header

donderdag 11 september 2014

♥ Stoer wonen, krijg het maar voor elkaar!

Vandaag wil ik het met jullie hebben over STOER wonen!


Want wat is nu eigenlijk stoer wonen en hoe krijg je het voor elkaar om deze stijl in je woning te integreren? Jullie weten dat ik zelf ook van grote stoere items hou en dat graag toepas in onze woonstijl. Maar tegenwoordig heb je zo veel verschillende woonstijlen dat het gevaar hiervan is dat dat je al snel in valkuilen kunt belanden en daarbij wellicht ook enkele miskopen doet. Zonde! Want hierdoor kan je hele stijl misschien niet meer zo stevig staan als je had gehoopt en zelfs op een samengeraapt rommeltje gaan lijken. Niets mis met een persoonlijke toets uiteraard, juist niet... maar veel mensen vinden het vaak toch moeilijk het interieur te creëren wat ze voor ogen hebben en zijn misschien toch wat teleurgesteld in het resultaat terwijl ze er wel een hoop geld voor hebben uitgegeven. Daarom wil ik jullie hier wat tips geven voor een stoer, robuust en landelijk interieur!


 DE JUISTE KLEUREN
Stoer, robuust en landelijk wonen straalt rust maar ook warmte uit. De basiskleuren van een stoer interieur zijn vooral gebaseerd op een doordacht plan waarbij de kleuren eigenlijk allemaal bij elkaar aansluiten. Kleuren die goed passen in een dergelijk interieur zijn: taupe, zand, bruin, grijs, zwart en wit. Deze kleuren kun je overal in toepassen en zijn in allerlei verschillende nuances te verkrijgen. Ze passen perfect bij een stoer interieur. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een accentkleur, maar ik zou wel proberen deze zo spaarzaam mogelijk toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan accentkleuren als mosgroen, okergeel en petrolblauw. Kies liever niet voor teveel pastelkleuren (mits vergrijsd), dit zorgt er juist voor dat je interieur wat romantischer oogt.


NATUURLIJKE ELEMENTEN EN ACCESSOIRES
In een stoer interieur horen robuuste woonaccessoires, meubels en elementen thuis. Gebruik hierbij natuurlijke materialen zoals: touw, jute, steen en natuurlijk hout. De kleuren die je hierin terug kunt vinden zijn weer dezelfde kleuren als in het kleurenplan. Deze versterken namelijk het stoere en natuurlijke karakter. Door verweerde materialen te gebruiken krijg je echt een robuuste en geleefde look. Kruiklampen, verweerd rotan, oude houten potten, een verweerde legerkist en een geleefde houten parketvloer zijn hier goede voorbeelden van. Groot is het toverwoord. Door grote items en woonaccessoires in je interieur te gebruiken (ipv allemaal kleine) zorg je voor rust en ruimte en zo voorkom je dat het interieur te rommelig of romantisch wordt.


WOONWINKEL DE TOREN IN BREDA
Wanneer je op zoek bent naar inspiratie kun je tegenwoordig natuurlijk volop terecht op het internet en op mijn blog geef ik ook diverse voorbeelden. Jullie weten immers dat ik ook van stoere elementen in huis hou. Maar wanneer je echt meubelen en woonaccessoires in deze stijl in je huis wilt halen kun je ongetwijfeld heel goed slagen bij De Toren Interieurs.

Deze mooie woonwinkel bevindt zich in Breda en ze beschikken over ongeveer 2000 m2 aan oppervlakte waarin de mooiste meubels en accessoires opgesteld staan. Enkele merken die zij voeren zijn: Hoffz, Pure & Original, Duran, Tierlantijn, Cartel Living etc. Het assortiment is erg breed maar hierbij is vooral een focus op robuust, stoer en landelijk wonen gelegd met hier en daar een vleugje van vroeger. De showroom bevindt zich in hartje Breda naast de kerktoren en is dan ook erg gemakkelijk te bereiken. De collectie beschikt ook over een groot aantal collectors items en prachtige unieke stukken wat het zeker waard maakt om eens vaker binnen te lopen! :)


