header

dinsdag 12 augustus 2014

♥ Een nieuwe dakkapel

Afgelopen weekend werd onze huidige dakkapel (300 cm binnenmaats) helemaal gerenoveerd/vervangen voor een nieuwe. Zo kregen we nieuwe beplating, enkele nieuwe dakpannen en panlatten en uiteraard een compleet nieuw kozijn met dubbel glas en twee kantel/kiepramen erin.

De nieuwe dakkapel, weer mooi netjes!


Dat betekende dus het oude hardhouten kozijn eruit zagen en de nieuwe erin zetten. En dan natuurlijk nog de beplating van de zijkanten en boording vernieuwen. We hebben gekozen om samen te werken met Dirk Ponsteen dakkapellen. Een achterneef van Bas is bevriend met hem en maakt de tekeningen voor de dakkapellen, zodoende gelijk maar e.e.a. geregeld. De twee mannen waren zaterdagmorgen al vroeg aanwezig en met de grote bus en aanhanger die ze meebrachten namen ze wel vier parkeerplaatsen in beslag. Dus het was wel goed (en handig) dat beide buren er niet geparkeerd stonden. ;)  

We kozen voor kunststof vanwege het geringe onderhoud. Het andere kleine dakraampje op zolder was vorig jaar al vernieuwd en eenmaal voor kunststof gekozen willen we dat hier ook doortrekken. Kozijnen verven is niet onze favoriete bezigheid dus dan is kunststof wel een uitkomst.

Hier zie je nog het oude kozijn dat eruit moest.


De dakkapel die er al zat was echt aan vervanging toe. De houten kozijnen waren half aan het rotten door het vele vocht dat er op bleef staan (vanwege de raampjes van enkel glas). En de houten panelen aan de zijkant waren ook niet al te best meer.

De dakkapel zoals hij er eerst uitzag (vies!).

Hierboven even een kiekje van de mannen. Helemaal rechts is mijn eigen man. ;) Tussen de middag hebben we even lekker patatjes met snacks gegeten met z'n allen. Na een bewolkte ochtend kwam het zonnetje ook lekker door en werd het nog behoorlijk warm op het dak ook.


Het nieuwe kunststof kozijn zit erin.

Als bekleding voor de dakkapel kozen we voor trespa platen in fris wit, hetzelfde als de overkapping boven onze voordeur. Het ziet er mooi strak uit en is makkelijk schoon te houden.


Ze hebben er een ochtend en middag werk aan gehad en alles zit er mooi strak in en is ook nog eens super netjes afgewerkt. Ik kan ze echt aanbevelen. Bedankt mannen!

Binnenkort laat ik jullie mijn nieuwe vondsten zien zoals beloofd, nog even geduld!

Liefs Marieke

18 opmerkingen:

 1. zoo mooi zeg,een heel ander gezicht!!lieve groet dédy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een grote klus geklaard. Ik denk dat je blij bent dat het klaar is.
  Het is een mooie grote dakkapel geworden.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marieke, dat was blijkbaar een serieuze klus... kan best geloven
  dat je héél blij bent dat het af is ...
  héél benieuwd naar je nieuwe-spullen-post ....:-)
  fijne dag nog
  liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Marieke, wat een klus zeg! Maar erg mooi, wij hebben boven ook kunststof, ik vind hout persoonlijk wel mooier maar verven is ook niet mijn mans hobby haha. Ik ben benieuwd naar je nieuwe vondsten! Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De komende jaren heb je weer plezier van deze investering. Met nieuwe materalen krijgt je huis weer een frisse aanblik.
  Ga je de kamer van de dakkapel ook een nieuwe look geven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou de kamer wordt nu gebruikt als drooghok voor de was en om alle rommel op te bergen. Niet echt speciaal dus. Maar in de toekomst willen we hier Zaïra's slaapkamer gaan maken. :)

   Liefs Marieke

   Verwijderen
 6. Heel mooi dat zal een flinke klus geweest zijn maar heb je wel meteen veel ruimte gecreerd lijkt me :-)
  Inderdaad kunstsstof kozijnen zijn ideaal ik wil ook nooit meer anders (we hebben ze alleen nog maar boven ) ze zijn er ook met houtnerf niet van echt hout te onderscheiden die hebben wij ook en onderhoudsvriendelijk lekker hoor want dat schilderen is maar niks :-))

  Lieve groet Johanna Elfies Home

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan maar weer gedaan zijn en kunststof kozijnen in je dakkapel is volgens mij goede optie; zeker met het idee dat je op je pannendak moet staan als je wil schilderen, niks voor mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een fijn gevoel dat het weer netjes is, hier heb je jaren geen omkijken meer naar!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een grote klus geklaard! Altijd fijn als dat dan weer gebeurd is, nu lekker binnen afwerken. Het ziet er mooi strak uit!
  Liefs en een fijne dag! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Al ben ik geen fan van kunststof, ergens snap ik jullie keus wel. Wij (Gert) heeft juist deze zomer onze dakkapel weer een goede verflaag gegeven en daar kwam toch wel het nodige kunst -en vliegwerk bij kijken! Lekker dus dat jullie er nu voorlopig geen omkijken naar hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat kan ik geloven dat je blij bent dat deze klus geklaard is .
  Ik zou ook niet graag zo hoog onder dak die dakkapel schilderen brrrr heb hoogtevrees.
  Goed idee , kunststoframen .
  Ben ook benieuwd naar je spullen die je hebt gekocht
  Groetjes uit belgenland
  Christel ( jilly is weekje bij haar vriend .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben ook al jaren een dakkapel met kunststof kozijnen en al gaat voor het mooie mijn voorkeur uit naar hout, het is ideaal dat je er niets mee te doen hebt. Bij ons ziet het er na vijftien jaar nog altijd mooi uit. Wat zul je ook blij zijn met dubbel glas! Mooi hoor...jullie kunnen er weer jaren tegen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zwarte tekst op donkere ondergrond, niet zo'n gelukkige combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Marieke,
  Dat is dan weer een hele toer, zo'n dakkapel plaatsen, of vernieuwen... Maar het is gedaan en daar gaan jullie nu heel lang heel veel plezier van hebben, zonder de twee- of drie-jaarlijkse schilderklussen (ik weet niet om de hoeveel jaar dit gedaan moet worden)... Ons hele huis heeft kunststofkozijnen, maar dit is een huurhuis en dus niet onze eigen keuze. Ik weet niet of ik voor kunststof zou kiezen, ik vind houten kozijnen zo mooi. Maar voor boven op het dak is het natuurlijk wel heel erg aan te raden... daar wil je niet op hoeven klimmen om te schilderen...
  Ik wens je een fijne avond en rest van de week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een project zeg. Maar het is heel mooi geworden, echt waar! Zelf hebben we laatst ook een mooie dakkapel laten zetten door Post (deze om precies te zijn www.aannemersbedrijf-post.nl ) en we zijn er ook zeer tevreden mee. Even mooi afgewerkt als bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het ziet er nu heel erg netjes uit hoor. Hebben ze er lang over gedaan of wat het snel voor mekaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk blogpost: het geeft mij weer inspiratie voor het laten verbouwen van onze zolderkamer tot een heus studeerkamer waar dankzij het geplande dakkapel ruim veel zonlicht binnen zal vallen. En wie wordt 't later ook een kinderkamertje!..

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...