header

zondag 26 januari 2014

♥ Winter Wonderland Oostenrijk 1

Het zit er al weer op, ons weekje wintersport in Oostenrijk. Wat gaat dat snel zeg! De eerste nacht onderweg, van vrijdag op zaterdag, hebben we in Zell am Ziller in een echt typisch Oostenrijks gasthuis geslapen, genaamd Haus Gatterland. Wat een sfeertje zo met die sneeuw!

Bron: Haus Gatterland in Zell am Ziller, Oostenrijk.

Na een fijne overnachting en een heerlijk uitgebreid ontbijt zijn we weer verder gereden naar het kleine maar schattige dorpje Königsleiten in de Zillertal Arena. Hier hebben we de rest van de week heerlijk genoten van de prachtige natuur, de sneeuw, het heerlijke eten, het skiën en het gezellige samenzijn van onze familie (ons gezin, mijn broers gezin en mijn ouders met mijn jongere zusje en de hond). Dit jaar hadden we gekozen voor een lekker ruim huis met maar liefst 3 badkamers dus dat was echt luxe. 

Ik heb deze vakantie uiteraard diverse mooie plaatjes geschoten (met mijn smartphone weliswaar). Genieten jullie nog even lekker mee van dit prachtige Winter Wonderland?

 


Terwijl het afgelopen vrijdag de hele dag sneeuwde, zijn we via een mooi landweggetje nog even naar het restaurant van familiehotel Finkau in Wildgerlostal gereden voor een lekkere warme chocolademelk met slagroom en een heerlijke apfelstrudel met vanille-ijs. De rit er naar toe is al een belevenis op zich met al die sneeuw, maar het hotel mag er ook zijn.


Werkelijk alles was wit onderweg en het bleef maar sneeuwen. De foto hieronder is weliswaar vanuit de auto genomen maar het is een prachtig plaatje, nietwaar?

 

De eigenaar van dit hotel is ook jager en dat zie je veelvuldig terug in het hotel. Naast de vele hertenschedels, geweien en hoorns zie je daar ook diverse opgezette dieren. Zo zagen we een levensgrote bruine beer, een best wel angstaanjagende wolf, diverse herten, bokken en geiten... en zo ook deze prachtige dierenkop!

 

Al met al heb ik weer heerlijk genoten van deze vakantie en heb ik naast het intensieve skiën uiteraard ook de nodige rust gehad. Ik heb lekker weer genoeg inspiratie opgedaan voor thuis en ben dus weer helemaal bij om verder te bloggen!

Liefs Marieke

4 opmerkingen:

  1. Hè Marieke,
    Als eerste bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. Ik zie nu dat je zelf net begonnen bent met bloggen erg leuk !!! Wil je graag volgen maar weet niet hoe ik mij kan aanmelden bij jou zie ook geen volgers . Als het vind wil ik je graag voorstellen op mijn eigen blog aan mijn volgers.
    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Linda! Bedankt voor je reactie leuk! Als het goed is kun je mij links bovenaan net onder mijn naam volgen door te klikken op het logo 'G+ volgen' maar ik zal verder nog even uitdokteren hoe ik dat duidelijk op mijn blog krijg zodat dat wat makkelijker wordt! Ik zou het heel leuk vinden als je mij op jouw blog wilt voorstellen aan je volgers, wat aardig van je!

      Groetjes Marieke

      Verwijderen
  2. ik was al een onzichtbare volger....van mijn creatieve dochter hoor...

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter?
Dank je wel!! Ik lees ze altijd erg graag! :)
♥ Liefs Marieke

© Marieke Kromme . Thema Eenvoudig. Mogelijk gemaakt door Blogger.



Gerelateerde berichten voor WordPress, Blogger...