header

dinsdag 4 februari 2014

♥ Gemberpot met muurvuller

Onder het genot van een heerlijk stuk pure chocola (hmmm...) en een glas drinken, heb ik me maar weer even achter de computer genesteld. Blogtime it is! :) Door drukte helaas niet eerder aan bloggen toegekomen. Vandaag zijn we namelijk wezen kijken voor een school (open dag) voor ons dochtertje Zaïra van 2 jaar. Ze hoeft pas over 2 jaar naar school, maar toch!

Van het weekend ben ik wel weer lekker creatief bezig geweest. Dit keer heb ik mijn grote bruine gemberpot onder handen genomen. En dat is me een joekel van een pot! Maar niet helemaal naar mijn zin qua kleur. Achja... als je creatief van geest bent dan zoek je dat soort dingen ook gewoon op hé? ;) Ik ben in ieder geval echt heel erg blij met het resultaat!! Wat vinden jullie ervan?


Dit keer ben ik wel anders te werk gegaan. Na al wat potten en kandelaars met tegellijm te hebben bewerkt, wilde ik toch ook maar eens wat anders proberen. Iets fijners... Ik had op diverse blogs gelezen dat muurvuller ook wel prettig werkt, dus wilde ik me daar ook eens aan wagen. Eerst maar even naar de Action gegaan voor een pot Instantvuller. De rest had ik thuis nog wel. Nadat ik het tafelzeil had neergelegd, mijn kliederschort had aangetrokken en de verfspulletjes had klaar gezet... de pot er maar bij gepakt (phoe, zwaar ding!). Hieronder zie je de gemberpot die ik onder handen heb genomen.

 

Op zich een hele mooie pot hoor, sowieso de vorm! Maar zoals ik al zei, qua kleur vond ik hem niet mooi genoeg. Hij was me te bruin en te donker en eigenlijk ook te glimmend. Dus ja, dan moet hij er gewoon aan geloven bij mij. Ik ben dus lekker in de weer geweest met muurvuller en dat is inderdaad fijn spul! Je hoeft namelijk geen papje te maken zoals bij tegellijm want het is een soort van kant-en-klare pasta die je erop smeert. Ideaal! Alleen droogt deze, in tegenstelling tot de tegellijm die ik had gebruikt, niet grijs maar wit op. Waar ik achteraf overigens heel blij om ben want anders had de kleur toch weer hetzelfde uitgepakt als bij de vorige pot die ik heb aangepakt. En ik wilde juist weer even een iets andere stijl.

 

Zoals je kunt zien heb ik nu wat andere trucjes toegepast op deze pot doordat ik her en der wat inspiratie op heb gedaan. Ik heb namelijk rafelig touw gebruikt om de pot extra te benadrukken met 2 lijnen rondom. Van boven is hij namelijk gefrijnd en de onderkant van de pot en de hals waren glad. Het leek me mooi om de pot te onderbreken met lijnen zodat het niet zo'n groot glad oppervlak werd en ergens vind ik hem daardoor net even iets karakteristieker worden en daar hou ik wel van.

Verder heb ik de muurvuller in dunne lagen opgebracht zodat het gefrijnde van de pot nog wel zichtbaar bleef en ik heb gewoon weer dezelfde matte muurverf gebruikt als bij mijn andere creaties (roomwit en modderkleur). Deze ook weer aangebracht met een heel nat sponsje maar dit keer heb ik er ook koffie en thee met een schuursponsje overheen uitgeperst en uitgewreven. En toen alleen als finishing touch nog wat bakpoeder voor die mooie matte waas...

 


Liefs Marieke

23 opmerkingen:

  1. je hebt eer van je werk, want je Gemberpot is een plaatje geworden.
    Leuk, om met twee touwtjes te werken...dat is nog niet voorbij gekomen, althans ik heb het nog niet gezien, weer een ideetje erbij.
    Fijne Avond nog!

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig wat is ie mooi geworden echt superrr....geniet er maar lekker van....liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is zeker een joekel van een pot! Daarom heel mooi gedaan om hem met 2 touwtjes te onderbreken. Mooi zo op je tafel!

    Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt super geworden zeg!! staat ook mooi op je tafel.

