header

zondag 14 september 2014

♥ Prachtige nieuwe aankopen

Een poosje geleden besloot ik het bij elkaar verkregen verjaardagsgeld voor een deel te gaan uitgeven. Altijd leuk natuurlijk hihi. Ik had al één en ander op mijn wensenlijstje staan waaronder een grote kruiklamp dus op een middag ben ik naar MOLITLI in Nijkerk gereden. Ik had deze winkel natuurlijk al in mijn lijstje met de leukste webshops staan, maar ik was nog nooit in de winkel zelf geweest. Merkwaardig genoeg is bijna alles daar echt helemaal mijn stijl en dat komt niet vaak voor! Op de één of andere manier weten ze heel goed een stoere, industriële, sobere en landelijke sfeer neer te zetten zonder dat het gekunsteld is, dus ik vond het daar heeeeeerlijk vertoeven!

Gelijk bij binnenkomst werd ik aangenaam verrast... ik zag namelijk meteen al de pot die ik helemaal geweldig vond. Ze hadden meerdere soorten staan in verschillende kleuren en formaten maar ik was gelijk verliefd op deze variant. Hij had echt alles wat ik zocht; groot XL formaat, mooie warme vergrijsde kleur, een goede vorm en hij was lekker onregelmatig en verweerd. Perfect!



Ik wilde er in eerste instantie een lamp van laten maken maar ik heb me toch bedacht. Zonder lampenkap erop kun je tenminste nog wat afwisseling aan takken en decoratie aanbrengen en deze pot was eigenlijk te groot als lamp voor op de steigerhouten zuil zoals ik het eerst in gedachten had. Bovendien kan ik er altijd nog een lamp van laten maken. Hij staat nu prachtig in de diepe vensterbank!



Het zachte langharige schapenvel eronder (afkomstig uit Engeland) kocht ik trouwens niet bij deze winkel maar op de schapenmarkt in Oldebroek, een jaarlijks terugkerende markt in een klein boerendorpje hier op de Veluwe. Bovendien was hij echt een stuk goedkoper dan wanneer ik hem in een winkel of webshop zou aanschaffen. Het geeft de vensterbank gelijk meer warmte en sfeer zo samen met die pot, kandelaars en Franse luikjes erbij. Maar ik kan het schapenvel natuurlijk ook leuk over de bank leggen dus dat zal vast nog weleens wisselen.


 

 Terwijl de pot netjes voor me werd ingepakt met bubbeltjesplastic keek ik de winkel nog een beetje rond en mijn oog viel op een superleuk verroest lampje. Beetje industrieel en niet duur dus die leek me helemaal geweldig voor in de keuken. Helaas hadden ze zelf geen kooldraadlampjes meer op voorraad (deze zijn namelijk erg moeilijk te verkrijgen) maar later die middag vond ik deze gelukkig al gelijk bij mijn rondje Nijhof in Baarn.




Binnenkort komt er nog wel wat voor het keukenraam (vouwgordijn of luikjes, ik ben er nog niet helemaal uit) want nu is het nog een beetje kaal. En... mijn geld was gelukkig nog lang niet op want de prijzen vielen me enorm mee dus heb ik nog heerlijk wat reserve centjes bewaard voor andere mooie vondsten, maar daarover vertel ik jullie in een andere post meer. :)

Wel wil ik jullie nog even wijzen op een leuk artikel dat over mijn blog is geschreven. Ik heb gelijk maar even een nieuw item aan de menubalk hierboven toegevoegd (In de media) waar je verschenen artikelen o.i.d. over WONEN a la Mar kunt bekijken. Je kunt het huidige artikel ook rechtstreeks lezen op: XLwonen.

VISITEKAARTJES
Oh en ik heb mijn visitekaartjes trouwens ook al binnen, helemaal blij mee! Helaas zijn ze wel iets donkerder uitgevallen dan ik voor ogen had, dus dat is wel balen natuurlijk. Maarja... dat past ergens ook wel weer bij mijn stijl zullen we maar denken, hihi.


