header

woensdag 3 december 2014

♥ Van alles wat en een beetje kerst

Het is inmiddels weer december en ohhh wat was het vandaag koud zeg! Brrr! Toch hou ik hier enorm van, dit jaargetijde. De dagen worden korter en donkerder en daarnaast is het natuurlijk de maand van de feestdagen, waar ik enorm van kan genieten.

Het huis winterklaar maken deed ik een poosje terug al met warme plaids en kaarsen maar verder kwam er vanwege mijn vermoeidheid en energiegebrek niet veel van. Maar nu het allemaal weer een ietsje pietsje beter gaat en ik steeds iets lekkerder in mijn vel ga zitten merk ik dat ik me weer meer richt op het 'wonen' en vandaag zelfs al met het toevoegen van een klein beetje kerst. Ik vind dat sfeertje gewoon zo gezellig. Aangezien we Sinterklaas vrijwel nooit thuis vieren maar altijd bij de opa's en oma's, kan dat ook niet zo'n kwaad. Vind sowieso dat die twee dingen een beetje los van elkaar staan.

En als je nu het idee hebt gekregen dat het bij mij allemaal blingbling is in huis, dan kan ik je geruststellen hoor. ;) Ik hou juist wel van sobere en ingetogen kleuren. Vandaag op deze koude dag kon ik het dan ook niet laten alvast een subtiel kerststukje in elkaar te freubelen. Onder het genot van een lekker zakje kerstkransjes haha. En ja, hij is helemaal op! *Sssht, niet doorvertellen hoor!*

Hier zie je hoe het eerste kerststukje is geworden...



 Hij staat op de salontafel op een konijnenvachtje in de grote oude houten schaal die ik op de brocantemarkt in Lille kocht. Ik vulde hem op met wat dennentakken, stukken mos, een grillige houten stronk, wat decoratieballen, kleine gespoten appeltjes, een mooie ingedroogde dadeldak en wat sfeerlichtjes in verschillende hoogtes met een waxinelichtje erin. 



Ik lees op diverse blogs overigens dat ze de kerstboom het liefst achterwege zouden laten en puur voor sobere kerstdecoratie kiezen... Ik ben wat dat betreft dan denk ik toch een beetje 'ouderwets' ingesteld haha. Een kerst zonder kerstboom vind ik gewoon een beetje kaal. Ieder z'n ding natuurlijk maar ik hou nou eenmaal van die lichtjes en de wat apartere kerstdecoraties in de boom. Bovendien vindt ons meisje het ook geweldig. En wat zou het heerlijk zijn als we dit jaar eens een echte witte kerst zouden krijgen, vallende sneeuw terwijl je gezellig en warm binnen zit met een lekkere warme chocolademelk met slagroom, wat hapjes en de lichtjes aan, kerstmuziekje op de achtergrond terwijl het buiten koud en donker is, heerlijk! :)

Toch schuif ik het optuigen van de kerstboom nog wel even een weekje op hoor, net zoals de andere kerstdecoraties. Gewoon voor mijn gevoel...


Ik vind hem best sfeervol geworden zo! En al met al is hij toch ook nog wel neutraal.

Onze computer is vorige maand trouwens gecrasht. Flink balen natuurlijk want we kunnen niet meer bij de gegevens die erop staan, waaronder wat foto's. Gelukkig hadden we niet al te lang geleden wel een backup gemaakt. Nu hebben we uit noodzaak (we doen behoorlijk veel op de computer) dus maar een nieuwe gekocht, een Apple dit keer. Ik heb al wel ervaring met dit besturingssysteem maar na jaren achter elkaar alleen maar met Windows gewerkt te hebben is het toch weer even wennen. Hoop dat alles een beetje goed overkomt, in ieder geval zoals jullie van mij gewend zijn.

Bij deze wil ik jullie nog wel even een hele fijne sinterklaasavond wensen! Voor de kerst schrijf ik nog wel weer een post en laat ik jullie zien hoe onze kerstboom eruit ziet! ;)

Liefs Marieke

25 opmerkingen:

  1. Fijn dat het nu wat beter met je gaat, Marieke! Je hebt een mooi kerststuk op schaal gemaakt. Toen ik vanmiddag op zolder een houten schaal zag staan, had ik ook het voornemen daar een kerststuk op te maken, al weet ik niet of het er van komt.