    Groetjes, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou Marieke dat is een beauty geworden, al vond ik m in het bruin helemaal niet zo gek hoor!
    Maar misschien past ie nu wel beter bij je inrichting en dan heb je er weer veel plezier van!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, wat een gave pot. Staat mooi daar op je eettafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo wordt een mooi gevormde pot, nog mooier, wat eenvoudig eigenlijk, gewoon wat instant vuller en klaar:) al die klusmannen moet ons vrouwen wel vreemd vinden, maar als ze het resultaat zien dan weten ze waarom we het doen!!!
    Leuk om een school te gaan bezoeken, moeilijk om een keus te maken, eerst lekker sfeer proeven.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zo simpel kan het zijn, maar ik vind het effect best 'groots' en weer helemaal in ons interieur passen! :) Leuk!

      Phoe, dat is nog best moeilijk hoor, zo'n school zoeken... Je wil tenslotte altijd het beste voor je kind. Ach, misschien ben ik ook wel te kritisch haha.

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  8. Geweldig creatief werk :) Die pot is echt heel veel leuker geworden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi is de pot geworden!
    Ik ben er ook al mee bezig geweest: een leuke bezigheid hè.
    En heb je al een school gezien die bij je past? Lastig om te kiezen hè. je kunt ook veel op internet vinden zoals een rapport van de inspectie, misschien maakt dat het kiezen wat makkelijker. Ligt er ook aan wat je belangrijk vind: vriendinnetjes dichtbij huis, lopend naar school of het beste onderwijs! Moeilijk maar je hebt nog even de tijd toch, of moet je bij jullie al zo vroeg opgeven?

    Fijne avond
    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heel erg leuk Trijnie! Is een beetje een hobby van me geworden dus je zult nog wel meer creaties van me voorbij zien komen haha.

      Bedankt voor de tip! We hebben gelukkig nog wel even, een jaartje van tevoren opgeven is vroeg genoeg hier in Harderwijk. Maar als je dat nog later doet vinden ze alsnog ook wel een plekje voor je kind. Dat scheelt weer! ;)

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  10. Wat heb je toch weer eer van je werk ,hij is erg mooi geworden !
    Fijn weekend !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, prachtig. Ik heb net een reactie geplaatst in een nieuwere post en nu zie ik hem hier volgens mij. Gaaf zeg, ik dacht echt dat het een oude was :)
    Hij is echt supermooi.
    Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. GAAAAF! En wat een idee met dat touw, eentje om te onthouden :))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel mooi geworden ...en dan dat touw.... ik heb die instantvuller gebruikt op een rieten vaas...lijkt nu net een stenen pot...supermooi:)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Marijke,

    Wat moet ik doen als de muurvuller niet goed wil blijven "plakken"?
    Het is een gladde ondergrond en ik smeer het van de ene kant naar de andere... :-(
    Moet je meerdere dunne lagen of 1 dikke laag aanbrengen?
    Wat voor werk gebruik je voor de afwerking?
    Alvast bedankt...!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beetje late reactie (sorry) maar ik zou op een heel gladde ondergrond denk ik dan gewoon eerst een primer zetten zodat die wat ruwer wordt. Hierdoor hecht de muurvuller beter. Succes!!

      Verwijderen
  15. Hoi Marieke, welke kleuren verf heb je gebruikt? En hoe heb je de kleuren erop gebracht? Wil nl dezelfde kleur als jou pot maken. Hoor t graag van je! Groetjes denise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Denise,

      Ik heb roomwit en modderkleur gebruikt. Heb er helaas geen kleurnummers van, waren gewoon nog restjes verf die ik had liggen. Succes!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  16. Hey hoi. Prachtig resultaat. Ik ben zelf ook wat bezig met het 'pimpen' van spulletjes en vraag me af of je dat koffie en thee hebt gedaan als de verflaag droog is. Ik denk van wel maar dacht vraag het nog even na. Groetjes Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hey hoi. Prachtig resultaat. Ik ben zelf ook wat bezig met het 'pimpen' van spulletjes en vraag me af of je dat koffie en thee hebt gedaan als de verflaag droog is. Ik denk van wel maar dacht vraag het nog even na. Groetjes Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi, prachtig resultaat! Maar hoe lijm je het touw op de pot? Ben op zoek naar een pot van 50cm hoog, leve de kringloop;-) Ik hoop binnenkort ook mijn klusjes op pinteres te zetten.. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...