Nemen jullie ook eens een kijkje op deze website?
- Een deel van de foto's voor dit artikel zijn beschikbaar gesteld door De Toren Interieurs -

Liefs Marieke

27 opmerkingen:

  1. Dit is inderdaad stoer. Ik vind het stoer, strak en een beetje glamour. Zelf vind ik stoer sober en landelijk mooi. Het lijkt mij wel een mooie winkel. Ze hebben wel prachtige stoere spullen. Leuke tip!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je hier over schrijft...ik kende het niet ga zo even op hun site kijken....fijne dag liefs Ria...x..!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Altijd leuk als je een mooie winkel onder de aandacht brengt!! Inge van My Choice heeft er weleens foto's van laten zien op haar blog ;-)

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een interieur is echt heel persoonlijk. Eerlijk gezegd houd ik helemaal niet van die doordachte, alles op elkaar afgestemde items in huis. Ik vind ook verwassen, verschoten en geleefde stoffen in oude pasteltinten mooi. En mits spaarzaam toegepast maken die je interieur echt niet romantisch, hoor. In woonbladen vind ik ook altijd die reportages het mooist die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Het kant en klaar gekochte, alles op elkaar afgestemde interieur met overal dezelfde items zegt me niet zoveel.
    Ik ga eens even op de site van "jouw" winkel kijken. Hoewel: Breda is behoorlijk ver hiervandaan :-)
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt helemaal. De kunst is hem ook juist om je eigen woonstijl zelf samen te stellen. Het gaat hier niet om showroomopstellingen maar om hoe je bepaalde stoere items in je interieur kunt integreren waardoor je meer die stoere woonstijl kan bereiken. Juist die persoonlijke interieurs zijn het leukst!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  5. Als de basis maar goed is dan komt de rest vanzelf! Je hebt goede tips gegeven voor als je je interieur die stoere look wilt geven!
    Trouwens mooie winkel, alleen voor mij altijd zo ver weg. Jammer...

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is inderdaad een hele mooie zaak, jammer dat het personeel zo arrogant is, dat is de rede dat ik die post verwijderd heb, ga géén reclame maken, voor een zaak, waar je nauwelijks goed geholpen wordt.

    Fijne Dag nog Marieke,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat snap ik Inge. Jammer dat jij er geen goeie ervaring mee hebt.

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  7. Lijkt mij idd een mooie winkel , lekker stoer daar hou ik wel van .Maar mijn budget is niet altijd toereikend voor deze duren merken !
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hi Marieke,

    Ziet er uit als een leuke winkel! Als ik er ben, ga ik een kijkje nemen!

    Leuke tips heb je gegeven!

    Liefs Lieke
    http://robust-posch-wonen.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een leuke les heb je ons gegeven, Marieke!
    Maar ik heb een heel andere stijl. Ik ben op dit moment heel erg met kleur bezig en dat vind ik erg leuk en vrolijk.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik keek eens kritisch naar mijn kamer en zie ook alleen maar de kleuren die je noemt. Ik hou ook van de sobere stijl. Al moet ik af en toe oppassen dat ik niet teveel koop. Er is zo veel moois. Maar ik heb de winkel genoteerd en ga er zeker eens kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mocht ik er in de buurt zijn, dan hoop ik het adres onthouden te hebben. Bedankt voor de tip.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is inderdaad lastig om een eigen stijl te creëren en vast te houden. Ik vind heel veel stijlen mooi, waaronder die van jou. Zelf houd ik van lichte kleuren: niet alles wit, maar wel licht. Het leuke is dat je met persoonlijke smaak toch vaak wel weer een geheel maakt.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ben vlug eens gaan kijken en inderdaad , ze hebben stoere en strakke dingen.
    Ik hou wel van die Chinese kasten ,moet ik zeggen .
    Bedankt voor de tip al is het wel ver weg
    Groetjes christel

