dochter er dan ook nog eens blij mee is, ja dan heb je wel eer van je werk he ;-)

    Liefs, Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Heel leuk! Een stoere maar duidelijk een meisjeskamer! Je hebt er iets moois van gemaakt! Wat zal je dochertje hier lekker kunnen spelen.
    Goed weekend.
    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een ontzettend leuk stoer kamertje Marieke! Geweldig idee ook met die kruidenrekjes, gaaf en niet duur, daar hou ik van! Wij zijn een boerderij uit 1925 op aan het knappen, dus nog veel ideeen nodig. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wauw! Dit ziet er echt super mooi uit zeg. Prachtig om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat mooi zeg! ik ben de kinderkamer van mijn van mijn dochter aan het opknappen en heb al een mooie kinderfauteuil gekocht. Ze is er heel blij mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Gaaf he dat enthousiasme van die kleintjes. Laatst mijn dochter haar kamer helemaal gerestyled met prinsessen, ze had tranen in haar ogen van geluk :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...