    De kerstboom staat hier ook wel eens ter discussie, maar mijn jongste dochter hecht aan tradities en vindt een kerst zonder boom helemaal niets. Dus ook dit jaar komt ie er te staan, daar heb ik overigens ook helemaal geen problemen mee. Dit jaar doen we voor het eerst cadeautjes met kerst i.p.v. Sinterklaas en dan is een boom een mooie plek voor alle pakjes ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te lezen dat je je al wat beter voelt, die eerste maanden zijn toch ook wel zwaar, je lichaam moet overal aan wennen.
    Gelukkig vind je wel de tijd om zo al aan de slag te gaan met kerstspullen.
    Zo stoer en sober heeft wel wat vind ik, vooral met mos erin geeft het gelijk al een stoere uitstraling.
    Hier is de discussie over de boom gelukkig niet aan de orde, vorig jaar een kleinere boom, nu misschien een iets grotere, maar die sfeer houden we erin.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben blij dat je weer wat meer puf hebt. Je kerststuk is prachtig , juist vanwege de eenvoud. Ik houd van alle wisselende seizoenen in ons kikkerlandje. Zo ook van deze donkere dagen, kaarsjes aan, met donker de gordijnen dicht, haakwerkje erbij of lekker een boek.

    Ik heb een advent ster van wit gespoten metaal voorzien van allemaal kleine gaatjes op de bovenetage opgehangen, ooit ca. 30 jaar geleden gekocht bij Ikea. Is gewoon tijdloos. Ik ben ook niet zo van de bling,bling. Heb zelf al een aantal weken een zelfgemaakte krans van eucalyptisch blad op een taartschaal staan Is intussen prachtig ingedroogd. Ik ga het voor Kerst heel subtiel behandelen met witte latex of krijtverf. Wat zilveren balletjes erin en een windlicht middenin.. In februari weer de voorjaarsbollen. Zo kun je lang plezier hebben iets wat je zelf maakt toch ? Zo leuk juist al die verschillende creativiteit.

    Lieve groet van Ellen uit Garderen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat het weer iets beter met je gaat. Ik denk wel ik hoef geen kerstboom maar eigenlijk kan ik de kerst zonder kerstboom toch ook niet voorbij laten gaan...en al zeker niet voor de kinderen. Alleen dat opruimen....daar heb ik nu een hekel aan en de lampjes zijn voor manlief. Dat doen we ook echt niet samen :((
    Je hebt de schaal mooi gestyled!

