header

zaterdag 9 augustus 2014

♥ Vive la France!

Na drie weken vakantie is het toch ook wel weer heerlijk om thuis te komen, hoor! Ik heb lekker veel inspiratie opgedaan en diverse mooie spulletjes gekocht, maar daarover de volgende keer meer. In deze post wil ik jullie een stukje van onze vakantie laten zien.

Ondanks de helaas behoorlijk verregende vakantie die we in Frankrijk hadden (het was slechts 5 dagen droog en zonnig maar lekker warm), hebben we toch nog heerlijk genoten! Vooral van de prachtige omgeving. We zaten met onze tent op een camping in het plaatsje Lépin le Lac, rechtstreeks aan het meer van Aiguebelette in de streek Savoie (vlakbij Chambéry). Een prachtige groene omgeving met bergen en mooie stadjes in de omgeving. Vanwege de vele regenachtige dagen trokken we er dan ook vaak met de auto op uit en dat leverde veelal mooie plaatjes op.

Zoals deze, tijdens ons ritje door de bergen met een prachtig uitzicht over lac du Bourget:




Verder zagen we tijdens ons bezoek aan het kleine dorpje Le Planolet hoog in de bergen, een soort van koeiendemonstratie waar de koeien echt supergrote en zware bellen met lederen banden droegen:


 

In het verleden zijn we heel vaak op vakantie geweest aan het meer van Annecy. Een bezoek aan deze stad was voor ons dus als een soort flashback. Vooral het oude gedeelte van de stad is prachtig:





Uiteraard aten we tijdens onze vakantie heerlijke ijsjes in allerlei smaken en bezochten we de schattigste winkeltjes:



Toen we een andere dag een stuk gingen rijden kwamen we bij het onverwachts mooie dorpje Chanaz uit, met mooie oude details. Door het dorpje stroomt een rivier, waar we ook een boottocht op hebben gemaakt:





We maakten ook nog een mooie wandeling naar de watervallen van cirque de saint Meme in St. Pierre d' Entremont:




En onderweg in de auto maakte ik uiteraard ook nog wat foto's... huisjes met de veelal kenmerkende luikjes bij de ramen, waar ik zo gek op ben:



Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad en zijn we lekker uitgerust. Volgende week gaan we weer aan het werk en pak ik het verdere bloggen ook weer op. Voor alle lezers die nog met vakantie gaan: Heel veel plezier en geniet ervan!

Liefs Marieke

20 opmerkingen:

  1. Dit is weer een ander Frankrijk dan waar wij meestal heen gaan (Provence).
    Maar ook heel mooi, het doet me denken aan de Elzas waar we een tijdje geleden een paar dagen waren. Heerlijk om te zien al die prachtige natuur! Jammer dat jullie niet echt goed weer hadden, maar gelukkig hebben jullie je goed vermaakt!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er daar prachtig uit. Wij hebben geluk gehad met het weer. Wij zaten in Nederland en hebben een dag regen gehad. Verder mooi zonnig weer. Ondanks de regen kan ik mij voorstellen dat je hebt genoten van jullie vakantie. Het zag er prachtig uit.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook een mooie streek....Als wij op vakantie gaan naar Frankrijk vertoeven wij meestal in de Provence.
    Ja, het is ook altijd weer fijn om thuis te komen.En dan die eerste blik op je tuin en interieur is dan ook even heel anders en denk je meestal" het ziet er nog niet zo slecht uit"...hi..hi..maar het wend wel weer snel en dan ben ik toch altijd aan denken wat ik nog kan veranderen:)
    Trouwens, ben wel benieuwd wat je gekocht hebt.


    Fijn weekend,

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan me voorstellen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad! Wat is het daar ontzettend mooi zeg!

    Fijn weekend

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er prachtig uit waar je bent geweest. Gelukkig heb je je over het slechte weer heen kunnen zetten en toch kunnen genieten! 'Uiteraard' ben ik ook benieuwd naar je aankopen!
    Gezellig weekend, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo te zien hebben jullie een heerlijke vakantie gehad.
    Mooie natuur , prachtige landschappen en pittoreske dorpjes....
    Ik kijk al uit naar je volgende post om te zien wat je hebt gekocht.
    Geniet nog van de resterende vakantiedagen
    Heel fijn weekend
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toch jammer dat jullie veel dagen met regen hebben gehad, persoonlijk word ik daar op vakantie nooit zo vrolijk van. Thuis vind ik het veel minder erg, alhoewel ik ook thuis in de zomer het liefst in de tuin verblijf.

