header

vrijdag 7 februari 2014

♥ Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Of nouja, aan de wand? Op de eettafel eigenlijk. Maar ik vond 't wel een leuke titel. ;)

Tsja, de spiegel... Hij is redelijk groot, iets van 90x120 cm. Ik kocht hem ooit helemaal aan de andere kant van het land (echt, waar gaat het over?). Maarja, ik vond hem via marktplaats en móest hem gewoon hebben dus dan wil ik daar ook wel even voor rijden! De kleur die erop zat vond ik niet mooi, maar daar keek ik wel doorheen. De vorm daarentegen vond ik veel belangrijker en dan die mooie verweerde spiegel erin... met bruine vlekjes. Het weer. Een 'normaal' iemand zou daar juist op afknappen, maar wij vrouwen die van de landelijke sfeer en Hoffz-stijl houden, vinden dat juist weer interessant en mooi. Raar volkje zijn we toch! ;)


Maar goed, eenmaal thuis had ik hem gelijk in de zwarte zijdeglans verf gezet. Dat was nog in mijn 'zwarte' periode. En hoewel ik zwart nog steeds een intieme en krachtige sfeer vind geven in het interieur (nu meer liefhebber van de soft black variant, oftewel de zeer matte zwart) pas ik dat nog nu eigenlijk zelden toe in ons interieur. Hout voert altijd wel de boventoon. Ik hou van hout! In verschillende tinten bij elkaar en dan het liefst verouderd, mat, gebleekt, doorleefd maar toch ook stoer en uniek in zijn soort. ;) Dat effect wilde ik nu ook gaan toepassen op deze effen zwarte lijst. Maarja, hoe? Gelukkig was de lijst lichtelijk bewerkt met wat tierlantijntjes waardoor je daar wat verschillende kleurnuances op zou terugzien. Ik ben maar gewoon aan de slag gegaan...

 

Met een zeer matte verf in een hele lichte taupekleur heb ik de lijst op kleur gebracht. Gewoon een beetje slordig en niet helemaal dekkend. Vervolgens met de inmiddels bekende 'modderkleur' (sterk verdund met water) diverse slordige en onregelmatige vegen over de lijst getrokken. Even wat opgeschuurd zodat de zwarte ondergrond af en toe weer naar boven komt en daarna met een iets minder verdunde modderkleur weer wat accenten benadrukt en uitgeveegd. Eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk, maar wel helemaal naar mijn zin!

 

Het lijkt nu echt op verweerd mat hout en oogt veel rustiger zo op de lichte eettafel. Ik zal binnenkort nog even een goede foto maken zodat je het wat duidelijker ziet. Nu met mijn bewerkte potten erbij heb ik eindelijk dat felbegeerde heerlijke sfeertje neer weten te zetten! Wat kan een mens toch blij zijn met zoiets eenvoudigs. Anderzijds... eenvoud siert, nietwaar?


De pot in het midden kocht ik bij de kringloop. Ik vond het model zo leuk! Hij had oorspronkelijk nog twee 'oortjes' maar die heb ik eraf getikt met een hamertje. Vervolgens heb ik hem bewerkt met diverse soorten verf en daarna nog even wat paste wax in de kleur cement erover voor die mooie vergrijsde waas.


Zo, dit is weer een aardig lange post geworden haha. Ik wil de nieuwe volgers nog even welkom heten en wens jullie allemaal alvast een heel fijn weekend!

Liefs Marieke

12 opmerkingen:

  1. Die modderkleur heeft wel geweldig effect want die spiegel is van model al geweldig, maar met jouw 'geklieder' nog mooier geworden. Sfeervol hoekje zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dat weer mooi opgeknapt. Staat mooi zo bij elkaar op de eettafel. Jij ook een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi,

    Mooi geworden zeg! Heerlijk hé zo bezig zijn. Bedankt voor het delen. Kunnen er nog meer mensen mee aan de slag en er thuis van genieten ;)

    Groetjes de onbekende volgster

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar is dit blog ook voor, om inspiratie op te doen of gewoon om lekker van te genieten! :) Dus graag gedaan hoor!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  4. Zo je spiegel is van een klassieke look naar een doorleefde look gegaan, prachtig joh! Zo zie je maar weer de aanhouder wint. Maar ik heb hier ook nog een spiegel staan, die staat ook nog op mijn to do lijstje. Heerlijk al die tips thanks!

    Lieve groet,
    Gerralda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi gedaan! Ik ben net mijn spiegel in de hal aan het bewerken...was zwart en is nu in een taupe-grijs tint overgeverfd...en wilde hem ook wat doorschuren...;-))
    Komt aardig overeen toch...;-))
    Fijn weekend!
    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is je spiegel mooi, een plaatje zo op tafel en hoe eenvoudig kan het zijn om dit effect te krijgen, maar je moet het wel aandurven hoor:)
    Wat leuk dat je de pot zo bewerkt hebt, en de paste wax doet weer wonderen...

    Fijn weekend en een lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die kleine testpotjes van Noir & blanc zijn super! Ik heb er laatst mijn kandelaars mee bewerkt.
    Ze hebben hele mooie kleuren én (niet onbelangrijk) betaalbaar.
    Je spiegel is heel mooi geworden. Blijf maar lekker aanmodderen, hihi!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke blog heb je. En ik ben helemaal verliefd op die grote kruik op de eerste foto, prachtig.
    Ik ga nog even je andere posten lezen en natuurlijk word ik volger.
    Een fijn weekend, liefs Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat mooi is de spiegel geworden, meteen een heel ander sfeertje, ....prachtig!

    Groetjes, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi geworden hoor je spiegel , en het geeft gelijk een andere sfeer !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...