header

dinsdag 28 januari 2014

♥ De voordeur 'Kom binnen!'

Ik zie het vaak genoeg, een mooi huisje qua inrichting maaaaaar... dat zie je eigenlijk pas bij binnenkomst want de voordeur is helaas overgeslagen. Van de buitenkant zou je dan niet vermoeden dat er juist een heel ander huisje achter schuilt. Kan natuurlijk verrassend zijn, maar ergens is het toch jammer. Het is juist zo leuk om die in dezelfde stijl mee te nemen, een mooie uitnodigende voordeur die hartelijk roept: Kom binnen! Althans, dat vind ik dan! Maar dat zoiets nog best moeilijk kan zijn heb ik zelf ook ondervonden. Het is tenslotte 'maar' een deur. En iedereen heeft zo weer zijn eigen smaak daarin. Dus wat moet je er dan mee doen om hem in diezelfde stijl te krijgen? In ons geval stoer en landelijk.

Zo zat ik zelf ook een beetje te tobben, nog steeds eigenlijk. Uiteindelijk een poos terug maar besloten om de deur in een taupekleur te schilderen (hij was oorspronkelijk roomwit). Nou dat gaf al een heel ander aangezicht. Wat later heb ik er nog een mooie robuuste krans bij geshopt in een hartvorm en weer wat later een leuk bordje met de tekst 'welcome'. Juist met een wat strakker lettertype, ik hou van dat soort contrasten. En ohw ja, ook nog een vlinder. Vervolgens hebben we er een strakke onderhoudsvriendelijke overkapping met inbouwspotjes boven gemaakt. Gewoon om het wat stoerder te maken en bovendien ideaal voor de regenachtige dagen als je je sleutel niet kunt vinden in je overvolle tas. ;)

 


Nu is het rondom de deur op de grond nog wel een beetje kaal... Maar goed, het voorjaar staat over niet al te lange tijd (hoop ik) ook weer voor de deur en dan wil ik toch eens kijken naar wat leuke aankleding rondom de voordeur. Misschien wat mooie potten met planten erin of juist een leuk houten rek met wat kleine plantjes of andere snuisterijen, gewoon om het geheel wat meer aan te kleden. Het is nog winter, dus ik heb nog even de tijd om na te denken maar hier kom ik vast in een andere post nog weer op terug. Tips zijn overigens van harte welkom!


En zo was de deur eerst. Dat was toch wel even anders hé? Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto maar ik moest hem kopiëren vanuit de verkoopbrochure van deze woning dus kreeg hem helaas niet scherper dan dit.

Liefs Marieke

15 opmerkingen:

  1. Gezellig bij de voordeur en mooie kleur ook!!!
    P.s kijk even op mijn blog.
    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IK GA JE GEZELLIGE BLOG VOLGEN HOOR!

    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kleur hoor...ik ga je volgen...kom hier via Linda.....ook bij mij ben je welkom liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kom via linda. Lief dat ze je wilt voorstellen! Leuke voordeur! Wat een andere kleur al niet kan doen. Leuk blog heb je. Ik ben ook pas begonnen met mijn blog, misschien wil je er ook eens een kijkje nemen.
    Ik ga je volgen;

    Groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hai Marieke, bedankt voor je mailtje!
    Ik wilde ook al voorstellen om je als nieuwe blogger voor te stellen op mijn blog, want zo gaat het balletje rollen, krijg je volgers en dat maakt het bloggen juist zo leuk.
    Welkom in Blogland!! Ik heb me bij je aangemeld!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Marieke,

    Ik kwam per toeval vandaag op je blog terecht. Zelf blog ik niet maar volg er wel een aantal.Ook o.a. Monica(het Moonhuis). Daar ik zelf graag creatief bezig ben heeft de tegellijm intussen ook vat op mij gekregen(Komt door Monica) Gisteren voor het eerst een aardenwerk lampenvoet(buik model/gekocht voor 4 euro bij schuurverkoop in de buurt behandeld met tegellijm. Ook nog 2 hoge bruine bloempotten die al jaren bij me in de schuur staan en meegesleept zijn naar menige rommelmarkt om te verkopen, behandeld. Is wel een beetje grof van structuur geworden, maar probeer van de week wat te schuren voor een beter resultaat en met een restje witte krijtverf proberen een mooiere uitstraling te geven.

    Zelf woon ik ook op de Veluwe(geboren en getogen in Garderen) dus ook genoeg materiaal te vinden in het bos om lekker bezig te zijn.

    Intussen sta je onder mijn favorieten blogs.

    Groetjes
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ellen,

      Wat een leuke reactie en bedankt dat je me wilt volgen! Leuk hé? Dat tegellijm. Ik ben er zelf ook via Monica achtergekomen en er toen mee gaan experimenteren. Ze heeft daarmee heel wat teweeg gebracht in blogland als ik dat zo begrijp. Leuk dat jij er ook mee aan de slag bent gegaan! :)

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  7. Hoi Marieke. Ik kom hier ook via Linda. Leuk dat mensen dat voor je doen hè, zo heb je in korte tijd tenminste volgers! Ik ben ook nog niet zo lang bezig maar het is wel ontzettend leuk en verslavend.
    Ik heb me aangemeld hoor. (alleen zonder foto, dat heb ik nog steeds niet voor elkaar gekregen)

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Welkom in Blogland. Ik hoop dat we een heel leuk blogjaar tegemoet gaan. Via Linda ben ik op je blog terechtgekomen en ik ga me meteen aanmelden bij je hoor
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Marieke,
    Via Linda ben ik hier gekomen...altijd leuk een nieuwe blogster erbij.
    Ik ga je volgen hoor.
    Welkom in blogland.
    Fijne week.

    Groetjes,
    Inge, my choice
    Je bent ook welkom op mijn blog hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje wat een lieve reacties allemaal! Hartstikke leuk, en heel erg bedankt! Hier word ik echt blij van! Van sommige ben ik al volger maar ik 'ken' jullie nog niet allemaal dus ik ga snel even een kijkje nemen op jullie blog!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk hè Marieke, dat vind ik ook zo leuk aan het bloggen altijd die leuke en lieve reacties van iedereen. Heel graag gedaan hoor ik hoop dat je heel veel volgers gaat krijgen en dat ik veel leuke Posts van jou mag lezen..
    Fijne dag!!!
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Linda, dat is zeker leuk! Vind het zowel heel leuk om zelf te doen als om blogs van anderen te lezen. Nogmaals bedankt en natuurlijk nog heel veel blogplezier! Jij ook een fijne dag!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  12. Ik kom ook via Linda op je blog terecht, leuk, welkom hoor!
    Ik heb me aangemeld bij je....Fijne dag.

    Groetjes, Dorine Sober en Stijl

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik kom ook via Linda bij je binnenkijken en heb me bij je aangemeld hoor! Groet Gonda, eigen thuis

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...