    Gelukkig hebben jullie desondanks lekker genoten. De streek ken ik niet, maar het lijkt mij de moeite erg waard. Ik ben benieuwd wat je gekocht hebt, maar dat horen we vast nog wel ;-).

    Fijn weekend en liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo te zien zijn jullie op vakantie geweest in een mooi deel van Frankrijk. Jammer van de dagen met slecht weer. Gelukkig hebben jullie toch genoten. Ik ben net als de andere volgers benieuwd naar je aankopen. Had je daar nog plaats voor in de auto?!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aan de foto's is het niet te zien, dat slechte weer. Ze zijn prachtig! Leuk om Annecy weer eens te zien, wij waren er ook al eens geweest, jaren geleden, vóór de kinderen. Het staat nog op ons programma om daar ook weer eens terug te keren. Ook de omgeving is de moeite waard, zie ik. Lekker groen en ja, die luiken op die romantische huizen...blijven foto-geniek!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Marieke, wat een prachtige plaatjes.... krijg heimwee naar onze Franse vakantie van 2 jr geleden .... de marktjes, de dorpjes, terrasjes en ijsjes....
    Héél benieuwd naar de spulletjes die je hebt meegebracht en welke franse toets we in je
    interieur gaan ontdekken ....
    héél fijn weekend
    geniet ervan
    Liefs
    Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Marieke,
    Zo te lezen en te zien hebben jullie ondanks het weer een heerlijke vakantie gehad. Wat een mooi gebied is dat daar. Heerlijk die oude dorpjes, ze hebben duidelijk ook mijn voorkeur boven de grote steden...
    Ik ben heel benieuwd naar wat je gekocht hebt, maar geniet eerst maar even van de laatste vrije dagen...
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Welkom thuis, Marieke na de vakantie. Jammer dat het een beetje nat was, maar jullie hebben wel veel gezien.
    Wat is Frankrijk dan mooi! En die oude dorpjes en huisjes, ik zou er wel een willen, een huisje dan...
    En zoals wij blogsters dan heel bescheiden zijn, vragen we: heb je ook nog wat meegenomen?
    Geniet nog van de laatste dagen en ook weer veel plezier in het werk!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk om zo even mee te genieten. Ook dit deel van Frankrijk ziet er fantastisch uit. Annecy staat nog op de verlanglijst, maar er mag nog wat meer bij, zie ik. Fijn dat je ondanks de regen hebt genoten. Enne... welkom thuis.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het ziet er prachtig uit daar. wij hebben onze vakantie nog tegoed, ook naar Frankrijk.
    Dit jaar gaan we laat en het is altijd afwachten of het zonnig is, dat zijn dingen die je toch niet in de hand hebt, maar net als jij, vermaak ik me dan toch wel hoor.
    Het ziet er allemaal heel mooi uit op de foto's!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat jammer van het slechte weer....maar mooie foto' s en een heerlijke Franse sfeer!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammer van het weer, maar ziet er prachtig uit daar. Wij zaten hier een half uur vandaan in Elburg op de camping en zijn allemaal donkerbruin, maar dat weet je nooit van tevoren natuurlijk. Nog even aan het nagenieten en dan komt de inspiratie zelf wel weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk toch.....fijn dat je er weer bent.......!....lieve groetjes Ria....x..!....

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Marieke, welkom thuis! Wat een mooie foto's, ik ken deze streek niet maar het ziet er prachtig uit. Wij zijn ook in Frankrijk geweest, bij Frejus. We hebben goed weer gehad, jammer dat het bij jullie wat minder was. Maar ik had het al van meer gehoord, fijn dat je weer thuis bent! Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Welkom thuis Marieke! Ziet er uit als een mooie vakantie.. Wel jammer van het weer zeg.. Leuk dat je er weer bent en dat je weer gaat bloggen!! :)

    Liefs Lieke
    http://robust-posch-wonen.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jammer van het weer maar heb inderdaad niet het idee dat jullie er minder om genoten hebben. Enne gezellig dat je weer in blogland bent!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...