Vandaag had ik echt weer eens zin in een lekkere hartige taart als avondmaal. Meestal maak ik hier zelf deeg voor maar daar had ik vandaag helaas geen tijd voor dus ik heb gewoon een pakje kant-en-klaar hartig deeg gekocht (net zoiets als bladerdeeg) en de ingevette ovenschaal hiermee bekleed. Nadat ik de oven had aangezet om alvast op te warmen sneed ik de champignons, courgette en snoeptomaatjes (die hebben meer smaak) in stukjes. Toen het gehakt lekker rul gebraden met gehaktkruiden en milde paprikapoeder en de groenten erbij gedaan. Ondertussen de mix klaar gemaakt van eieren, melk, Italiaanse kruiden en een beetje grof gemalen zwarte peper en zeezout. En dan.. Hup, het gehakt/groentemengsel in de ovenschaal gedaan en verdeeld en bestrooid met geraspte oude kaas. Dan alleen nog het melk/eimengsel erbij en nog wat geraspte kaas erover. Klaar om in de oven te doen...
Na ca. 35 minuten had hij een lekker knapperig gebruind laagje gekregen en kon ik hem eruit halen. Aan tafel!! Hmm... We hebben er weer heerlijk van gesmuld allemaal! Hoop dat jullie ook allemaal lekker gegeten hebben!
Dat ziet er lekker uit. En wat een leuk blog. Fijn is het als je blog getipt wordt. Ik heb er ook net wat volgers bij dankzij Pietrik. Ik ga je volgen.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Esther
Hoi Marieke, je hartige taart ziet er lekker uit! Ik ga je blog volgen. Je bent van harte welkom om mij blog te bezoeken.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Reineke
Hoi dames, bedankt voor jullie reactie! Ik heb jullie blog bekeken en ben ook volger geworden hoor!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Marieke
Dat ziet er wel heel lekker uit zeg.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je heel veel blogplezier.
Liefs, Marjonel
Lijkt me lekker, ik krijg meteen trek!!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Monica
Ik hou van hartige taart :-) deze ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Dorine
Ik hou ook zo van die hartige taarten. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenFijne dag.
groetjes Anita
Wat een leuke blog Marieke, ik ga je volgen! Ei-melk mengel? Hoeveel? Misschien ben ik dom maar ik heb dit nog nooit gemaakt maar het bladerdeeg toevallig al wel in vriezer zitten ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Petra
Hoi Petra. Wat leuk, dank je wel! Hoezo dom? Nee hoor, ben je gek! Ik doe soms ook maar wat haha. Ik gebruik meestal 3 eieren en een scheut melk maar niet teveel want anders wordt het zo papperig. In feite maak je een soort van omelet. ;) Eet smakelijk alvast voor de volgende keer! Laat je even weten hoe hij smaakt?
VerwijderenLiefs Marieke