header

woensdag 15 januari 2014

♥ Metamorfose: Een hele nieuwe look

Zoals jullie op eerdere foto's al konden zien hebben we nu licht houten meubels, maar voor de kerst waren ze nog donker. Eiken meubels behandeld met Leha impregneerolie zwart. Niet echt landelijk en ik was een beetje uitgekeken op dat donkere. Ze moesten sowieso eigenlijk opnieuw geolied worden want er zaten wat vlekken en krassen in, bovendien brachten ze niet de sfeer die ik voor ogen had. Ik wilde ze liever wat lichter, alsof het geleefd oud hout is.


En als ik eenmaal iets wil, dan ben ik heel enthousiast en wil ik het gelijk proberen dus ben ik gelijk maar op pad gegaan voor een blik Leha impregneerolie whitewash (speciaal voor vloeren dus extra sterk). Toen thuis als eerste de salontafel en eettafel in de whitewash gezet, gewoon over het donkere eikenhout heen. Het resultaat was subtiel, door de donkere ondergrond werden alleen de nerven gevuld met de whitewash en dat gaf een mooi doorleefd effect. Maar toen ik eenmaal het hoge dressoir in de whitewash had gezet, ging het mis. Helaas pakte de whitewash daar veel te heftig en sloeg het hele meubel grijs uit. Het zag er niet uit! Toen toch besloten om alle meubelen licht maar wel grof en slordig op te schuren voor dat oude doorleefde effect. Manlief even vriendelijk aangekeken of hij het schuurwerk op zich wilde nemen en ik heb ze vervolgens in de whitewash gezet. Het was even werk, maar het resultaat mag er zijn. Wij zijn super tevreden!

 

Je ziet nog goed de donkere nerven en lijnen van het hout en dat maakt het juist wat stoerder. De meubels hebben we destijds zelf ontworpen en op maat laten maken bij meubelmakerij Teboveldt. Daar heb ik nu ook de impregneerolie weer gekocht. De witte brocante klepbank komt bij De mooiste meubelen vandaan maar zonder kussen zit deze eigenlijk best hard dus om wat meer zitcomfort te creëren heb ik een wit leren kussen op maat bij No Fruit gekocht. Daarbij kochten we drie gecapitonneerde stoelen (twee met leuning en één zonder) bij Nano Interieur, met een glanzende stof die wat chiquer oogt en ook echt enorm praktisch is in gebruik (kinderen, vieze handjes etc.). Werkelijk ideaal! En ze zitten ook nog eens heerlijk. En de lampen? Die zijn van... Ikea! :)

Liefs Marieke

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marieke,

  Wat een mooi resultaat! Leuk dat wij daar aan bij mochten dragen met onze kussens ;-)
  Nog heel veel plezier ervan!

  Groet
  Nofruit

  Katja en Lennaert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jullie reactie, wat leuk! Kan jullie beter bedanken want het zit een stuk aangenamer zo! Nog steeds erg blij mee!

   Liefs Marieke

   Verwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...