Ook wil ik nog even alle volgers bedanken voor de lieve en leuke reacties die ik elke keer mag ontvangen. Niet alleen hier op mijn blog maar ook via de mail krijg ik regelmatig leuke vragen, opdrachten of bemoedigende reacties. Ontzettend leuk is dat!! (P.s: Ben je hier voor het eerst? Dan wil ik je van harte welkom heten op mijn blog. Leuk dat je mij wilt volgen!!) 

Liefs Marieke

35 opmerkingen:

  1. Oh idd.....gave pot......mooi met die takken zo en de vacht eronder. Super in zo'n diepe vensterbank daar mag ook wel zoiets groots en moois staan.
    Vind je kaartjes trouwens wel super......warme uitstraling......

    Fijne zondag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoor Marieke, als je zo'n diepe vensterbank hebt staat dat natuurlijk prachtig daar! Leuk lampje ook!!
    Fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ben je goed geslaagd. Het ziet er fantastisch uit. Je keuken is ook mooi. Fijn sfeertje!
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er mooi uit Marieke. Je pot staat heel mooi in de diepe vensterbank. Altijd leuk om te shoppen met verjaardagsgeld. Je wilt dan toch altijd iets speciaals ervoor halen. Athans dat heb ik altijd.

    Liefs Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige aankopen heb je gedaan Marieke, super!
    Ik ben ook dol op die schapenvachten, maar vind ze idd prijzig.
    Dus ben blij met je tip van Oldebroek, daar ben ik zo ;-)
    De pot is een plaatje, ik zou er ook geen lamp van maken, dan trekt de kap de aandacht van de pot weg...
    Veel plezier met je spullen.
    Nog een fijne zondag!

    Lieve groet, MJ

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze pot is inderdaad heel erg mooi, ik zou het voorlopig ook zo laten. Met een lamp heb je sowieso veel meer beperkingen waar je het neer zou kunnen zetten, in deze vorm past ie overal. Ik heb ook nog zo'n potje...ik denk dat ik maar eens een dagje uit moet plannen om die kant op te gaan ;-).

    Een fijne zondag! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind je vaas prachtig! Die mag echt gezien worden op je mooie vensterbank. Altijd leuk om te decoreren met stoere takken. Een lamp beperkt je idd, eigenlijk zonde. Hmmm, dat schapenvachtje ziet er ook zo aanlokkelijk uit, alleen is Oldenbroek een beetje ver voor mij.
    En je lampje in de keuken is ook al zo mooi. Goed dat je die nog gezien had.
    Nog een fijne zondag!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie pot heb je gevonden Marieke, hij staat daar prachtig! Je lampje is ook heel mooi!
    Fijne zondag verder, geniet van het zonnetje!

    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Echt een super mooie pot!!
    Een aanwinst voor je interieur! Bij mij staat ie ook nog op mijn wensenlijstje haha
    perfect zo met de magnolia takken en het vachtje! Vind je visitekaartjes ook heel erg mooi geworden! Wat een compliment voor je dat ze over je geschreven hebben! Leuk!

    Fijn weekend en geniet van je mooie nieuwe spullen:)

    Liefs danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie kruik / pot heb je gekocht! Gr. Carola van Vliet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha, weet je wat mijn eerste gedachte was. "Wat krijgt zij veel verjaardagsgeld"
    Maar die pot is super mooi, en de plaats ook. Maar toen had ik weer een gedachte, en die was. " Ik hoop dat er geen kleine kinderen of katten aan die vacht trekken en daardoor de pot eraf word getrokken." Het mediaverhaal had ik al gezien, leuk hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige pot! Zeker stoer en een goed formaat!
    Ook weleens leuk om zoiets te kopen terwijl je hem ook (weer) zelf had kunnen maken. Nu is het kopen en een mooie plaats uitkiezen....en dat is je gelukt!
    Genieten!

