header

donderdag 30 januari 2014

♥ Nieuw plekje voor de pot

Zoals jullie in een eerdere post: Mijn eerste pot met tegellijm konden zien, heb ik (zoals de tekst al aangeeft) een pot bewerkt met tegellijm. Dat was mijn eerste creatie en ervaring met tegellijm. Inmiddels heb ik er al diverse andere objecten mee behandeld en ik wordt er steeds bedrevener in. Leuk! Binnenkort meer hierover. Ik had de pot destijds even een plaatsje gegeven in de vensterbank met een ingedroogde dadeltak erop. Maar wij hebben best een diepe vensterbank met een groot raam erboven dus ik wilde daar juist wat meer hoogte creëren.

Maarja, de pot... Waar moest ik nou met die pot heen? Ik hou sowieso van grote gebaren in een woning. Decoratie en accessoires probeer ik dan ook altijd te groeperen zodat er toch een bepaalde rust ontstaat en er niet overal losse spulletjes staan. Dat maakt het zo onrustig en chaotisch en dat is het laatste dat ik wil. Dus... er moest iets komen. Een eigen plekje voor de pot. Via marktplaats kocht ik een steigerhouten zuil van 30x30x100 cm. Wel nieuw steigerhout want ik wilde hem toch wit gaan verven. Ja, je leest het goed. Ik zit nog in de witte fase, bepaalde muren zijn namelijk al behoorlijk donker en dat witte geeft tegenwicht, contrast en houdt het fris en licht. Ons huisje is verder al knus genoeg. Achteraf wel spijt van dat nieuwe steigerhout trouwens want het is nog best gaan 'werken' (hoewel ik dat wel van te voren wist) maar dat komt ook omdat hij vrij dicht bij de verwarming staat.

En zo staat de pot er nu bij.
Met een bos bloesemtakken erin.



















Nog even een detailfoto.

Maar goed, het is mijn eerste pot-creatie en zoals ik al aangaf vind ik de pot qua vorm niet echt speciaal. Ik ben dus nog op zoek naar een nog grotere pot met een mooi model zodat ik die opnieuw kan bewerken met tegellijm, en ja.. die zijn nou eenmaal moeilijk te vinden. Voorlopig ben ik wel blij met dit resultaat. Leuk als straks de kleine witte knopjes uitkomen. Steekt mooi af tegen de donkere muur.

Ik zie dat er ook weer wat nieuwe volgers zijn bijgekomen, hartstikke leuk en dank je wel! Ik wens jullie veel lees- en kijkplezier!

Liefs Marieke

12 opmerkingen:

  1. Staat mooi zo Marieke......en als dan inderdaad de witte bloemetjes uitkomen geeft dat een mooi effect....
    Zo'n zuil vind ik echt een eye-catcher.....stoere pot erop en klaar.....
    Fijne dag!
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Hanny. Ja, ik ben er zelf ook erg blij mee! Het liefste had ik zo'n oude houten zuil gehad, mooi verweerd en gebarsten maar al onze meubels zijn al van hout dus dan wordt het te veel van het goeie vind ik.

      Jij ook een fijne dag!

      Liefs Marieke

      Verwijderen
  2. Mooie pot geworden zeg!
    Gaaf zo, met die takken erin!
    Lieve groet,
    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo'n zuil is inderdaad gaaf maar dit past perfect bij je spullen in huis.....
    Dank je wel.....
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi de zuil...alleen had ik hem niet geverfd...want ik vind hout van nature al mooi ....maar bij jouw past dit beter wat je al zegt...fijne dag liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die pot zo op de zuil is een mooie combi, benieuwd met welke kleuren jij zo'n pot bewerkt heb. Heb al zoveel blogjes gezien en wil het toch ook eens gaan proberen maar moet dan wel verf bij halen. Groetjes Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die pot is goed gelukt hoor en staat prachtig op de zuil!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig plekje heb je daar nu! ook ik ben op zoek naar een grote pot maar tot nu toe nog zonder resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bedankt weer voor alle leuke reacties! :) Ik ben vanmiddag ook nog even met paste wax van Painting The Past bezig geweest, en heb daar gelijk die lapricornhead van PTMD (die schuin boven de zuil hangt) mee bewerkt zodat die wat matter van kleur zou worden, maar dat laat ik jullie in een andere post zien! ;)

    @ Colin (Bij Guusje Thuis): Ik heb gewoon restjes muurverf gebruikt die we nog hadden staan. Roomwit en een soort van modderkleur (zie de achtergrondkleur onder de witte tekst net onder de foto's).

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hele mooie STOERE pot ! Mooi gedaan!

    Groetjes Dinka

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...