    Succes met de zwangerschap, geniet ervan!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. echt een prachtig stuk heb je gemaakt zeg en fijn dat je weer wat beter in je vel zit extra genieten is dat! ssst ik ben stiekem al met de kerstboom begonnen we hadden afgelopen weekend al sinterklaas gevierd.
    hou nog wel even de vitrage dicht hoor hahahaha maar ik hou er gewoon van en dan lekker uitpakken met rood en kerstgroen hoe ouderwets kun je het maken.
    Hele fijne dagen
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi die schaal Marieke ...prachtig ...!...fijne tijd gewenst liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie schaal heb ja gemaakt , ik hou wel van dat sobere.
    Wij opteren voor een echte boom ( of liever mijn man ,woodlover hè) en de opkuis achteraf is mooi voor mij.elk jaar zeur ik om een nepboom , het gaat in dovemansoren haha.
    Nu je je een beetje beter voelt kan je weer heerlijk creatief zijn .
    Lieve groetjes
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Marieke, wat fijn dat je je weer een stukje beter voelt zodat je ook weer de energie hebt om van al die dingen te genieten. Jouw kerststuk op je salontafel ziet er heel erg mooi en sfeervol uit, ik vind het prachtig. Leuk ook met die glaajes er in voor de waxinelichtjes...
    Ja, hier komt ook gewoon de boom in huis hoor, zonder boom geen kerst... En dat doen wij ook pas volgende week, dat vinden we vroeg genoeg!
    Ik wens je een heerlijke tijd,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat mooi is je schaal geworden, echt Kerstsfeer...wat gezellig toch hé...
    hihi...ik ben ook één van de zovelen die graag eens een "andere" kerstboom zou zetten,
    ik heb het al helemaal in gedachten alleen woon ik hier niet alleen ! Maar ...ik moet wel
    eerlijk toegeven nu de boom er staat in zijn volle glorie ben ik toch blij dat ik me door mijn
    dochters heb laten overhalen om een "ouderwetse" kerstboom te zetten...héél gezellig is het nu!
    Héél fijn voor jouw dat je je beter voelt en je zin hebt in decoreren...
    Héél fijne dag nog
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je kerststuk is heel mooi geworden, heerlijk rustig en sober! Ik denk erover om dit jaar ook een ander soort "kerstboom" neer te zetten. Wat perentakken en dat met wat verlichting en sobere versiering....hoop dat de mannen er mee eens zijn.
    Fijn dat het wat beter met je gaat.
    Alvast fijne dagen toegewenst!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi winterstuk heb je gemaakt. Je kunt hier idd heel lang meedoen, door alleen een paar aanpassingen. En mos blijft toch altijd mooi om mee te werken.
    We hebben gisteren de boom gekocht, maar nog even in de schuur gezet. Het is een maatje 'groot' geworden, de kids heel blij...Eerst wachten tot de Sint het ruime sop heeft gekozen en dan kan ik dit weekend aan de slag. En als de lampjes er eindelijk inzitten, dan pas kan ik genieten van het optuigen. Als een kind zo blij...
    Fijn dat het weer wat beter gaat met je. Nu komen de 'genietmaanden': je krijgt weer energie en je buik zit nog niet zo in de weg. Geniet ervan!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ziet het er al gezellig bij je uit! Leuk dat gefrobel met takjes, mos en ballen, he?
    Dit jaar hier in het geheel geen versiering (op wat takken of bloemen na, denk ik).
    We gaan een lange tijd naar Denemarken in december en zijn dan niet thuis. Stiekem vind ik het wel fijn om het hier even zó te laten.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De schaal ziet er heel sfeervol uit hoor Marieke. Fijn dat het weer wat beter met je gaat.
    Een gezellige avond gewenst morgen!
    Groetjes, Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goed te horen dat het beter met je gaat, wat heb je een prachtig kerststuk gemaakt, ik vind hem heel sfeervol, hier weinig kerst dit jaar door de verbouwing helaas, maar stiekum toch hier en daar wel een decoratie tussen het schilderen door haha! Jij ook een fijne sinterklaas!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi gemaakt hoor! Altijd gezellig om een beetje kerstsfeer te creeeren :)
    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het ziet er prachtig uit hoor!!heel sfeervol,en lekker dat het met jou ook weer wat beter gaat.Bij mij thuis ook al in kerst- sfeer!!gezellig.ik heb 2 vergrijsde takken boompjes in franze vazen staan met verlichting op steigerhouten zuilen,en in het voorraam 2 grote vergrijsde manden met ook 2 boompjes met alleen witte verlichting .prachtig rustig zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vergeet mijn naam erbij te zetten marieke!!groetjes dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je bericht komt heel goed door Marieke!
    En wat de kou betreft: het is echt koud!!! Een grote overgang. Maar ik hou wel van dit seizoen.
    Maar je hebt een prachtig stuk gemaakt. Mijn kerstdecoraties zijn ook altijd van natuurlijk levend materiaal. Alleen mijn kerstboom is van sloophout.
    En verder ben ik nooit zo versierderig. Maar ieder haar eigen belevingen in deze tijd.
    Fijn dat je weer een beetje opknapt. Het zou ook fijn zijn als je nog even onbekommerd van je zwangerschap kunt genieten en een beetje uit de voeten kunt.
    Ik kocht ook een nieuwe laptop toen mijn harde schijf het begaf. Te oud om nog veel onkosten mee te maken en ik zit nu ook lekker achter een nieuwe. Alles gaat weer sneller en het werkt weer fijner.
    Ik wens je heel veel sterkte, maar ook een mooie decembermaand tegemoet.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooi stuk geworden Marieke en het is toch niet echt kerstig maar decemberachtig!
    Bij ons ook een boom hoor: sober is prima maar een kerstboom hoort bij de kersttradities toch? heeft niets met ouderwets te maken hoor!
    Veel plezier met optuigen er van en blij te horen dat het weer wat beter met je gaat!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Fijn dat je je al wat beter voelt. Nu kan je lekker genieten van de komende feestmaand.

    Liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Fijn om te horen dat je je beter voelt Marieke.
    Mooi stukje heb je gemaakt.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gezellig hoor Marieke, ik kan ook genieten van deze donkere dagen.
    Fijn dat je je iedere dag weer wat beter gaat voelen. Een fijn weekend!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ziet er heel gezellig uit Marieke, lekker met een warm plaid en de kaarsje aan. Wat wil een mens nog meer??

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heel sfeervol, fijn voor je dat je wat meer energie hebt!
    Ben benieuwd naar je boom :-)

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Fijn dat je weer wat meer energie hebt! Hier ook een boom , eigen schuld hoor want cadeautjes onder de boom is traditie geworden, maar daardoor voor de rest zeker niet teveel kerstspullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...