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb gekeken op de site; mooi, maar over het algemeen te strak voor mij.
    Maar er zullen genoeg liefhebbers voor zijn!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Na onze verbouwing vorig jaar ontdekte ik voor t eerst de Blog van Monica (moonhuis). Deze stijl sprak mij erg aan en zodoende ging ik steeds meer blogs lezen/volgen met deze stoere stijl. Mn RM kwam niet meer terug in de kamer, in de WLS zag ik steeds kalkverf muren, dat wilde ik ook, m'n man vond het gelukkig goed. Ik vind wel dat je interieur moet groeien, het is niet direct af, tenminste bij mij niet. Het is nu hier lekker sober, doorleefd, stoer en landelijk! Ik krijg heel veel positieve reactie's van mensen, vrienden en familie, sommige nemen ook deze stijl over en ik merk dat mannen deze stijl ook erg aanspreken. Intussen volg ik al vele blogsters en geniet er enorm van :-))

    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind het altijd leuk om op de blogs te kijken die over stoer en robuust wonen gaan: het is net zoiets als bladeren in de woonbladen. Toch blijft het voor mij nl meer kijken en genieten want ik vind niet dat ik telkens mijn huis moet veranderen: daar heb ik gewoon het geld niet voor!
    Ik ben wel bezig met veranderen van kringloopvondsten: leuk werk en dat is bij velen van jullie ook heel inspirerend! Zo kom je wel tot een, voor mijzelf, goed gevoel van de inrichting van ons huis. En het belangrijkste: je huis is je thuis en daar moet je je fijn voelen! Maakt niet uit of je van antiek, brocante of stoer/landelijk houdt, denk ik.
    Laat maar lekker zien al die leuke huizen; ik geniet er van maar doe verder gewoon wat ik mooi en vooral betaalbaar vind!
    Bedankt voor je leuke uitleg trouwens: je bent er wel goed in zeg!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie kleine cursus. Er zullen genoeg gegadigden zijn die hiervoor warm lopen, het stoere landelijk is heel goed vertegenwoordigd de laatste tijd in blogland. Maar ik ben toch meer van het wit. Zo'n showroom is leuk voor ideeën, maar blijf bij jezelf en maak er een heerlijk eigen thuis van. En of dat nu met grote stoere materialen is of met een klein vaasje, als jij het leuk vindt, is het prima.
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dit is volgens mij een sponsorpost ;-)
    Leuk als je warm loopt voor een bepaalde winkel en er dan enthousiast over schrijft.
    Persoonlijk heb ik niet zulke goede ervaringen met de Toren in Breda, bovendien zijn de spullen daar behoorlijk aan de prijs, dan zie ik liever je posten over het opknappen van een kringloopvondst!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lijkt me een leuke winkel, ik ga hem onthouden! Altijd leuk...

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuke mini-cursus!! Toch denk ik dat het ook wel heel erg om gevoel draait. Sommige mensen hebben dat gewoon niet en daarom is het goed dat er dan adviseurs zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Marieke,
    Je tips over kleurkeuze en materialen zijn goed, daar kan iedereen wel wat mee.
    De winkel is mooi, maar de prijskaartjes die er aan hangen vind ik dan weer wat minder...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik ken De Toren nog van vroeger (omdat ik er wel heel vaak voorbij fietste), toen het echt alleen een antiekzaakje was met nuffig personeel en spullen die toen in ieder geval alles behalve stoer of landelijk waren, ben er daarom eigenlijk nooit meer binnen geweest altijd nog in de veronderstelling dat dat nog steeds zo is ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. hey marieke, ik vond deze informatie echt super nuttig. wij gaan namelijk in december naar onze nieuwe woning verhuizen en dan ga ik het roer omgooien van wit brocant naar stoer en landelijk... of hoe noem je dit precies. je kleuren en matriaal tips ben ik heel blij mee. ik heb de site bekeken. wat een prachtige spullen.

    liefs en fijn weekend sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Leuk dat je deze winkel onder de aandacht brengt Marieke.
    Ziet er mooi uit.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat erg belangrijk is voor iedereen om te weten is dat ze niet direct de gordijnen moeten kopen, maar eerst even rustig de kleuren vergelijken. Dit kan je doen om een gratis kleurstaal aan te vragen zodat je nog even lekker op je gemak kan bekijken of de kleuren inderdaad matchen :) Leuke site trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...