    Groetjes Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel erg mooi, die pot. Lijkt op degene die ik hier heb staan. Daar ben ik ook nog steeds erg blij mee. Ook je lampje is leuk.
    Veel plezier met je aankopen, geniet er van!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh, dat is een mooie pot Marieke. Altijd mooi als je ergens naar op zoek bent en je ziet het dan in een keer staan. En deze mag je niet bewerken hoor!
    Je lamp is ook mooi!
    Wat die lampjes betreft, ik heb een kroonluchter en toen al die lampen eruit gingen heb ik gewoon gehamsterd. Voorlopig kan ik nog een hele poos vooruit. Misschien moet je dat ook doen als je ze nog weer tegenkomt.
    Geniet van je mooie verjaardagscadeaus!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie aankopen!!! Zo gaaf, dat cement op de pot, wordt 'ie stoer van.
    Leuk dat er over je blog is geschreven!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jij wordt goed verwend op je verjaardag...dat je zo'n mooie pot kunt kopen....hij is super GAAF.
    Fijne avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw Marieke , je hebt een prachtexemplaar gekocht . Hij staat heel mooi op je vensterbank samen met dat prachtige vachtje.
    Ik ben ook verzot op vachtjes en weet inderdaad wat ze kosten.
    Zo te horen zijn jouw centjes nog niet op ,ben benieuwd wat je nog gaat kopen.
    En hoe leuk dat er over je blog word geschreven .
    nog een leuke avond
    groetjes christel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtige pot , en wel héél leik dat media verhaal !!!

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een schitterende pot heb je gevonden! Blijft heel mooi en tijdloos en je kan makkelijk met de seizoenen meegaan qua takken. Staat super zo in je vensterbank!

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk, dat is pas genieten, dat het niet alleen bij kijken blijft hahaha. Prachtige aankopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik dacht dat ik al gereageerd had maar ik zie dat het niet gelukt is. Wat heb je een prachtige pot gekocht. Leuk om daar zomaar tegen aan te lopen. Zo'n mooie pot staat overal en is mooi met takken maar een mooie dadeltakken staat die ook prachtig.
    Leuk voor je hoor, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Een prachtige pot heb je gekocht Marieke!! Staat prachtig op de vensterbank en inderdaad kun je er iedere keer iets anders in zetten.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtige pot.En een leuk lampje. Staat heel mooi in je keuken!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooi de vaas Marieke ...!!...en het lampje zo stoer...!...ben benieuwd wat he voor het mooie vacht hebt betaald..?...prachtig is ie...!!...liefs van mij....oja mooi je jaartjes...!...x!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Slechts € 45,-, geen geld toch? En hij is echt lekker royaal en heerlijk zacht. Was echt van zo'n handelaar (scheelt weer tussenhandel dus kosten). ;)

      Verwijderen
  25. Hoi Marieke,
    Wat een super mooie pot heb je gevonden en het vachtje lijkt me heerlijk warm.
    Ook het lampje voor je keuken is prachtig...
    Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat is dat heerlijk shoppen met verjaardagsgeld hè! Hoef je niet te denken dat het te duur is. Helemaal mooi als je dan nog wat overhoudt! (hoeveel gasten krijg je eigenlijk op je verjaardag? hihi)
    Die pot is echt prachtig, het zou idd jammer zijn om er een lamp van te maken, dan valt ie niet meer zo op.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Je verjaardagsgeld is omgezet in een wel heel mooi cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heel leuk, Marieke, je hebt een mooi, warm interieur! De pot is inderdaad prachtig. Geniet ervan.

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een gave aankopen Marieke en wat ee leuke winkel.
    Ik wil ook ooit nog eens een kruik maar ze zijn schandalig duur :-(
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  30. je pot is stoer!
    en je lampje vind ik onwijs apart, echt een leuk ding.
    en gelukkig nog geld over, das helemaal toppie.
    k vind je visitekaartje juist erg mooi, echt jouw stijl.
    groethes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Zo gaaf , die potten! En je lamp vind ik grappig, al zou ik hem zelf over het hoofd hebben gezien . Je visitekaartjes zijn heel sfeervol vind ik! Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Prachtige kruik, staat super in je vensterbank! daar heb je echt lang plezier van.
    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...