header

maandag 18 augustus 2014

♥ Vijf potten in opdracht

Ohh ik heb zoveel ideeën voor posten want ik heb weer allerlei leuke nieuwtjes, maar vandaag plaats ik eerst deze maar...

Woensdagavond stonden ze klaar... de vijf potten die ik in opdracht mocht bewerken voor Geke (en haar buurvrouw en dochter). Allemaal graag met een touwtje erom, was de vraag. Nou dat kan hoor! :)


Leuk ingepakt stonden ze al klaar op de tafel met een labeltje van WONEN a la Mar eraan. ;) Volgens het inmiddels wel bekende recept met instantvuller ging ik aan de slag, touwtje erom, weer opnieuw in de instantvuller en vervolgens goed laten drogen. Daarna heb ik de potten opgeschuurd en ging ik met diverse tinten verf aan de slag. Als finishing touch gebruikte ik wat bloem en wreef ik de potten plaatselijk nog een beetje in met donkere aarde. 


Zie hieronder de resultaten. Helaas lukt het me niet helemaal goed om de juiste kleur op de foto over te brengen. Ze lijken namelijk vlekkeriger dan ze zijn. Toch maar eens een cursus fotografie gaan volgen haha. Geke wilde haar potten en die voor haar dochter graag wat donkerder hebben en de buurvrouw wilde ze liever iets lichter. Zo gezegd, zo gedaan.

De potten voor Geke (voor en na):De potten voor haar buurvrouw (voor en na):En de pot voor haar dochter (voor en na):Het was een flinke klus maar echt enorm leuk om te doen, dus ook via deze weg wil ik je nog van harte bedanken voor de opdracht Geke! Bedankt voor het vertrouwen.

Ik heb inmiddels ook een andere techniek bedacht om potten mooi oud te laten lijken. Door de echte oude potten te observeren, de verschillende lagen te bekijken... zag ik duidelijke verschillende structuren. Diezelfde techniek wil ik binnenkort dus uiteraard op een pot gaan proberen, maar daarvoor moet ik eerst nog een goede grote pot zien te vinden. Dus dat zien jullie vast nog wel een keer voorbij komen op mijn blog. Inmiddels heb ik een deel van mijn verjaardagsgeld al aan wat hele mooie spullen besteed die op mijn wensenlijstje stonden. Die laat ik jullie uiteraard binnenkort zien!

Liefs Marieke

22 opmerkingen:

 1. Ohhh Marieke, wat heb je dat mooi gedaan! Wat een klus ook, maar het resultaat mag er zijn. Ik heb zelf ook een paar potten bewerkt, dus ik weet hoeveel tijd er in gaat zitten. Maar net als jij vond ik het ook enorm leuk om te doen!

  Fijne zondag en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je weer mooi gedaan. Handig z'n buurvrouw hi hi
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet mijn buurvrouw hoor hihi. Ik kende Geke niet, ze benaderde me via de mail. Zij en haar buurvrouw wilden graag potten laten bewerken, vandaar.. ;)

   Verwijderen
 3. Ik voel een verbouwing aankomen... een atelier zou ideaal zijn ;-)))
  Je bent lekker bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Marieke , heel mooi ,vooral de laatste geniet mijn voorkeur .
  Hoe doe je dat toch met dat touw , bij mij wil dat niet lukken ;)) misschien ben ik niet zo handig haha.
  Mooi geslaagde opdracht
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat weer mooi gedaan, MJ! En wat een tijd zul je erin gestoken hebben, maar het resultaat mag er zijn.
  Ben benieuwd naar je nieuwe werkwijze!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geworden, hoor. Leuk dat je hiervoor opdracht krijgt.
  Inmiddels is iedereen aan het potten bewerken, maar je buurvrouw durft het zeker niet zelf aan? Nou ja, ze heeft in elk geval heel mooie potten nu! Goed gedaan.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet mijn eigen buurvrouw, maar de buurvrouw van Geke (beide komen ze uit een andere plaats). ;)

   Verwijderen
 7. Echt super !!! geweldig gedaan !!...leuk hoor dat je dit mocht doen !..fijne zondag liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is het toch leuk om te doen. En natuurlijk een groot compliment. Zo'n grote opdracht. In mijn vakantie ben ik voor het eerst er ook mee bezig geweest. Maar ik ga er zeker nog een maken. Eerst een mooie pot zien te vinden.
  Maar ze zien er super uit hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je dat mooi gedaan !!!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooi gedaan Marieke! Ik krijg gewoon zin om zelf te gaan experimenteren, heb alleen zo weinig tijd haha. Fijne zondagavond nog, liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zijn prachtig geworden! Heerlijk om zo andere mensen blij te maken. Mijn zus en ik zijn ook altijd bezig met het bewerken van potten. Het is zo leuk om te doen. En geen pot/kan die hetzelfde wordt.
  Fijne dag nog. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De potten zijn mooi geworden. Ik ben benieuwd naar je nieuwe techniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi gedaan, Marieke!
  Ook heel leuk ingepakt! Ik zou zeggen"opdracht geslaagd".

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knap werk verricht Marieke, goed gelukt!
  Leuk zo je eiegen label er op:)

  Groetjes, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je dat weer mooi gedaan Marieke! Waar haal je toch de tijd vandaan...

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi marieke ik volg je al langer als stille volgster maar sinds gister ook begonnen met bloggen maar moet nog veel leren hihi je bent ook zeker een inspiratiebron voor mij! heel erg mooi gelukt weer!wat ontzettend gaaf om opdrachten te krijgen in iets wat je zo graag doet! Liefs danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze opdracht is meer dan geslaagd zo te zien, dat krijgt vast een vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nou Marieke druk bezig geweest , ik ben ook heel benieuwd naar je aankopen en je nieuwe manier van bewerken!! Leuk hoor zo bezig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...